• Etusivu
  • Rakentaminen

Porin Asuntomessujen paras talo, paras sisustus ja paras piha on valittu

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 29.01.2019
20191_56031.jpg

Vuoden 2018 Asuntomessut järjestettiin Porissa 6.7.-5.8.2018. Asuntomessujen teemana oli asuminen läpi ihmiselämän.

Alueelle rakentui 28 pientaloa, 1 korjausrakentamiskohde, 1 rivitalo, palvelutalo sekä päiväkoti. Yhteensä messuilla pääsi tutustumaan asumiseen 34 messukohteeseen.

Asuntomessukävijöillä oli mahdollisuus äänestää suosikkiaan Paras talo-, Paras piha- ja Paras sisustus -äänestyksessä.

Alueen rakentuminen 1,5 minuutissa:

Asuntomessut Porissa 2018

Paras talo ja Paras sisustus: Bunkkeri (kohde 16)

Vuonna 1937 rakennettu Shellin entinen asuin- ja autovajarakennus remontoitiinn asuin- ja liiketilakäyttöön. Koti kunnostettiinn vanhaan kunnioittaen ja mahdollisimman ekologisesti. Kaikki vanha on pyritty säilyttämään ja kunnostamaan sekä kaikki uusi toteutettu käsityönä.

Bunkkeri sai Paras talo -ääniä 12,9 % ja Paras sisustus -ääniä 12,04 %. Kohteen sisustusta kuvattiin messuluettelossa näin: Sisustus on suunniteltu kuvitteelliselle pariskunnalle, jolla on aikuinen juuri kotoaan muuttanut tytär. He nauttivat elämästä, johon kuuluu hyvä ruoka, matkustelu, taide, musiikki ja elokuvat. Kodin sisustuksessa näkyy perheen arvostus hyvää muotoilua, aitoja materiaaleja ja laadukkaita kotimaisia brändejä kohtaan. Kohteen sisustussuunnittelijana toimi Anna-Leena Hämäläinen, ja sisustajana Hakola.

Katso täältä kohteen kuvat remontin alusta valmiiseen kohteeseen >>

20187_53955.jpg
20187_53960.jpg

Paras piha: Luoto (kohde 23)

Hirsitalo Luoto (kohde 23) ihastuttaa pihallaan. Pihan sydän on valtava terassi, jossa on mm. uima-allas. Piha on asfaltoitu, mutta sisäänkäyntiä on korostettu kiveyksellä. Pihakiveksi on valittu suoralinjainen Piano-kivi. Piano-kiveys kulkee myös terassin ja istutuslaatikoiden välissä.

Piano-kivet rytmittävät katualueet, aukiot ja pihat. Piano-ladonnassa vaihtelevat kaksi eri kivileveyttä ja kuusi eri kivikokoa.

Paras piha -voittaja sai ääniä yhteensä 8,41 % ja kiitosta saivat suuri terassi sekä uima-allas. Pihasuunnitelmassa oli otettu huomioon myös tunnelmallisuus sekä käytännöllisyys. Pihan suunnittelusta vastasi pihasuunnittelija Marita Wallin / PIHA.SI, näytteilleasettajana toimi Mammuttikoti.

Katso myös muiden messukohteiden pihoja >>

20187_54048.jpg
Piano-kivet istutusaltaan vieressä Paras piha -kohteessa.
Piano-kivet istutusaltaan vieressä Paras piha -kohteessa.
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Rakentaminen
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton