• Etusivu
  • Talo

Uusi talo palaneen tilalle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 04.06.2007
20076_5284.jpg

Palon jäljiltä raivattu tontti. Uusi talonpaikka jo näkyvilä.

Porin Ruosniemessä 6.8.06 tulipalo tuhosi –45 vuonna rakennetun talon täysin. Taloa oli laajennettu vuonna –70 ja samalla peruskorjattu. Remonttia oli tehty myös viimeisimmän omistajan toimesta ja remontti oli juuri valmistumassa tulipalon tuhotessa koko rakennuksen. Vain yhden seinän ulkovuoren uusiminen oli enää kesken.

Jotain hyvääkin


Talon isäntä kertoi toivoneensa, että nyt saa vihdoin laittaa haalarit naulaan ja keskittyä nauttimaan remontoidusta kodista. Tulipalo kuitenkin muutti tilanteen täysin. Perhe joutui muuttamaan vuokralle ja vakuutusyhtiön kanssa käytyjen keskustelujen ja talven jälkeen jälleenrakennustyöt alkoivat keväällä 2007, vanhojen perustusten purkamisella. Uudeksi taloksi valittiin Kastelli-talojen mallistoon kuuluva Raatiherra 123. Hyväksi puoleksi rakentaja kertoi sen, että nyt talon paikka siirtyy tontilla lähes talon mitan ja samalla pihan käyttö järkevöityy nykyisen pihaliittymän suhteen. Maarakennustyöt ja perustukset tehdään omin voimin ja sen jälkeen vakuutusyhtiön rahoittamana jatketaan ammattilaisten avustamana. Ensimmäisenä vuoronsa saa Kastelli-talojen pystytysryhmä, joka hoitaa rungon sateelta suojaan.

Perustustyöt ovat alkaneet.
Perustustyöt ovat alkaneet.

Seuranta jatkuu


Siinä vähän taustoja uudesta seurantakohteestamme, jonka vaiheisiin tulemme tutustumaan vuoden 2007 aikana.

Perustamiseen tarkoitettuja rakennustarvikkeita odottamassa asennusta. Eristeenä käytetään Thermisol routaeristettä. Viemäriputket odottavat uuden viemäriliitoksen tekoa.
Perustamiseen tarkoitettuja rakennustarvikkeita odottamassa asennusta. Eristeenä käytetään Thermisol routaeristettä. Viemäriputket odottavat uuden viemäriliitoksen tekoa.
Kastelli-Talot Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20083_9464.jpg
Hovi-portaat tuo iloa kotiisi
Hovi-portaat on valmistettu perinteisellä puusepäntaidolla nykytekniikkaa hyödyntäen. Puu lasin ja jalometallin yhdistelmillä saadaan moderneja kokonaisuuksia.Upea tunnelma syntyy portaiden ulkonäöstä ja koko toimituksen sujuvuudesta. Hovinikkareilla tehdään jatkuvaa tuotekehitystyötä ideoiden uusia tyylikkäitä yksityiskohtia ja sujuvaa käytännöllisyyttä.
20175_49270.jpg
Boschin Lämpömestarit kehittämässä lämpöpumppualaa
Viime vuonna jo yli 70 prosenttia omakotitalon rakentajista valitsi jonkinlaisen lämpöpumpun, käy ilmi Suomen Lämpöpumppuyhdistyksen tekemästä tutkimuksesta. Alan kasvu ja tuotteiden nopea kehitys ovat tuoneet mukanaan nousevat vaatimukset järjestelmien tuntemukselle, mitoitukselle ja asennukselle. Hiljattain Suomen lämmitysmarkkinoille laajentanut Bosch on vastannut tarpeeseen uudella palvelukonseptilla, koulutetuilla Lämpömestareilla.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Hometta pinnoissa?
Kysymys:Rakennamme autotallia. Siitä puuttuu ulkolaudoitus. Seinissä on pääosin kipsilevyiset tuulensuojalevyt, jotka on korvattu oven molemmin puolin vanerilevyillä jäykistyksen vuoksi. Seinissä on jo myös naulattu koolinkilaudat eli pystylaudat ja niiden päälle vaakalaudat n. 60 cm välein. Rakennus on ollut tässä vaiheessa syyskauden. Nyt sekä koolinkilaudat että vanerilevyt ovat yhtäkkiä vetäneet vihreään homeeseen. Sitä on aika paljon, ei siis vain yksittäisiä pilkkuja ja se on kunnolla kiinni laudoissa ja vanerissa. Kipsilevyt ovat homeettomia. Mitä näille pitäisi tehdä ennen kuin ulkolaudoitus naulataan päälle?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton