Onko vanha takkasi sisustuksen rumilus, loppuvatko lämmitystehot kesken?

Tarkastelepa vanhaa takkaasi, onko se käynyt jo tyylinsä puolesta vanhanaikaiseksi, riittävätkö sen lämmitystehot lämmittämään koko kodin? Saako tulisijasta kaiken tehon irti, vai karkaako lämpö harakoiden iloksi? Erityisesti iäkkäät avotakat sekä tulisijat, joiden varaava massa on kovin pieni ovat enemmänkin jäänteitä menneisyydestä kuin tehokkaita kodinlämmittäjiä.

750 home-3831851_1920

Eroon hankalakäyttöisestä takasta

Takan vaihtaminen uuteen, se voi olla suuri prosessi -ainakin mielikuvissa. Vanhemmat takat ovat usein kooltaan massiivisia verrattuna nykyaikaisiin. Tulikivi tarjoaa sinulle mahdollisuuden korvata vanha takkasi uudella ja tehokkaammalla. Saat avuksesi osaavat ammattilaiset, joilla on vuosien kokemus niin takan asennustyöstä kuin myös vanhojen tulisijojen purkamisesta. Jokaisessa työvaiheessa työ tehdään sinun kotiasi kunnioittaen.

Nämä hyödyt saat uudesta takasta!

Lähtökohtaisesti huomaat eron jo kotisi lämpötilassa, sillä Tulikiven varaavat tulisijat luovuttavat lämpöä hiljalleen ja pehmeästi vielä useiden tuntien ajan varsinaisen takan lämmittämisen päätyttyä. Seuraavaksi huomaat eron lämmityskustannuksissa, sillä uuden takan lämmität pienellä puumäärällä, joka palaa pitkään ja puhtaasti.

Hyvin toimiva tulisija tarjoaa lisälämmönlähteenä varmuutta, sillä se on myös luotettava tapa lämmittää silloinkin kun sähköt ovat poikki. Tulisijalla lämmitys on erinomainen keino säästää esimerkiksi silloin kun sähkö on kalleimmillaan tai on muuten tarve leikata lämmityskustannuksia.

Salvo SSalvo S

Tiesitkö, että polttamalla 5 pinokuutiota puuta, saat 5 000 kWh lämpöenergiaa, joka näkyy suoraan vaikka sähkölaskussasi? Ostetulla polttopuulla lämpöenergian hinnaksi tulee 5-7 senttiä / kWh. – Sähkön hinta on noin 15 senttiä / kWh ja se on koko ajan nousussa.

Massiivisen takan purkamisen jäljiltä saatat saada kotiisi jopa lisätilaa, sillä takkojen kokojen pienentyessä, on niiden varauskyky kehittynyt vuosien saatossa merkittävästi. Näin ollen pienemmällä takalla saattaa olla vanhaan takkaan verrattuna merkittävästi enemmän lämmitystehoa.

Anna Tulikiven huolehtia – nauti lopputuloksesta

1,2,3 ja 4. Siinä on Tulikiven Takkaremontin neljä askelta.

  • Kaikki alkaa ensimmäisestä askeleesta eli suunnittelusta, kutsu Tulikiven uunimestari ilmaiseksi kotiisi kotikäynnille jo suunnitteluvaiheessa. Yhdessä löydätte parhaiten sinun kotiisi sopivat takkamallit.
  • Toisena askeleena on itse purkutyöt ja valmistelut. Tästä vastaa uunimestari, joka hoitaa purun siististi ja valmistelee tilan uutta takkaa varten. Vanhaa takkaa ei ole tarkoitus purkaa suurieleisen näyttävästi, vaan huolellisesti ja siististi. Takan paikka siistitään ja valmistellaan uutta takkaasi varten.
  • Kolmantena askeleena toimitus ja asennus. Takkasi toimitetaan mallista riippuen joko kokonaisena tai osissa. Uunimestari huolehtii takan asennuksen sekä loppusiivouksen.
  • Neljäs ja viimeinen askel: käyttöönotto. Nauti uudesta takastasi ja sen tuomasta pehmeästä lämmöstä

Tulikiven asiantuntevat asentajat ovat purkaneet ja asentaneet takkoja jo vuosikymmenten ajan. Työ vaatii tietoa ja taitoa - saat nyt vanhan takkasi purkutyön ilmaiseksi ostaessasi Tulikivi-studiosta uuden varaavan Tulikivi-tulisijan.* Tule käymään studiolla tai kutsu Uunimestari ilmaiselle kotikäynnille.

* Etu on voimassa yli 5000 € arvoisiin Tulikivi-tulisijoihin. Etua ei voi yhdistää muihin tarjouksiin ja ilmainen purku koskee max. 2m³ tulisijoja. Suuremmat purettavat kohteet hinnoitellaan erikseen tapauskohtaisesti.

750-Tulikivi-Takanvaihto-gr

Puhdasta palamista ilmaston hyväksi

Tänä talvena on ollut runsaasti esillä pientalojen puulämmityksestä syntyvät ilmanlaatuongelmat. Tyynellä pakkassäällä ilmanlaatu heikkenee asuinalueella useiden talouksien samanaikaisesti lämmittäessä takkojaan. Ilmanlaatuongelmiin sekä pienhiukkaspäästöihin on kuitenkin mahdollista vaikuttaa. Päästöjen aiheuttajista suurimmat ovat yleensä puukiukaat sekä vanhat, huonosti toimivat takat.

750_2-sylillinen-puita

Millaisessa takassa, miten poltetaan ja mitä poltetaan vaikuttavat siihen, paljonko pienhiukkasia ilmaan pääsee. On oleellista miettiä, mitä takassaan polttaa. Roskia ja muuta jätettä ei takkaan tule laittaa ja kannattaa myös tarkastella, minkälaista polttopuuta polttaa. On suositeltavaa lämmittää niin sanotulla ylivuotisella puulla, jolloin se on varmasti riittävän kuivaa. Lähtökohtaisesti hyvällä hyötysuhteella varustettu takka sekä puhdas ja kuiva puu ovat hyvä ratkaisu ongelman vähentämiseksi.

Tuotekehittelyn ansiosta tulisijoista on saatu tehokkaampia. Korkean hyötysuhteen omaavassa tulisijassa ei tarvitse polttaa puita kovillakaan pakkasilla kuin pari tuntia vuorokauden aikana, oikein ohjattu paloilma itse polton aikana edesauttaa myös puiden puhtaasti palamista. Päästöjä on mahdollista vähentää oikealla polttotekniikalla.

Joko sinä olet katsonut, minkäväristä savua sinun piipustasi tulee? -Mitä mustempi savu, sitä enemmän pienhiukkasia ilmaan vapautuu. Valkoinen tai lähes pelkästään väreilynä näkyvä kertoo vastaavasti puhtaasta poltosta.

Aiheesta lisää

Mietitkö takan vaihtoa?

Kutsu ihmeessä Tulikiven Uunimestari vierailulle. Hän tekee sinulle tarjouksen tarpeisiisi parhaiten soveltuvasta uudesta kokonaisuudesta.

Saat nyt vanhan takkasi purkutyön ilmaiseksi ostaessasi Tulikivi-studiosta uuden varaavan Tulikivi-tulisijan.
* Tule käymään studiolla tai kutsu Uunimestari ilmaiselle kotikäynnille.

* Etu on voimassa yli 5000 € arvoisiin Tulikivi-tulisijoihin. Etua ei voi yhdistää muihin tarjouksiin ja ilmainen purku koskee max. 2m³ tulisijoja. Suuremmat purettavat kohteet hinnoitellaan erikseen tapauskohtaisesti.

Voit kutsua Uunimestarin kylään tästä.
 

Uunimestarit auttavat sinua myös Tulikivi-studioilla. Katso lähin studiosi täältä.

Tulikiveltä saat kokonaispalvelun, jolloin sinun ei tarvitse muuta kuin ilmoittaa, milloin vanha tulisija puretaan ja minkälaisen uuden Tulikivi-takan haluat tilalle. Tulikivi huolehtii puolestasi mahdolliset rakennusluvat, pohjanteon sekä oikaisun, uusien palomuurien muurauksen, vanhojen palomuurien oikaisun, tasoitus- ja pinnoitustyöt, hormin purkamisen tai sen tukemisen sekä muut tarvittavat työt. Tarjouksen saat juuri sellaisesta kokonaisuudesta kuin sinä tarvitset.

Tutustu Tulikiven mallistoon


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!


 
Päivitetty
31.8.2020