• Etusivu
  • Talo

Eriste, jota on miellyttävä käsitellä, leikata ja asentaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Julkaistu 04.03.2020Päivitetty 29.11.2023
20202_62791.jpg
Maaliskuussa 2020 ISOVER lanseerasi täysin uuden kevyiden rakennuseristeiden valikoiman. Tuotekehittelyyn otettiin mukaan asentajia sekä hyödynnettiin heidän käyttökokemustaan eristeistä ja niiden toimivuudesta.Tässä esittelyssä ISOVER PREMIUM 33:

Parempi lämmöneristys tarkoittaa tottakai suoria säästöjä lämmityskuluissa koko rakennuksen tulevan eliniän. Tästä syystä eristeeseen ja sen laatuun kannattaa panostaa. Lämmöneristysominaisuuksiltaan uusi ISOVER PREMIUM 33 kuuluu villaeristeiden parhaimmistoon. Sen lämmöneristävyys on jopa 9 % parempi verrattuna edeltäjäänsä ISOVER KL-36 eristeeseen.

PREMIUM 33 on pinnoittamaton eristelevy, joka on valmistettu epäorgaanisesta sekä kemiallisesti neutraalista materiaalista. Tuotteessa ei ole korroosiota aiheuttavia ainesosia. Koska PREMIUM 33 on myös lahoamaton sekä hajuton, se ei tarjoa homesienille otollista kasvualustaa. Tuotetta voidaan käyttää kohteissa, joissa vaatimuksena on M1 päästöluokka, sillä tuote täyttää vaaditut normit.

20202_62792.jpg

Mihin eriste soveltuu ja onko asentamisessa jotain huomioitavaa?

Eriste soveltuu käytettäväksi rakenteissa, joissa halutaan saada aikaan mahdollisimman hyvä eristys tai pitää rakenteet ohuina. ISOVER PREMIUM 33 eristettä voidaan käyttää kaikissa eristyskohteissa puu-, teräs- ja betonirakenteissa. Käyttökohteiksi soveltuvat niin alapohjat, seinät kuin yläpohjatkin.

Koska levy on jämäkkä, onnistuu sen asennus helposti. Useimmiten levyt asennetaan puu- ja teräsrunkojen väliin, jolloin kiinnikkeitä ei asennuksessa tarvita. Jotta eristeestä saataisiin kaikki hyöty, tulee lämmöneristeen täyttää koko sille varattu tila. Toisin sanoen eriste ei saa painua notkolle tai jäädä kuperaksi runkotolppien väliin. Oikean kokoiseksi levyn saa jättämällä sen sekä pituus- että leveyssuunnassa noin 5 mm suuremmaksi kuin itse eristettävä väli. Mikäli eriste tarvitsee kiinnittää esimerkiksi tiili- tai betoniseinään, voidaan ISOVER PREMIUM 33 asentaa rakenteeseen kiinni käyttäen erityisiä kiinnikkeitä.

Levymitat: 560 x 870 mm, 560 x 1170 mm ja 610 x 1170 mm
Paksuudet: Kaikissa levymitoissa saatavilla paksuudet 50, 70, 100, 125, 150, 175 ja 200 mm

Ohje

Ohje

Tutustu myös muihin levyuutuuksiin:

7 SYYTÄ KÄYTTÄÄ ISOVER-ERISTEITÄ:

  • Ajansäästö: Helpompi käsitellä ja leikata sekä nopeampi asentaa
  • Pölyämättömyys: Pölyää ja kutiaa vähemmän
  • Ergonomia: Kevyt siirrellä ja asentaa
  • Tilansäästö: Multipack-pakkaus säästää tilaa työmaalla ja varastossa
  • Tehokas kuljetus: Pienemmät kustannukset ja päästöt
  • Yksilölliset pakkaukset: Helpommin tunnistettavat, osittain kierrätysmuovista valmistetut paketit
  • Uusi hinnoittelu: kilpailukykyisempi hinta
20203_63105.jpg
Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Talo
seinät
eristys
alapohja
väliseinät
yläpohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79208.jpg
Turvalliset ja tehokkaat eristeet
Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa.ISOVERilta löytyy turvallisia ja tehokkaita ratkaisuja äänen- ja lämmöneristämiseen tuoden asumismukavuutta käyttäjilleen ja samalla auttaen suojelemaan ympäristöä.ISOVER-eristeet on valmistettu ja kehitetty Suomessa, joten ne sopivat suomalaisiin oloihin. Eristeet valmistetaan Hyvinkäällä ja Forssassa. Osoituksena suomalaisesta alkuperästä ja suomalaista työtä edistävästä vaikutuksesta, onkin Suomalaisen Työn Liitto myöntänyt ISOVERille Avainlipun.
20202_62791.jpg
Optimoitu käsiteltävyys ja asennettavuus
ISOVER lanseeraa täysin uuden kevyiden rakennuseristeiden valikoiman. Yhteistyössä asentajien kanssa laitoimme asentajien kokeman laadun keskiöön ja optimoimme käsiteltävyyden ja asennettavuuden.
20181_51382.jpg
Yläpohjan lisäeristys säästää lämmityskuluissa
Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua yläpohjan kautta, kun ylös nouseva lämmin ilma pääsee karkaamaan huonosti eristetyn katon kautta. Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti, kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Yläpohja onkin rakennusosa, joka on helpoimmin ja kannattavimmin lisäeristettävissä.
20217_71544.jpg
Eristevalinnalla vaikutusta asumismukavuuteen
Periaatteessa mitä tahansa eristemateriaalia käyttäen voidaan saavuttaa rakennukselle asetetut energiatehokkuusvaatimukset. Mutta eri eristemateriaalien väliltä löytyy eroja, kun tarkastellaan ääneneristys- sekä palo-ominaisuuksia ja tuotteen ekologisuutta. Eristevalinnalla on vaikutusta niin asumisen mukavuuteen kuin myös itse rakennuksen terveyteen, eikä tehtävän valinnan merkitys muutu, on sitten kyseessä uudis- tai remonttikohde. Esimerkiksi rakennuksen lisäeristämisen kohdalla kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota valittavaan eristeeseen.
202010_67177.jpg
Mihin lasivillaeristeen vähähiilisyys perustuu?
ISOVER-eristeet valmistetaan kierrätyslasistaVähähiilisempi tulevaisuus, siihen kaikkien tulisi pyrkiä. ISOVER lasivillaa valmistava Saint-Gobain Finland haluaakin omalta osaltaan haastaa suomalaiset yritykset toimimaan yhdessä päämäärän saavuttamiseksi.ISOVERin turvalliset, tehokkaat sekä asumismukavuutta lisäävät eristeet on Suomessa valmistettuja ja Suomen oloihin suunniteltuja eristeitä, joissa on otettu huomioon myös tuotteen kierrätysmahdollisuus sekä tuotteen hiilijalanjälki. Eristeet valmistetaan jopa 70 prosenttisesti kierrätyslasista. ISOVER onkin näin Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä.
202010_67177.jpg
2020-luvun lasivilla ei kutise, eikä pölise
Nykypäivän pehmeä lasivilla on vuosien tuotekehityksen tulos. Se on miellyttävää ja pehmeää käsitellä, vaikka ihan paljain käsin. Se ei kutise eikä pölyä.Tuotekehityksessä on haluttu erityisesti kiinnittää huomiota tuotteiden pölyämättömyyteen, käsiteltävyyteen ja asentamismukavuuteen. Jämäkkä levy ei hajoa ja se on helppo leikata ja asentaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton