Katto on rakennuksen tärkein suoja

Kiinteistön kattoremontissa on huomioitava monta seikkaa, jotta saavutetaan hyvin toimiva ja pitkäikäinen vesikatto. Avainasemassa ovat laadukkaat kattotuotteet, jotka takaavat katon toimivuuden kaikissa olosuhteissa koko suunnitellun käyttöiän. Vesikatteen sekä aluskatteen on yhdessä varmis tettava yläpohjarakenteiden vedenpitävyys.

Saneerauksella kestävä ja tyylikäs tiilikatto

Katto on rakennuksen viides julkisivu, joten oikeaan osunut materiaalivalinta on erittäin tärkeä, paitsi koko talon rakennusteknisen toimivuuden ja kestävyyden, myös sen arkkitehtuurin kannalta. Kattotiili onkin mitä parhain valinta vanhan katon korjaukseen. Se sopii kaikille harjakatoille, olipa nykyinen katemateriaali mikä tahansa. Tiilikate kestää hyvin ilmansaasteita, sateita, auringon paahdetta ja myös pohjoisen äärimmäisiä sääolosuhteita. Jykevä tiilikatto eristää tehokkaasti ulkoa tulevia ääniä – se ei ropise eikä kolise ankarammissakaan olosuhteissa. Tyylikäs ja eläväpintainen tiilikatto antaa talolle uutta ilmettä ja nostaa kiinteistön arvoa. Suomalainen BMI Ormax -tiilikatto on iätön ja ajaton. Se edustaa klassista rakentamista ja on aina muodissa. Ormax-kattotiilillä toteutettu kattoremontti takaa rakennukselle tehokkaan säänsuojan vuosikymmeniksi.

Kattotiilien ladonta käy nopeasti.Kattotiilien ladonta käy nopeasti.
Diffuusioavoin aluskate toimii kuten ulkoiluvaate, jossa on goretex-kalvo.Diffuusioavoin aluskate toimii kuten ulkoiluvaate, jossa on goretex-kalvo.

Hengittävä aluskate tehostaa yläpohjan kosteuden poistoa

Yläpohjaan pääsee kosteutta monesta lähteestä. Diffuusion mukana kosteutta voi tulla niin sisäilmasta kuin ulkoakin. Ilmavuodot sisältä ja virtaukset ulkoilmasta voivat sateen tavoin tuoda kosteutta yläpohjaan. Sisätiloista yläpohjaan vuotava ilma on lämmityskaudella yläpohjan ilmaa lämpimämpää ja kosteampaa. Mitä suurempi ilmavuoto on, sitä enemmän se lämmittää yläpohjan ilmaa, mutta tuo myös suuremman kosteuskuorman. Yläpohjan tuulettaminen onkin olennaista kosteuskuorman poistamiseksi. Pelkkä ilmanvaihdon parantaminen vanhoissa taloissa ei ratkaise ongelmaa. Kylmät yläpohjat on eristettävä tehokkaasti, mutta lisäksi tarvitaan vesihöyryä tehokkaasti läpäisevä aluskate. Diffuusioavoimet aluskatteet kuivattavat allaan olevia rakenteita ja lämmöneristeitä. Ne antavat hieman anteeksi tuuletuksen puutteita ja kosteudella on paremmat mahdollisuudet päästä poistumaan rakenteesta. Diffuusioavoin aluskate toimii kuten ulkoiluvaate, jossa on goretex-kalvo. Se ei päästä vettä ulkoa sisään, mutta hengittää sisäisen höyryn ulos. Ormaxin diffuusioavoimet aluskatteet ovat Divoroll Top RU ja Divoroll Universal.

Kattoremontti onnistuu myös talvella

Vaikka toisin luullaan, vanhan katon vaihtaminen uuteen tiilikattoon voidaan toteuttaa myös talviaikaan. Kestävät ja hengittävät Divoroll-aluskatteet varmistavat rakenteisiin jäävän kosteuden turvallisen poistumisen, joten lumi ja jää eivät tuota ongelmia tiilikatteen asentamiselle. Talviasennuksella on myös mahdollista vaikuttaa hankkeen kustannuksiin, sillä normaalista sesongista poiketen resursseja toteutukseen on enemmän tarjolla.
Ormax-kattotiilet ovat suunniteltu kestämään ankaria sääolosuhteita ja kovaa rasitusta, joten niiden asentaminen ei ole ongelma kovillakaan pakkasilla. Kattorakenteen muutostöissä tasakaton päälle pystytetään suojateltta, joka mahdollistaa harjakaton asennustyöt säästä riippumatta. Tilaajan kannattaa kuitenkin aina kiinnittää erityistä huomiota urakoitsijan osaamiseen.

Laattamalliset Ormax EVO -kattotiilet lukittuvat tiiviisti paikoilleen.Laattamalliset Ormax EVO -kattotiilet lukittuvat tiiviisti paikoilleen.
Ormaxin valtuuttamat kattourakoitsijat tietävät, miten jokainen katto asennetaan parhaalla mahdollisella tavalla.Ormaxin valtuuttamat kattourakoitsijat tietävät, miten jokainen katto asennetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Osaava urakoitsija tärkeä osa remonttia

Vaikka halpa tarjous houkuttaisi, on tilaajan syytä punnita muutkin näkökohdat kuin hinta. Pitkään alalla toimineen, suuremman kattourakointiyrityksen valinta on turvallinen ja kustannustehokas vaihtoehto. Asialla ovat aina ammattilaiset, jotka osaavat paitsi rakentaa kattoja myös valita kohteeseen sopivan katemateriaalin. Työ tehdään laadukkaasti määräysten mukaan, aikataulut pitävät ja takuuseen voi luottaa. Remontti tehdään kokonaisurakkana eikä sitä tarvitse pilkkoa. Näin tilaajan on mukava ja tehokas asioida vain yhden toimittajan kanssa. BMI Ormaxin yhteistyökumppanin avulla remontti on helppo toteuttaa. Valtuutetut kattoasentajat ovat itsenäisiä yrityksiä, joita Ormax kouluttaa säännöllisesti tuotteidensa ja kattoratkaisujen osalta. Urakoitsijat osaavat kaikki tuotteisiin liittyvät seikat laatu- ja turvallisuuskysymyksiä myöten ja tietävät, miten jokainen yksilöllinen katto asennetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Takuu laatukatolle

Ormax on aina vastannut tuotteiden korkeasta laadusta tarkalla laadunvarmistuksella. Ormax myöntääkin kaikille toimittamilleen kattotiilille kolmenkymmenen (30) vuoden takuun vastaanottotarkastuspäivästä alkaen. Takuu kattaa kattotiilien vedenpitävyyden, pakkaskestävyyden ja kuormituskestävyyden normaalissa ja alkuperäisessä käytössä edellyttäen, että katto on tehty voimassaolevien asennusohjeiden mukaan. Takuun perusteella virheelliset kattotiilet korvataan vastaavalla määrällä uusia tiiliä.
 

Uusi ja tyylikäs Ormax EVO -tiilikatto pidentää rakennuksen käyttöikää ja nostaa sen arvoa.Uusi ja tyylikäs Ormax EVO -tiilikatto pidentää rakennuksen käyttöikää ja nostaa sen arvoa.

Avaimet käteen -tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
23.9.2019