Puolita lämmityslaskusi - valitse ilma-vesilämpöpumppu

Lämmitysjärjestelmä on aika vaihtaa, kun vanha järjestelmä tulee tiensä päähän tai energiakustannuksia halutaan pienentää. Tällöin kannattaa harkintaan ottaa ilma-vesilämpöpumppu, joka on erinomainen valinta helpon asennuksen ja taloudellisuutensa ansiosta.

Ilma-vesilämpöpumppujen suosio on kasvanut viime vuosina omakotitalojen ja kiinteistöjen lämmitysjärjestelmänä. Se on mahdollista liittää osaksi vanhaa lämmitysjärjestelmää tai se voi toimia päälämmönlähteenä varajärjestelmän avulla. Ilma-vesilämpöpumpulla energialasku voidaan jopa puolittaa, kun se asennetaan öljykattilan tai sähkövaraajan tilalle tai niiden rinnalle.

Lämpöpumpuksi kannattaa valita laadukas, Suomen olosuhteisiin suunniteltu ja valmistettu tuote. Silloin se palvelee vuosia eteenpäin sekä antaa paremmat säästöt ja takaa siten investointikustannuksille erinomaisen takaisinmaksuajan. Optimaalisen toiminnan varmistamiseksi ei sovi myöskään unohtaa ammattitaitoisen asennuksen merkitystä.

Tehokas ilma-vesilämpöpumppu kodin ja käyttöveden lämmitykseen

Ilma-vesilämpöpumppu tuottaa ulkoilmasta lämmintä vettä käyttövedeksi ja lämmitykseen. Se sopii hyvin öljylämmityksen tai vesikiertoisen lattialämmityksen rinnalle niin uusiin kuin vanhoikin taloihin. Ilma-vesilämpöpumpulla voit saavuttaa jopa 60 prosentin säästöt. Asennuskustannukset ovat pienemmät kuin maalämmössä, sillä maahan porattavaa energiakaivoa ei tarvita. Se maksaa itsensä takaisin keskimäärin 5-7 vuoden kuluessa. Ilmavesilämpöpumppu koostuu sisä- ja ulkoyksiköstä. Sisäyksikkö pitää sisällään automatiikan ja käyttövesivaraajan. Ulkoyksikkö asetetaan sopivalle paikalle talon ulkopuolelle. Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa poraus ei ole mahdollista tai tontin ala on rajallinen.

Tutustu Boschin kevätkampanjaan!

Ostaessasi Bosch-ilma-vesilämpöpumpun asennettuna ja saat kaupan päälle Bosch-ilmalämpöpumpun!

Tutustu kampanjaan!


Lyömätöntä energiatehokkuutta

Bosch Compress 7000i AW tekee energian säästämisestä helppoa hyödyntämällä ulkoilman energiaa sisätilojen ja käyttöveden lämmittämiseen. Riippumatta siitä, oletko rakentamassa uutta taloa vai uudistamassa vanhaa kiinteistöä, huipputason energiatehokkuus ja ensiluokkainen käytännöllisyys tekevät tästä innovatiivisesta ilma-vesilämpöpumpusta erinomaisen valinnan.

Boschin ilma-vesilämpöpumpussa on kierroslukuohjattu invertterikompressori. Tämä tekniikka säästää entistä enemmän energiaa ja optimoi vuosihyötysuhteen erityisesti keväällä ja syksyllä, kun täyttä lämmitystehoa ei tarvita. Laite tuottaa energiaa laajalla alueella: -20 °C...+35 °C. Malleissa, joita ei yhdistetä toiseen lämmitysjärjestelmään, sähköinen lisälämmitin varmistaa, että laite tuottaa tarvittavan lämmön myös alle -20 °C:n lämpötiloissa.

 • SCOP 4,9
 • Energialuokka A+++
 • Yksi markkinoiden hiljaisimmista pumpuista. Myös -3 dB:n hiljainen Silent mode -tila öitä varten
 • Jopa 62 °C:n menovesilämpötila
 • Helppo kytkeä öljy-, puu- tai pellettikattiloiden ja aurinkolämpöpaneeleiden ym. rinnalle.

Pohjoisten olosuhteiden kustannustehokas ilma-vesilämpöpumppu

Bosch Compress 3000 AWS on varma ja kustannustehokas ilma-vesilämpöpumppu, mikä on kehitetty pohjoismaisiin olosuhteisiin. Se on Split-tyyppinen ilma-vesilämpöpumppu, jossa kylmäaine kiertää ulko- ja sisäyksiköiden välillä. Tämä pienentää jäätymisenriskiä ja on tarpeellinen varsinkin alueilla, joissa voi olla vaarana pitkät sähkökatkot.

Uutuuden kompressori on kierroslukuohjattu, mikä mukautuu jatkuvasti ja automaattisesti talosi lämmitystarpeisiin. Lämpöpumpun ohjausjärjestelmä ottaa huomioon elintapojesi lisäksi myös sääolojen muutokset ja sovittaa kierrosluvun niiden mukaisesti. Tällä tavoin lämpöpumppu ei koskaan tuota liikaa lämpöä.

Erilaisten sisäyksiköiden ansiosta Compress 3000 AWS on helppo sijoittaa myös saneerauskohteisiin. Seinään kiinnitettävää sisäyksikköä voidaan käyttää olemassa olevan kattilan kanssa, kun taas jaloillaan seisovassa yksikössä on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja sekä sähkövastus.

 • Kehitetty pohjoisen olosuhteisiin
 • SCOP 4,7
 • Kolme mallia, joiden lämpöteho on 9,5–17 kW
 • Luotettava Split-ratkaisu, joka pienentää jäätymisriskiä pitkien sähkökatkoksen aikana.
 • Sisäyksikkö on saatavilla sisäänrakennetulla RST-käyttövesivaraajalla.

Esimerkkilaskelma saneerauskohteeseen

 • Rintamamiestalo Vantaa, 4 hlöä, ei kylpyammetta
 • Öljynkulutus (öljyn hinta 1,1 euroa/l) 3 m3
 • Aikaisemmat lämmityskulut 3300 euroa/v
 • Bosch Compress 7000i AW 9 + AWM 5-9 (sis. integroitu lämminvesivaraaja)
 • Lämpöpumpun tarvitsema energia 8320 kWh
 • Lisäenergia (sähkövastus) 1090 kWh (163,50 euroa/v)
 • Kokonaisenergiankulutus 9419 kWh/v
 • Energiankulutus maalämmöllä 1413 euroa
 • Säästö verrattuna öljyyn 3300 – 1413 = 1887 euroa/v


 
Julkaistu
18.5.2020