• Etusivu
  • Piha

Kirjavinkkejä viherpeukaloille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 09.10.2019
201910_60523.jpg

Kokosimme kolme kirjavinkkiä kotipuutarhureiden syksyn piristykseksi. Lue, inspiroidu ja ravitse uusien puutarhaunelmien syntyä nyt, niin pääset heti kevään tullen toteuttamaan talven aikana valmiiksi hioutuneet puutarhasuunnitelmat.

1) Viherseinät – Uutta ilmettä puutarhaan

Kaunis ja näyttävä viherseinä on hyvillä ohjeilla helppo toteuttaa pieneenkin tilaan. Erilaisin rakentein ja kasvivalinnoin viherseinästä saa luotua juuri omiin tarpeisiin sopivan kokonaisuuden: siinä voi kasvaa esimerkiksi runsas yrttitarha, erilaisia vihanneksia tai pölyttäjähyönteisiä houkuttelevia kukkia − tai se voi olla vaikka oman pihan aromaterapeuttinen nurkkaus.

Shawna Coronadon teos tarjoaa paljon ideoita erilaisten viherseinien suunnitteluun ja tarkat ohjeet niiden toteutukseen. Yksityiskohtaisesti käydään läpi mm. oikeat materiaalit ja tarvikkeet, rakenteiden valmistus, kasvien valinta, istutus, hoito ja kastelu. Tämän kirjan luettuasi tiedät kaiken tarpeellisen viherseinän rakentamisesta!

Viherseinä on pystysuuntainen rakennelma, johon kiinnitetyissä ruukuissa tai laatikoissa viherkasvit ja kukat kasvavat muodostaen viehättävän kokonaisuuden.
Viherseinä on pystysuuntainen rakennelma, johon kiinnitetyissä ruukuissa tai laatikoissa viherkasvit ja kukat kasvavat muodostaen viehättävän kokonaisuuden.

2)Laatikkopuutarhurin opas – Runsas sato ruutuviljelyllä

Haaveiletko hyötypuutarhasta, mutta tilaa pihalla tai parvekkeella on vain niukasti? Sopiva ratkaisu voi löytyä puutarhalaatikoissa tapahtuvasta ruutuviljelystä, joka mahdollistaa sen, että pienessäkin tilassa pystyy viljelemään tehokkaasti mitä erilaisimpia kasveja.

Puutarhuri Anne-Marie Nageleisenin vinkeillä ja perusteellisilla ohjeilla ruutuviljelyn aloittaminen on antoisaa ja onnistuminen helppoa. Kirjassa on paljon kuvia ja yksityiskohtaiset neuvot 35:n eri vihanneksen ja yrtin kylvöstä aina sadonkorjuuseen asti.

201910_60529.jpg

3) Yrttimaa – Ruukku- ja puutarhaviljelijän opas

Haluatpa kasvattaa yrttejä sitten puutarhassa, parvekkeella tai vaikkapa keittiön ikkunalaudalla, Agneta Ulleniuksen kirja tarjoaa paljon hyödyllistä tietoa.

Tiivis tietopaketti esittelee 25 yrttiä ja antaa selkeät ohjeet niiden istutukseen, kasvatukseen ja sadonkorjuuseen. Esiteltynä on myös eri yrttien historia, terveysvaikutukset ja käyttö ruoanlaitossa. Tämä on täydellinen opas jokaiselle, joka haluaa tietää enemmän yrteistä ja onnistua niiden kasvatuksessa!

201910_60530.jpg
Agneta Ulleniuksen teos tarjoaa hyödyllisiä vinkkejä basilikan ja monen muun yrtin kasvatukseen.
Agneta Ulleniuksen teos tarjoaa hyödyllisiä vinkkejä basilikan ja monen muun yrtin kasvatukseen.
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202212_80416.jpg
Salla-Maria hankki etäohjattavan pistorasian - Näin se on varashälytin ja vuotovahti
Salla-Maria Santos paransi siirtolapuutarhamökin valvontaa etäohjattavan pistorasian avulla. Pistorasiaan voi liittää myös esimerkiksi vuotovahdin.
20205_64875.jpg
Tältä näyttää perinteistä tiiltä pidempi ja matalampi tiili julkisivussa
Espoossa samalla tontilla sijaitsee kaksi erillistä pientaloa täydessä harmoniassa toisiinsa sekä tontin muotoihin ja kasvillisuuteen. Myös talojen julkisivujen väritys ja ilme valittiin tontin ja ympäröivän luonnon ehdoilla.
20198_59626.jpg
Näin onnistut keittiöremontissa - 7 vinkkiä
Joskus remonttivimma iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta. Vanha keittiö näyttää yhtäkkiä kuluneelta ja toimimattomalta ja uusi olisi saatava mahdollisimman pian. Älä kuitenkaan pura vanhoja kalusteita saman tien vaan ota hetki aikaa miettimiselle. Listasimme seitsemän kohtaa, jotka ovat perusta onnistuneelle keittiöremontille.
Gyproc Klima-kipsilevy
Vähähiiliset rakennuslevyt – kohti kestävää tulevaisuutta
Norjan Fredrikstadissa sijaitsee täysin sähköistetty tehdas, aivan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Ja juuri tässä tehtaassa valmistetaan Gyprocin kaikkien aikojen vähähiilisimmät rakennuslevyt.Rakennusteollisuus tuottaa paljon hiilipäästöjä paitsi rakennusmateriaalien tuotannossa, mutta myös logistiikassa sekä varsinaisessa rakentamisessa. Jotta tulevaisuus olisi kestävämpi, on tämä teollisuudenala ottamassa merkittäviä ja innovatiivisia tekoja kohti vähähiilisempiä ratkaisuja.Mitä nämä vähähiiliset levyt tarkoittavat rakentajalle?
20137_35622.jpg
Boschin GluePen-liimakynä - kätevä apu askarteluun ja pikku korjauksiin
Arjen pienet ja suuret kiinnitystarpeet ratkeavat nopeasti ja kätevästi Boschin uuden GluePen-kuumaliimakynän avulla. Kynä on erinomainen apuväline luovaan askarteluun, paketointiin, pienoismallien rakentamiseen ja kodin pieniin korjaustöihin.
20135_35209.jpg
Mineraalivilla, joka on Eristäjän Unelma!
Testivoittaja ISOVER KL-33 on nyt entistäkin parempi! Uusi luonnonmukainen sideaine tekee tuotteesta vieläkin ympäristöystävällisemmän ja mukavamman asentaa. Sideaineen uudistuessa olemme ottaneet käyttöön nimen G3 touch, joka kattaa ISOVER KL-33:n lisäksi kaikki ISOVERin kevyet mineraalivillat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton