Nyt teetetään digitapetteja kuvista – listasimme ajankohtaiset tapettitrendit

Kaikki kynnelle kykenevät ovat olleet etätöissä kotona jo pitkään. Mitä näet: viisi, kymmenen vai viisitoista vuotta vanhan tapetin? Kenties jo parhaat päivänsä nähneet, nuhruiset ja reikäiset. Nyt on aika vaihtaa vanhat tapetit uusiin ja alkaa viihtyä kotityömaalla. Listasimme tapetointi-ideat loppukesän remontteihin.

Digitapetti omasta valokuvasta

Tapettien maahantuoja Tapetit.fi:n toimitusjohtaja Anne Määttänen kertoo, että digitaalisten tapettien kysyntä on lisääntynyt joka vuosi. Digitaaliset, omista kuvista tehdyt tapetit, ovat olleet markkinoilla jo yli 10 vuoden ajan, mutta viime aikoina niiden kysyntä on lisääntynyt entisestään. Monet haluavat teettää lastensa kuvat tapetiksi tai kauniin ja rakkaan maiseman. Tapetissa kuvan voi ikuistaa seinälle taulun sijaan ja saada samalla uniikin sisustuselementin.

Tapetit.fi kautta voit tilata omasta kuvasta digitapetin. Kysy lisää.Tapetit.fi kautta voit tilata omasta kuvasta digitapetin. Kysy lisää.

Digitaaliset tapetit painetaan non-woven -pohjalle, joka on paljon helpompaa asentaa seinälle, kuin paperipohjainen tapetti. Vieläkin saatat löytää paperipohjaisia fototapetteja, joita aloittelijan on melko hankalaa saada tapetoitua kauniisti. Paperipohjaisissa ongelmana on ollut materiaalin herkkä venyminen. Paperisia fototapetteja käsitellessä tuleekin kiinnittää erityistä huomiota oikean liisterin valintaan ja pitää huolta ohjeiden mukaisista tapettivuotien vettymisajoista.

One Roll One Motif on Tapetit.fi maahantuoma digitapetti. Malli: 3D, A34701 69,90 €/rll.One Roll One Motif on Tapetit.fi maahantuoma digitapetti. Malli: 3D, A34701 69,90 €/rll.

Tarrat tulevat

Uutuutena Anne Määttänen kertoo tuoneensa markkinoille Dimex välitilatarran. Tarralla saat aikaan todella kauniita ja aidon oloisia pintoja esimerkiksi betoniseinää tai kauniita maisemia. Toinen markkinoille tuleva tarramalli on pystypaneeli mallinen ja niissä komeilevat esimerkiksi kauniit maisemat. Välitilatarroilla saa helposti uutta ilmettä keittiöön. Tarrojen kanssa kannattaa muistaa, että niiden päälle tulee laittaa pleksi tai lasi suojaamaan kosteudelta.

Dimex välitilatarraa saa 3 eri kokoa: 180x60 cm, 260x60 cm ja 350x60 cm. Koivukuosi KI-180-044, KI-260-044, KI-350-044, Tapetit.fi. Dimex välitilatarraa saa 3 eri kokoa: 180x60 cm, 260x60 cm ja 350x60 cm. Koivukuosi KI-180-044, KI-260-044, KI-350-044, Tapetit.fi. 

Viidakkoa ja vihreää

Tapetin pinnoista sekä matta että kiiltävä pitävät pysyvät suosittuina, kertoo Värisilmään kuuluvan ATV:n sisustusneuvoja Nina Hämäläinen. Ninan mukaan tapeteissa näkyy tällä hetkellä runsaat syvät värit ja toisaalta myös kevättä kohden pehmeämmät pastellilinjat. Asiakkaat hakevat edelleen Skandinaavista vaaleutta, vaikka tarjolla on nyt erittäin meheviäkin värejä. Harmaa ja mustavalkoisuus ovat väistymässä taka-alalle.

Värisilmän Falsterbo III / 7651 Ingrid Marie 85 €/rll.Värisilmän Falsterbo III / 7651 Ingrid Marie 85 €/rll.

Sekä Annen että Ninan mukaan viidakko, vehreys ja vihreys on edelleen trendinä tapeteissa. Erilaisia kasveja ja köynnöksiä näkyy kuoseissa runsailla väreillä ja suurilla kuvioilla. Tapetit.fi Anne kertoo geometristen kuvioiden olevan nyt suurinta muotia, mutta ne eivät ole vielä lyöneet itseään läpi meillä Suomessa.

Tapetit.fi sivustolta löydät kaikki nämä ihanat tapetimallit. Käy kurkistamassa.Tapetit.fi sivustolta löydät kaikki nämä ihanat tapetimallit. Käy kurkistamassa.

ATV:n sisustusneuvoja Nina Hämäläinen huomauttaa, että asiakkaat etsivät tapeteilta nyt hengittävyyttä, ekologisuutta ja pesunkestävyyttä. Värisilmän asiakkaiden mukaan tärkeää on myös helppo asennettavuus. Perinteisiä paperitapetteja perinnerakentamiseen on vielä saatavilla, vaikkakin kuoseja on vähemmässä määrin. Malleihin pääsee tutustumaan myymälässä, jossa on esillä esimerkiksi Boråstapeterin tapettistudio ja upeita Cole & Son englantilaisia tapettimalleja.

Värisilmän Follie 99/12051 Fontainbleu 409 €/rll.Värisilmän Follie 99/12051 Fontainbleu 409 €/rll.

Hengittävä pinta

Kun halutaan tehdä hengittävä tapetointi paperitapetilla, esimerkiksi pinkopahvin päälle, on syytä kiinnittää huomiota myös liisteriin. Monet liisterit sisältävät liima-aineita ja siksi liisteripurkin kyljessä usein lukeekin ”tapettiliima”. Nämä tuotteet eivät ole täysin tärkkelyspohjaisia ja siten eivät täytä hengittävän liisterin kriteereitä. Pride liisterijauhe on yksi markkinoilta löytyvä, täysin tärkkelyspohjainen liisteri. Muista siis hankkia oikea liisteri paperitapetin kaveriksi!

Non woven eli kuitupohjainen tapetti tapetoidaan seinälle levittämällä liisteri ensin seinään. Tällä metodilla et tarvitse edes tapetointipöytää vaan voit levittää suoraan rullasta. Kuitupohjaisen tapetin liisteröintiin sopivat monet tapettiliisterit ja -liimat. Normaalin tapetoimisen lisäksi Pride tapettiliima sopii myös lasikuitutapetin ja maalattavantapetin kiinnittämiseen, jota kaikki liisterit eivät kiinnitä.

Värisilmän Newbie Wild Jungle on kuitupohjainen. Ovh 69,00 €/rll.Värisilmän Newbie Wild Jungle on kuitupohjainen. Ovh 69,00 €/rll.

Johanna Oraksen taidetapetit ovat nyt saatavilla Rakentaja.fi verkkokaupasta.

Verkkokauppaan

johanna-oras-tapetit

Efektiseinä pitää pintansa

Nina ja Anne ovat samaa mieltä siitä, että efektiseinän tapetointi on edelleen hyvin suosittua. Efektiseinässä on etuna se, jos sattuu kyllästymään tapettiin nopeasti, se on erittäin helppo vaihtaa vain yhdelle seinälle. Efektiseinällä voi käyttää rohkeitakin kuoseja ja värejä, joita nyt on paljon tarjolla.

One roll One Motif, Horizontal Wood A 34801, 69,90 €/rll. Tapetit.fiOne roll One Motif, Horizontal Wood A 34801, 69,90 €/rll. Tapetit.fi

Efektiseinässä voi käyttää hienosti digitapetteja, joissa löytyy paljon näyttäviä kuoseja. One roll One motif- digitapeteista löytyy myös kuvioita, joita ei tarvitse edes kohdistaa. Malleja on 3D kuvioista tiilitapettiin ja bambuihin. Tapetit ovat myös helppo asentaa kuitupohjansa ansiosta.

Tilaa mallipala

Sekä Tapetit.fi että Värisilmä toimittavat mallipaloja tapeteista erittäin edullisesti. Tapettia ei koskaan kannata ostaa ainoastaan näytöllä nähdyn kuvan ja värien perusteella. Se ei milloinkaan vastaa todellisuutta. Voit myös käydä tarkistamassa tapetit Tapetit.fi jälleenmyyjillä tai esimerkiksi Aninkaisten Tapetissa ja Värissä Turussa. ATV:ltä löydät myös asiantuntevat neuvot ja tarvikkeet. Kokeile tunnetila-sisustuspalvelua, jota on tarjolla Värisilmä liikkeissä!

Värisilmän Newbie 7476, Magic Forest 69,00 €/rll ja Tapetit.fi:n One Roll One Motif Graffiti 69,90 €/rll. Värisilmän Newbie 7476, Magic Forest 69,00 €/rll ja Tapetit.fi:n One Roll One Motif Graffiti 69,90 €/rll. 
 
Päivitetty
27.7.2021