Mikä on FF-SIGNAL?

FF-SIGNAL on Finnfoam Oyn ja StealthCase Oyn kehittämä signaalivahvistin, joka asennetaan rakenteiden sisään, esimerkiksi ikkunan karmien väliin tai betoniseinään ohutrappauksen alle. Kestävässä FF-SIGNALissa ei ole mekaanisia ja liikkuvia osia, jotka vahingoittuisivat tai kuluisivat käytössä. Tämä innovatiivinen ja signaalia välittävä passiivinen elementti vahvistaa matkapuhelinsignaalien läpäisyä seinärakenteiden läpi, lopputuloksena saavutetaan jopa 30-100 kertaa voimakkaampi signaalin läpäisy.

Signaalinvahvistin, jonka lopputuloksena saavutetaan jopa 30-100 kertaa voimakkaampi signaalin läpäisy.Signaalinvahvistin, jonka lopputuloksena saavutetaan jopa 30-100 kertaa voimakkaampi signaalin läpäisy.

Mistä ajatus FF-SIGNALiin lähti?

Nykyaikaiset rakentamisen ratkaisut asettavat haasteita mobiiliverkkojen toiminnalle. Selektiivipinnoitetut, energiatehokkaan ikkunat sekä betonirakenteet ja muut metalleja sisältävät rakennustuotteet heikentävät sisätilakuuluvuuksia. Ongelma ei ole ainoastaan uudisrakentamisessa, vaan kuuluvuusongelmia on havaittu myös vanhemmissa rakennuksissa, joissa on peruskorjauksen yhteydessä vaihdettu uudet ikkunat. Energiatehokkuusvaatimusten tiukentuessa Finnfoam halusi olla mukana tarjoamassa ratkaisua turvallisuuden kannalta välttämättömien verkkojen sisätilakuuluvuuksien varmistamisessa. Näin syntyi FF-SIGNAL, jonka toimitukset alkoivat tammikuussa 2018.

Lataa pdf-esite itsellesi tästä

Mihin toiminta perustuu?

FF-SIGNAL vastaanottaa tukiasemalta saapuvan signaalin ja kuljettaa signaalin heikentämättä sitä koko pituudeltaan seinärakenteen läpi. Rakennuksen ulkopuolelta lähetetty signaali säilyy yhtä vahvana myös kodin sisätiloissa. FF-SIGNAL ei toimi ainoastaan yhteen suuntaan, vaan myös sisätiloista lähtevä signaali lähtee vahvana. FF-SIGNAL elementin toimivuus signaalinvälittämisessä on mitattu sekä testattu laboratorio-oloissa ja vahvistettu useilla kenttätutkimuksilla.

FF-SIGNAL koostuu kahdesta 20 mm vahvasta FF-PIR (polyisosyanuraatti) -eristelevystä, joiden väliin on sijoitettu signaalivahvistin eli antennielementti. Pituudeltaan koko elementti on 1200 mm ja leveydeltään 200 tai 300 mm. FF-SIGNAL kestää työmaa-aikaista UV-säteilyä, pidempiaikaisessa säilytyksessä se tulee toki suojata UV-säteiltä. FF-SIGNAL-signaalivahvistin varastoidaan kohteessa säältä suojattuna ennen asennusta.

FF-SIGNAL elementin toimivuus signaalinvälittämisessä on mitattu sekä testattu laboratorio-oloissa ja vahvistettu useilla kenttätutkimuksilla.FF-SIGNAL elementin toimivuus signaalinvälittämisessä on mitattu sekä testattu laboratorio-oloissa ja vahvistettu useilla kenttätutkimuksilla.

Kustannustehokas

FF-SIGNAL on huoleton ratkaisu, sillä se on huoltovapaa ja kestää kiinteistön seinässä vuosikymmeniä. Elementti ei myöskään ruostu eikä luo seinärakenteisiin kylmäsiltaa. Tämä tuote soveltuu myös M1 sisäilmaluokkaa vaativiin kohteisiin, sillä tuote on CE-merkitty sekä parasta sisäilmaluokkaa M1. Tämä patentoitu ratkaisu ei tarvitse toimiakseen sähköä ja toimii kaikkien operaattoreiden verkoilla, FF-SIGNAL tukee myös yleisimpiä IoT-teknologioita. FF-SIGNALin etuna on myös kustannustehokkuus ja se, että elementti on erillisratkaisu – näin ikkunat voidaan kilpailuttaa vapaasti.

Tietoa FF-SIGNALin asennuksesta


Katso lähin Finnfoam-jälleenmyyjäsi täältä
 
Päivitetty
24.1.2023