• Etusivu
  • Talo

Turvalliset ja tehokkaat eristeet rakentamiseen ja remontointiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Päivitetty 19.04.2024
1920 AdobeStock_270664498

Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa.

ISOVERilta löytyy turvallisia ja tehokkaita ratkaisuja äänen- ja lämmöneristämiseen tuoden asumismukavuutta käyttäjilleen ja samalla auttaen suojelemaan ympäristöä.

ISOVER-eristeet on valmistettu ja kehitetty Suomessa, joten ne sopivat suomalaisiin oloihin. Eristeet valmistetaan Hyvinkäällä ja Forssassa. Osoituksena suomalaisesta alkuperästä ja suomalaista työtä edistävästä vaikutuksesta, onkin Suomalaisen Työn Liitto myöntänyt ISOVERille Avainlipun.

ISOVER-eristeitä on mukava käsitellä

Moni muistaa lasivillan vuosien takaa, jolloin sen kuidut olivat karkeita ja aiheuttivat kutinaa. Nykypäivän pehmeä lasivilla on miellyttävää ja pehmeää käsitellä.

Hyvä käsitellä:
• erittäin pieni pölyävyys
• pehmeä ja jämäkkä
• hyvä mittapysyvyys ja vetolujuus
• helppo leikata ja asentaa

Tuote pölyää erittäin vähän ja se on miellyttävän tuntuinen työstää vaikka paljain käsin. Tuotteiden kehittämisessä on haluttu erityisesti kiinnittää huomiota tuotteiden käsiteltävyyteen ja asentamismukavuuteen.

Tutustu tuotteisiin!

<p data-block-key="l1l38">ISOVER on Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä. Lasivillanvalmistukseen käytetyistä raaka-aineista on kierrätyslasia jopa 70 %.</p>
ISOVER on Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä. Lasivillanvalmistukseen käytetyistä raaka-aineista on kierrätyslasia jopa 70 %.

Ympäristöystävällistä eristämistä

ISOVER-eriste on hyvä valinta rakennukselle, mutta myös ympäristölle. Eristeen vaikutukset ympäristöön on huomioitu koko niiden elinkaaren ajalta: Hyvinkään ja Forssan tehtailta aina käytöstä poistumiseen saakka. Rakennusmateriaalin oikealla valinnalla on suuri merkitys rakennuksen hiilijalanjälkeen.

ISOVER ja ympäristö:
• Pääraaka-aineena kotimainen kierrätyslasi
• Biokaasu ja maakaasu käytössä tuotannossa
• Multipackin avulla vähemmän liikennepäästöjä ja pienempi pakkausmateriaalin kulutus

ISOVER on Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä. Lasivillanvalmistukseen käytetyistä raaka-aineista on kierrätyslasia jopa 70 %.

Ääneneristävyys kunnossa

Kaikki eristeet eivät eristä ääntä. Ääneneristyksen tavoitteena on estää äänen siirtyminen tilasta toiseen tai rakenteita pitkin. Häiritsevä ääni voi tulla ulkoa tai sisältä. Päivittäisessä elämässämme tarvitsemme hiljaisia hetkiä yhtä paljon kuin ruokaa ja juomaa. Hiljaisuus rauhoittaa kehoa ja mieltä. Sillä on vaikutus myös terveyteen. Toisaalta jokainen ihminen myös tuottaa melua. Puheemme, liikkumisemme, suihkussa käyntimme, ruoanvalmistus, leikkiminen, musiikin kuuntelu ja muut toimintomme aiheuttavat usein sen verran ääntä, jota toinen voi pitää häiritsevänä. Tämän vuoksi ääneneristys kannattaa ottaa huomioon, kun valitset eristeet ja muut rakennusmateriaalit. Sen lisäksi, että ISOVER pitää hyvin lämmöt sisällä, se vaimentaa myös ääniä. Hyvin eristetyssä talossa sateen ropina ei kuulu kovaa ja seinän takana voidaan katsoa TV:tä äänien häiritsemättä. ISOVER-eriste ei kuitenkaan vaikuta kännykän kuuluvuuteen.

Paloturvallisuus parasta luokkaa

Rakennustarvikkeet luokitellaan sen perusteella, miten ne vaikuttavat palon syttymiseen, sen leviämiseen sekä savun tuottoon. Pääosin ISOVER-mineraalivillaeristeet kuuluvat parhaisiin A1 ja A2-s1,d0 luokkiin.

Palotilanteessa lasivillan savun muodostus on erittäin pieni ja savukaasut eivät ole myrkyllisiä. ISOVER -eristeet eivät myöskään pala kytemällä, joka piilevänä palona saattaa aiheuttaa palovaaran.

Paloeristyksestä

<p data-block-key="ij2bf">Suosituimmille ISOVER-eristeille on elinkaariarvioinnin tuloksena saatu tuotekohtaiset ympäristöselosteet (EPD, Environmental Product Declaration). Elinkaariselvitys on tehty tuotteiden koko elinkaaren ajalta (kehdosta hautaan, eng. cradle-to-grave).</p>
Suosituimmille ISOVER-eristeille on elinkaariarvioinnin tuloksena saatu tuotekohtaiset ympäristöselosteet (EPD, Environmental Product Declaration). Elinkaariselvitys on tehty tuotteiden koko elinkaaren ajalta (kehdosta hautaan, eng. cradle-to-grave).

Pieneen pakattuna helppo kuljettaa ja varastoida

ISOVER Multipack -puristepaketti on helpottanut suomalaisten rakentajien ja remontoijien työtä jo 20 vuoden ajan: ISOVER on pakannut pehmeät lämmöneristeet puristepakattuihin pakkauksiin jo vuodesta 1997 lähtien. Tiiviiksi puristettu lasivillakuorma on helppo kuljettaa ja varastoida työmaalla. Puristepakatut eristeet valitsemalla säästät tilaa ja ympäristöä.

Laske, paljonko lisäeristys säästää

Voit laskea säästöt lämmityskuluissa ISOVER energiansäästölaskurilla. Laskeminen käy helposti ilmoittamalla tiedot rakennuksen tämänhetkisestä eristetilanteesta ja kokeilemalla siihen erilaisia eristysvaihtoehtoja. Laskettu säästö on suuntaa antava, koska laskentatapa ei ota huomioon muiden tekijöiden vaikutusta kokonaisuuteen (esimerkiksi ikkunat, ilmanvaihto, ilmatiiviys ja niin edelleen). Todelliset säästöt vaihtelevat kohteen ja vuoden sääolosuhteiden mukaan.

Ohje

Ohje

ISOVERin rakennuseristeet:

• Kevyet väliseinäeristeet
• Höyrynsulku- ja tiivistystuotteet
• Tuulensuojaeristeet
• Eriste- ja tuulensuojalevyjen asennustarvikkeet
• Tiilisiteet
• Rappauseristeet
• Betonielementtieristeet
• Puhallusvilla
• Loivien kattojen eristeet
• Askeläänieristeet
• Sauna- ja remonttieristeet
• Palonsuojaeristeet
• Ilmanvaihtoeristeet

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Talo
seinät
eristys
alapohja
väliseinät
yläpohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20181_51382.jpg
Yläpohjan lisäeristys säästää lämmityskuluissa
Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua yläpohjan kautta, kun ylös nouseva lämmin ilma pääsee karkaamaan huonosti eristetyn katon kautta. Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti, kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Yläpohja onkin rakennusosa, joka on helpoimmin ja kannattavimmin lisäeristettävissä.
20202_62791.jpg
Säästä lämmityskuluissa - panosta lämmöneristykseen
Maaliskuussa 2020 ISOVER lanseerasi täysin uuden kevyiden rakennuseristeiden valikoiman. Tuotekehittelyyn otettiin mukaan asentajia sekä hyödynnettiin heidän käyttökokemustaan eristeistä ja niiden toimivuudesta.Tässä esittelyssä ISOVER PREMIUM 33:
20202_62791.jpg
Optimoitu käsiteltävyys ja asennettavuus
ISOVER lanseeraa täysin uuden kevyiden rakennuseristeiden valikoiman. Yhteistyössä asentajien kanssa laitoimme asentajien kokeman laadun keskiöön ja optimoimme käsiteltävyyden ja asennettavuuden.
202010_67177.jpg
2020-luvun lasivilla ei kutise, eikä pölise
Nykypäivän pehmeä lasivilla on vuosien tuotekehityksen tulos. Se on miellyttävää ja pehmeää käsitellä, vaikka ihan paljain käsin. Se ei kutise eikä pölyä.Tuotekehityksessä on haluttu erityisesti kiinnittää huomiota tuotteiden pölyämättömyyteen, käsiteltävyyteen ja asentamismukavuuteen. Jämäkkä levy ei hajoa ja se on helppo leikata ja asentaa.
202010_67177.jpg
Mihin lasivillaeristeen vähähiilisyys perustuu?
ISOVER-eristeet valmistetaan kierrätyslasistaVähähiilisempi tulevaisuus, siihen kaikkien tulisi pyrkiä. ISOVER lasivillaa valmistava Saint-Gobain Finland haluaakin omalta osaltaan haastaa suomalaiset yritykset toimimaan yhdessä päämäärän saavuttamiseksi.ISOVERin turvalliset, tehokkaat sekä asumismukavuutta lisäävät eristeet on Suomessa valmistettuja ja Suomen oloihin suunniteltuja eristeitä, joissa on otettu huomioon myös tuotteen kierrätysmahdollisuus sekä tuotteen hiilijalanjälki. Eristeet valmistetaan jopa 70 prosenttisesti kierrätyslasista. ISOVER onkin näin Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä.
20183_52060.jpg
Näistä kolmesta lämmöneristeestä löytyy sopiva
Lämmöneristyksen käyttökohteet ja vaatimukset vaihtelevat, mutta muutama asia ei muutu: aika on rahaa, jokaiselle rakenteelle on olemassa oikea optimaalinen lämmöneriste ja laatu ratkaisee. Kotimainen Finnfoam vastaa näihin vaatimuksiin: homehtumattomien lämmöneristeiden tuoteperhe tarjoaa kuhunkin käyttökohteeseen juuri oikean eristeen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton