• Etusivu
  • Talo

Mikä on FF-SIGNAL?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Päivitetty 24.01.2023
201810_55128.jpg

Signaalinvahvistin, jonka lopputuloksena saavutetaan jopa 30-100 kertaa voimakkaampi signaalin läpäisy.

FF-SIGNAL on Finnfoam Oyn ja StealthCase Oyn kehittämä signaalivahvistin, joka asennetaan rakenteiden sisään, esimerkiksi ikkunan karmien väliin tai betoniseinään ohutrappauksen alle. Kestävässä FF-SIGNALissa ei ole mekaanisia ja liikkuvia osia, jotka vahingoittuisivat tai kuluisivat käytössä. Tämä innovatiivinen ja signaalia välittävä passiivinen elementti vahvistaa matkapuhelinsignaalien läpäisyä seinärakenteiden läpi, lopputuloksena saavutetaan jopa 30-100 kertaa voimakkaampi signaalin läpäisy.

Mistä ajatus FF-SIGNALiin lähti?

Nykyaikaiset rakentamisen ratkaisut asettavat haasteita mobiiliverkkojen toiminnalle. Selektiivipinnoitetut, energiatehokkaan ikkunat sekä betonirakenteet ja muut metalleja sisältävät rakennustuotteet heikentävät sisätilakuuluvuuksia. Ongelma ei ole ainoastaan uudisrakentamisessa, vaan kuuluvuusongelmia on havaittu myös vanhemmissa rakennuksissa, joissa on peruskorjauksen yhteydessä vaihdettu uudet ikkunat. Energiatehokkuusvaatimusten tiukentuessa Finnfoam halusi olla mukana tarjoamassa ratkaisua turvallisuuden kannalta välttämättömien verkkojen sisätilakuuluvuuksien varmistamisessa. Näin syntyi FF-SIGNAL, jonka toimitukset alkoivat tammikuussa 2018.

Mihin toiminta perustuu?

FF-SIGNAL vastaanottaa tukiasemalta saapuvan signaalin ja kuljettaa signaalin heikentämättä sitä koko pituudeltaan seinärakenteen läpi. Rakennuksen ulkopuolelta lähetetty signaali säilyy yhtä vahvana myös kodin sisätiloissa. FF-SIGNAL ei toimi ainoastaan yhteen suuntaan, vaan myös sisätiloista lähtevä signaali lähtee vahvana. FF-SIGNAL elementin toimivuus signaalinvälittämisessä on mitattu sekä testattu laboratorio-oloissa ja vahvistettu useilla kenttätutkimuksilla.

FF-SIGNAL koostuu kahdesta 20 mm vahvasta FF-PIR (polyisosyanuraatti) -eristelevystä, joiden väliin on sijoitettu signaalivahvistin eli antennielementti. Pituudeltaan koko elementti on 1200 mm ja leveydeltään 200 tai 300 mm. FF-SIGNAL kestää työmaa-aikaista UV-säteilyä, pidempiaikaisessa säilytyksessä se tulee toki suojata UV-säteiltä. FF-SIGNAL-signaalivahvistin varastoidaan kohteessa säältä suojattuna ennen asennusta.

FF-SIGNAL elementin toimivuus signaalinvälittämisessä on mitattu sekä testattu laboratorio-oloissa ja vahvistettu useilla kenttätutkimuksilla.
FF-SIGNAL elementin toimivuus signaalinvälittämisessä on mitattu sekä testattu laboratorio-oloissa ja vahvistettu useilla kenttätutkimuksilla.

Kustannustehokas

FF-SIGNAL on huoleton ratkaisu, sillä se on huoltovapaa ja kestää kiinteistön seinässä vuosikymmeniä. Elementti ei myöskään ruostu eikä luo seinärakenteisiin kylmäsiltaa. Tämä tuote soveltuu myös M1 sisäilmaluokkaa vaativiin kohteisiin, sillä tuote on CE-merkitty sekä parasta sisäilmaluokkaa M1. Tämä patentoitu ratkaisu ei tarvitse toimiakseen sähköä ja toimii kaikkien operaattoreiden verkoilla, FF-SIGNAL tukee myös yleisimpiä IoT-teknologioita. FF-SIGNALin etuna on myös kustannustehokkuus ja se, että elementti on erillisratkaisu – näin ikkunat voidaan kilpailuttaa vapaasti.


Finnfoam Oy
Talo
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
20226_78677.jpg
Eriste, joka on säilyttänyt suosionsa jo yli 40 vuotta
Vuonna 1982 perustetun Finnfoam Oyn juuret ovat perinteisessä suomalaisessa yrittämisessä. Autotallissa vuonna 1971 aloitettu tekeminen on johtanut tänä päivänä kansainvälisesti toimivaan yritykseen, jolla on vankka tietotaito sekä tekninen osaaminen eristysmateriaaleista. Finnfoamin tavoitteena on aina ollut tuottaa kustannustehokkaita lämmöneristysratkaisuja asiakkailleen. Kehitystyössä halutaan ottaa huomioon ympäristö sekä sen suojelu kestävien ja pitkän eliniän tuotteiden muodossa, joiden valmistus kuormittaa ympäristö mahdollisimman vähän. Yhä edelleen tuo kehitystyö jatkuu uusien ideoiden kera.
20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
Viherkasvi valkoisessa ruukussa olohuoneen pöydällä.
Myös ilmanvaihto­kanavat tulee eristää
Ilmanvaihto on tuiki tärkeä sekä rakennukselle itselleen kuin myös siinä asuvalle. Toimivassa ilmanvaihdossa rakennuksen sisäilmaa poistetaan ja tilalle tuodaan raikasta ulkoilmaa. Samalla myös sisäilma puhdistuu epäpuhtauksista. Hyvin ilmastoidussa kodissa kosteus- ja homeongelmat eivät pääse vaurioittamaan rakenteita. Terve rakennus kestääkin ilman suurempia rakenteellisia remontteja helposti sukupolvelta toiselle.Olitko tietoinen, että ilmanvaihtokanavatkin tulee eristää?Eristystyö voidaan toteuttaa ISOVERin tuotteiden avulla.
201412_41967.jpg
Eristä sauna lämpö- ja kosteusteknisesti oikein
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinilaminaatti on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
20186_53515.jpg
Väliseinän ja -pohjan eristäminen kannattaa
Joskus saattaa kotona ilmetä ongelma, mikä vaikuttaa huomattavasti asuinviihtyvyyteen. Nimittäin äänet! Olemassa oleva eriste ei eristä ääntä ollenkaan ja/tai äänieristyksen huomioon ottaminen edellisen remontin tai rakentamisen yhteydessä on unohtunut vallan tai ratkaisut ovat osoittautuneet epäonnistuneiksi. Yläkerrasta kuuluvat askelten äänet ja naapurihuoneesta pienimmätkin pihahdukset. Kaukana on levollinen elämä näissä tilanteissa omassa kodissa. Mitä sitten voisi tehdä? Väliseinän ja -pohjan oikeanlaisella eristämisellä vaikutat suuresti ääneneristykseen - unohtamatta myöskään lämmöneristävyyden paranemista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton