Jo yli 1000 suomalaista tarttui mahdollisuuteen – lue, miten saat lämmitysmuodon vaihtoon jopa 4000 euron tuen

Lämmitysjärjestelmä on aika vaihtaa, kun vanha järjestelmä tulee tiensä päähän tai energiakustannuksia halutaan pienentää. Tällöin kannattaa harkintaan ottaa ilma-vesilämpöpumppu, joka on erinomainen valinta helpon asennuksen ja taloudellisuutensa ansiosta. Ilma-vesilämpöpumppuun on myös mahdollista saada uutta avustusta, joka kannustaa vaihtamaan öljylämmityksen ekologisempaan lämmitystapaan.

Vanha lämmitysjärjestelmä kannattaa vaihtaa ekologiseen ilma-vesilämpöpumppuun.Vanha lämmitysjärjestelmä kannattaa vaihtaa ekologiseen ilma-vesilämpöpumppuun.

Ilma-vesilämpöpumppujen suosio on kasvanut viime vuosina omakotitalojen ja kiinteistöjen lämmitysjärjestelmänä. Nyt on mahdollista saada 4000 euron suuruinen tuki, kun vaihtaa öljylämmityksen esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppuun. Tuki tuli hakuun syyskuun 1.päivä ja sitä voi hakea takautuvasti 1.6.2020 jälkeen syntyneisiin kustannuksiin. ELY-keskuksen sivuilta selviää, että reilussa viikossa avustuksia oli haettu jo yli 1000 kotitalouteen. Suuresta kiinnostuksesta huolimatta avustusta riittää vielä tuhansille pientaloille.

Lue lisää avustuksesta >>

Tehokas ilma-vesilämpöpumppu kodin ja käyttöveden lämmitykseen

Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämmitys- ja käyttöveden lämmittämiseen tarvittavan energian ulkoilmasta. Ilma-vesilämpöpumppu on siis ekologinen lämmittäjä!

Se voidaan asentaa öljykattilan tai sähkövaraajan tilalle niin uusiin kuin vanhoikin taloihin. Ilma-vesilämpöpumpulla voit saavuttaa jopa 60 prosentin säästöt. Asennuskustannukset ovat pienemmät kuin maalämmössä, sillä maahan porattavaa energiakaivoa tai muutakaan erillistä keruupiiriä ei tarvita vaan laitteen ulkoyksikkö hoitaa lämmön keräämisen. Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa poraus ei ole mahdollista tai tontin ala on rajallinen.

Ilma-vesilämpöpumppu koostuu sisä- ja ulkoyksiköstä. Sisäyksikkö pitää sisällään automatiikan ja käyttövesivaraajan. Ulkoyksikkö asetetaan sopivalle paikalle talon ulkopuolelle. Boschin ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikön tyylikäs muotoilu sopii hyvin jokaisen julkisivun ilmeeseen.

Ammattimainen asennus ja takuu ovat tärkeitä, sillä ongelmatilanteissa huoltokustannukset syövät helposti ison osan lämpöpumpun tuomista säästöistä. Ammattimaisen asennuksen sekä pitkän kuuden vuoden täystakuun ja 10 vuoden kompressoritakuun saat Boschin ilma-vesilämpöpumpulle ostamalla Sertifioidulta Bosch Lämpömestarilta.

Tutustu Lämpömestareihin >>

Bosch_DK_19_0002
Bosch ilmavesilämpö 1920x1080

Lyömätöntä energiatehokkuutta

Bosch Compress 7000i AW tekee energian säästämisestä helppoa hyödyntämällä ulkoilman energiaa sisätilojen ja käyttöveden lämmittämiseen. Boschin ilma-vesilämpöpumput on kehitetty ja valmistettu Ruotsissa, joten ne ovat suunniteltu erityisesti Pohjoismaiden ilmastoon.

Compress 7000i AW:ssä on paras energialuokitus kaikissa kokoluokissa. Sen kierroslukuohjattu invertterikompressori säästää entistä enemmän energiaa ja optimoi vuosihyötysuhteen erityisesti keväällä ja syksyllä, kun täyttä lämmitystehoa ei tarvita. Laite tuottaa energiaa laajalla alueella: -20 °C...+35 °C. Malleissa, joita ei yhdistetä toiseen lämmitysjärjestelmään, sähköinen lisälämmitin varmistaa, että laite tuottaa tarvittavan lämmön myös alle -20 °C:n lämpötiloissa. Energiansäästöä syntyy myös älykkään sulatustoiminnon avulla. Compress 7000i AW ei tarvitse sulatustoimintoa yli viiden asteen lämpötilassa älykkään jäänpoiston ja puhaltimen nopeussäädön ansiosta.

Markkinoiden hiljaisimpiin pumppuihin kuuluvassa 7000i AW:ssä on myös erittäin korkea menovedenlämpötila, jopa 62 astetta. Vakiona löytyy etäohjaus, mitä on mahdollista ohjata puhelimella tai tabletilla.
7000i AW:

Ilma-vesilämpöpumpun asennus kannattaa toteuttaa Bosch Lämpömestarilla. Lämpömestarilta saat pumpullesi 6 vuoden takuun ja 10 vuoden kompressiotakuun!

 • SCOP 4,9
 • Energialuokka A+++
 • Yksi markkinoiden hiljaisimmista pumpuista. Myös -3 dB:n hiljainen Silent mode -tila öitä varten
 • Jopa 62 °C:n menovesilämpötila
 • Helppo kytkeä öljy-, puu- tai pellettikattiloiden ja aurinkolämpöpaneeleiden ym. rinnalle
 • Hallittu kondenssiveden ohjaus ja tukoksen hälytys

Compress 7000i AW on suunniteltu kestämään Suomen vaihtelevat säät.Compress 7000i AW on suunniteltu kestämään Suomen vaihtelevat säät.

Pohjoisten olosuhteiden kustannustehokas ilma-vesilämpöpumppu

Bosch Compress 3000 AWS on varma ja kustannustehokas ilma-vesilämpöpumppu. Se on Split-tyyppinen ilma-vesilämpöpumppu, jossa kylmäaine kiertää ulko- ja sisäyksiköiden välillä. Tämä pienentää jäätymisenriskiä ja on tarpeellinen varsinkin alueilla, joissa voi olla vaarana pitkät sähkökatkot.

Compress 3000 AWS:n kompressori on kierroslukuohjattu, mikä mukautuu jatkuvasti talosi lämmitystarpeisiin, eikä koskaan tuota liikaa lämpöä. Erilaisten sisäyksiköiden ansiosta Compress 3000 AWS on helppo sijoittaa myös saneerauskohteisiin. Seinään kiinnitettävää sisäyksikköä voidaan käyttää olemassa olevan kattilan kanssa, kun taas jaloillaan seisovassa yksikössä on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja sekä sähkövastus.

 • SCOP 4,7
 • Kolme mallia, joiden lämpöteho on 9,5–17 kW
 • Luotettava Split-ratkaisu, joka pienentää jäätymisriskiä pitkien sähkökatkoksen aikana
 • Sisäyksikkö on saatavilla sisäänrakennetulla RST-käyttövesivaraajalla
 • Edullinen ratkaisu, jolla saadaan silti erinomaiset säästöt!
Bosch split_ulkoyksikkö_3000aws

Pyydä lisätietoa Bosch-lämpöpumpuista!


 
Päivitetty
18.9.2020