• Etusivu
  • LVI

Edullista lämmittämistä ilma-vesilämpöpumpulla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
20194_57243.jpg

Kun vanha lämmitysjärjestelmä alkaa tulla tiensä päähän tai energiakustannusten hinnat nousevat yli sietorajan, on uuden lämmitysjärjestelmän valinta enemmän kuin paikallaan. Tällöin vakavaan harkintaan kannattaa ottaa ilma-vesilämpöpumppu, joka on erinomainen valinta helpon asennuksen ja taloudellisuutensa ansiosta.

Lämpöenergiaa ilmasta

Ilma-vesilämpöpumppu sopii erinomaisesti asunnon päälämmönlähteeksi, kun lämmönjakojärjestelmä on vesikiertoinen. Suomen ilmastossa se tarvitsee tuekseen varajärjestelmän, eli yleensä sähkövastuksen, joka on integroitu osaksi järjestelmää. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan lämmittää myös asunnon käyttövesi. Ilma-vesilämpöpumppu voidaan liittää myös vanhan lämmitysjärjestelmän rinnalle ns. hybridijärjestelmänä. Ilma-vesilämpöpumppu kerää energiansa ilmasta, ja ilmalämpö on uusiutuvaa, ekologista energiaa.

Säästöjä lämmityskuluihin

Ilma-vesilämpöpumpulla saavutetaan noin 50–60 %:n säästö verrattuna suorasähkö- ja öljylämmityskohteisiin. Hyvä, pohjoisen olosuhteisiin suunniteltu ilma-vesilämpöpumppu maksaa asennettuna on noin 10000 - 15000 euroa. Takaisinmaksuaika on siis keskimäärin n. 6–7 vuotta. Oikein mitoitetussa ilma-vesilämpöpumpussa lisälämmön tarve on melko pieni. Vuosikustannukset ovat normaalikokoisessa omakotitalossa n. 150 euron paikkeilla.

Hankinnassa huomioitavaa

Parhaiden säästöjen, lämpöpumpun oikean toiminnan ja pitkän elinkaaren kannalta mitoitus on tärkeä osa ilma-vesilämpöpumpun hankintaa. Mitoitusta varten tulee selvittää kohteen tarkka energiakulutus tai huipputehon tarve. Pyydä aina tarjoukseen liitteeksi mitoituslaskelma ja säästölaskelma. Niiden avulla voit selvittää takaisinmaksuajan.

Lämpökatko on ilma-vesilämpöpumppua asennettaessa pääsääntöisesti yhden päivän mittainen ja varsinaisessa asennuksessa kestää keskimäärin pari päivää. Asennus voidaan siis suorittaa myös talvella. Yleensä ilma-vesilämpöpumpun asennus ei tarvitse erillisiä lupia, mutta asia kannattaa varmistaa paikkakuntasi rakennusvirastolta. Asennuksessa asuntoon tulee sekä sisä- että ulkoyksikkö.

Hankkimalla lämpöpumpun Bosch Lämpömestarilta saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat ilma-vesilämpöpumpulle 10 vuoden kompressoritakuun. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Info

Info

Esimerkkilaskelma saneerauskohteeseen

  • Rintamamiestalo Vantaa, 4 hlöä, ei kylpyammetta
  • Öljynkulutus (öljyn hinta 1,1 euroa/l) 3 m3
  • Aikaisemmat lämmityskulut 3300 euroa/v
  • Bosch Compress 7000i AW 9 + AWM 5-9 (sis. integroitu lämminvesivaraaja)
  • Lämpöpumpun tarvitsema energia 8320 kWh
  • Lisäenergia (sähkövastus) 1090 kWh (163,50 euroa/v)
  • Kokonaisenergiankulutus 9419 kWh/v
  • Energiankulutus maalämmöllä 1413 euroa
  • Säästö verrattuna öljyyn 3300 – 1413 = 1887 euroa/v

Taloosi sopiva ilma-vesilämpöpumppu

Bosch Compress 7000i AW
on oikea valinta kun:

  • Haluat parasta.
  • Haluat parhaan mahdollisen säästön: energialuokka A+++.
  • Haluat markkinoiden tyylikkäimmän ilmavesilämpöpumpun.
  • Haluat lämpöpumpun, joka on suunniteltu pohjoisen olosuhteisiin.

Bosch Compress 3000 AWS
on oikea valinta kun:

  • Sinulla on vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä.
  • Et halua käydä läpi porauslupaprosessia (maalämpö) ja siten pääset nopeasti vaihtotyöhön käsiksi.
  • Haluat hintakilpailukykyisen ilmavesilämpöpumpun varmalla tekniikalla ja huipputakuulla.
  • Asuinalueellasi on pitkiä sähkökatkoja (kylmäaine ulko- ja sisäyksikön välillä).
  • Haluat nopean takaisinmaksuajan.
201812_55640.jpg
Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Pyydä lisätietoa Bosch-ilma-vesilämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
ilmavesilämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20203_63032.jpg
Tarkista vinkit parhaan lämpöpumppu­tarjouksen valintaan
Lämpöpumppu on iso hankinta ja se hankitaan yleensä vain muutaman kerran elämässä. Hankintaan kannattaa paneutua ja tutustua eri tuotteiden ominaisuuksiin. Kannattaa myös miettiä, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä ja, mitä tarpeita lämpöpumpun tulee täyttää.Monesti kiinnitetään huomiota kokonaisuuden kannalta pieniin asioihin lämpöpumpputarjouksia vertaillessa. Tärkeämpää kuin tarkastella esimerkiksi yksittäistä COP-arvoa on tarkastella tarjousta suurempana kuvana. Kun suurempaan kuvaan ja itselle tärkeisiin asioihin unohdetaan keskittyä voi seurata pettymyksiä lämpöpumpun ominaisuuksissa ja toiminnassa. Tärkeää on, että kokonaisuutena tarjous on paras juuri sinulle ja täyttää kaikki vaatimuksesi.Apuna kannattaa käyttää esimerkiksi uutta lämpöpumpun valintatyökalua. Vastaat vain muutamaan kysymykseen ja lopputuloksena saat vaihtoehdot kohteesesi sopivista lämpöpumpuista.
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20143_38245.jpg
Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila
Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.
20238_82756.jpg
Poikkeuksellisen hiljainen lämpöpumppu ei häiritse kotirauhaa
Tämän päivän kodit ovat täynnä elektroniikkaa. Hurinaa, surinaa, särinää ja pärinää syntyy ties mistä. Mutta miten ihanaa onkaan kun ympärillä vallitsee hiljaisuus. Voi kuulla omat ajatuksensa ja vaikka lintujen viserrystä niin halutessaan. Se, mitä tämän päivän laitteiden valmistajilta voisi odottaa, on halua kehittää laitteistaan hiljaisia ja miellyttäviä käyttää.
202211_80360.jpg
Halvimpia sähkötunteja hyödyntäen lämpöpumppu maksimoi energiansäästön
Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on NIBE lämpöpumppujen toiminto, joka löytyy vakiona lähes kaikista uusista lämpöpumpuista.
20235_81925.jpg
Arvaatko 10 yleisintä kysymystä lämpöpum­puista? Lue kysy­mykset ja vastaukset
Lämpöpumppuihin liittyy paljon kysymyksiä, koska tuotteita on monta ja lämpöpumput yleistyvät valtavasti. Löytyy esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppuja, ilmalämpöpumppuja ja maalämpöpumppuja. Mutta mikä on paras lämpöpumppu? Entä kuinka paljon lämpöpumpun asennus maksaa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa Christian Petersen, lämpöpumppujen tuotepäällikkö Vaillantin pohjoismaiden yksiköstä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton