Porin Asuntomessujen paras talo, paras sisustus ja paras piha on valittu

Vuoden 2018 Asuntomessut järjestettiin Porissa 6.7.-5.8.2018. Asuntomessujen teemana oli asuminen läpi ihmiselämän.


Alueelle rakentui 28 pientaloa, 1 korjausrakentamiskohde, 1 rivitalo, palvelutalo sekä päiväkoti. Yhteensä messuilla pääsi tutustumaan asumiseen 34 messukohteeseen.

Asuntomessukävijöillä oli mahdollisuus äänestää suosikkiaan Paras talo-, Paras piha- ja Paras sisustus -äänestyksessä.

Alueen rakentuminen 1,5 minuutissa:

Paras talo ja Paras sisustus: Bunkkeri (kohde 16)

Vuonna 1937 rakennettu Shellin entinen asuin- ja autovajarakennus remontoitiinn asuin- ja liiketilakäyttöön. Koti kunnostettiinn vanhaan kunnioittaen ja mahdollisimman ekologisesti. Kaikki vanha on pyritty säilyttämään ja kunnostamaan sekä kaikki uusi toteutettu käsityönä.

NI5A8541

Bunkkeri sai Paras talo -ääniä 12,9 % ja Paras sisustus -ääniä 12,04 %. Kohteen sisustusta kuvattiin messuluettelossa näin: Sisustus on suunniteltu kuvitteelliselle pariskunnalle, jolla on aikuinen juuri kotoaan muuttanut tytär. He nauttivat elämästä, johon kuuluu hyvä ruoka, matkustelu, taide, musiikki ja elokuvat. Kodin sisustuksessa näkyy perheen arvostus hyvää muotoilua, aitoja materiaaleja ja laadukkaita kotimaisia brändejä kohtaan. Kohteen sisustussuunnittelijana toimi Anna-Leena Hämäläinen, ja sisustajana Hakola.

Katso täältä kohteen kuvat remontin alusta valmiiseen kohteeseen >>

IMG_0604
IMG_0654

Paras piha: Luoto (kohde 23)

Hirsitalo Luoto (kohde 23) ihastuttaa pihallaan. Pihan sydän on valtava terassi, jossa on mm. uima-allas. Piha on asfaltoitu, mutta sisäänkäyntiä on korostettu kiveyksellä. Pihakiveksi on valittu suoralinjainen Piano-kivi. Piano-kiveys kulkee myös terassin ja istutuslaatikoiden välissä.

Piano-kivet rytmittävät katualueet, aukiot ja pihat. Piano-ladonnassa vaihtelevat kaksi eri kivileveyttä ja kuusi eri kivikokoa.

Paras piha -voittaja sai ääniä yhteensä 8,41 % ja kiitosta saivat suuri terassi sekä uima-allas. Pihasuunnitelmassa oli otettu huomioon myös tunnelmallisuus sekä käytännöllisyys. Pihan suunnittelusta vastasi pihasuunnittelija Marita Wallin / PIHA.SI, näytteilleasettajana toimi Mammuttikoti.

Katso myös muiden messukohteiden pihoja >>

IMG_0360
Piano-kivet istutusaltaan vieressä Paras piha -kohteessa.Piano-kivet istutusaltaan vieressä Paras piha -kohteessa.
 
Päivitetty
29.1.2019