Kirjavinkkejä viherpeukaloille

Kokosimme kolme kirjavinkkiä kotipuutarhureiden syksyn piristykseksi. Lue, inspiroidu ja ravitse uusien puutarhaunelmien syntyä nyt, niin pääset heti kevään tullen toteuttamaan talven aikana valmiiksi hioutuneet puutarhasuunnitelmat.

1) Viherseinät – Uutta ilmettä puutarhaan


Kaunis ja näyttävä viherseinä on hyvillä ohjeilla helppo toteuttaa pieneenkin tilaan. Erilaisin rakentein ja kasvivalinnoin viherseinästä saa luotua juuri omiin tarpeisiin sopivan kokonaisuuden: siinä voi kasvaa esimerkiksi runsas yrttitarha, erilaisia vihanneksia tai pölyttäjähyönteisiä houkuttelevia kukkia − tai se voi olla vaikka oman pihan aromaterapeuttinen nurkkaus.

Shawna Coronadon teos tarjoaa paljon ideoita erilaisten viherseinien suunnitteluun ja tarkat ohjeet niiden toteutukseen. Yksityiskohtaisesti käydään läpi mm. oikeat materiaalit ja tarvikkeet, rakenteiden valmistus, kasvien valinta, istutus, hoito ja kastelu. Tämän kirjan luettuasi tiedät kaiken tarpeellisen viherseinän rakentamisesta!

Lue lisää >>>

1 (2)
Viherseinä on pystysuuntainen rakennelma, johon
kiinnitetyissä ruukuissa tai laatikoissa viherkasvit ja kukat kasvavat
muodostaen viehättävän kokonaisuuden.

Viherseinä on pystysuuntainen rakennelma, johon kiinnitetyissä ruukuissa tai laatikoissa viherkasvit ja kukat kasvavat muodostaen viehättävän kokonaisuuden.

2)Laatikkopuutarhurin opas – Runsas sato ruutuviljelyllä


Haaveiletko hyötypuutarhasta, mutta tilaa pihalla tai parvekkeella on vain niukasti? Sopiva ratkaisu voi löytyä puutarhalaatikoissa tapahtuvasta ruutuviljelystä, joka mahdollistaa sen, että pienessäkin tilassa pystyy viljelemään tehokkaasti mitä erilaisimpia kasveja.

Puutarhuri Anne-Marie Nageleisenin vinkeillä ja perusteellisilla ohjeilla ruutuviljelyn aloittaminen on antoisaa ja onnistuminen helppoa. Kirjassa on paljon kuvia ja yksityiskohtaiset neuvot 35:n eri vihanneksen ja yrtin kylvöstä aina sadonkorjuuseen asti.

Lue lisää >>>

1 (1)

3) Yrttimaa – Ruukku- ja puutarhaviljelijän opas


Haluatpa kasvattaa yrttejä sitten puutarhassa, parvekkeella tai vaikkapa keittiön ikkunalaudalla, Agneta Ulleniuksen kirja tarjoaa paljon hyödyllistä tietoa.

Tiivis tietopaketti esittelee 25 yrttiä ja antaa selkeät ohjeet niiden istutukseen, kasvatukseen ja sadonkorjuuseen. Esiteltynä on myös eri yrttien historia, terveysvaikutukset ja käyttö ruoanlaitossa. Tämä on täydellinen opas jokaiselle, joka haluaa tietää enemmän yrteistä ja onnistua niiden kasvatuksessa!

Lue lisää >>>

1
Agneta Ulleniuksen teos tarjoaa hyödyllisiä vinkkejä
basilikan ja monen muun yrtin kasvatukseen. 

Agneta Ulleniuksen teos tarjoaa hyödyllisiä vinkkejä basilikan ja monen muun yrtin kasvatukseen. 

 
Julkaistu
9.10.2019