AS OY RUOTSINPYHTÄÄN VAASANLINNA, RUOTSINPYHTÄÄ

Vuonna 1806 rakennetun suojellun talon katto uusittiin

KING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Eliittikatot Oy

Ruotsinpyhtään Ruukin alueella sijaitsee tämä 1806 rakennettu upea talo. Se on toiminut aikoinaan muun muassa panimona ja viinanpolttimona sekä leipomona. Myöhemmin talo on muutettu asuinkäyttöön ja se on korjattu perusteellisesti v. 1947 Alvar Aallon piirustusten mukaan. Nyt uusittu katto on mahdollisesti peräisin myös tältä ajalta - siitä ei ole vahvistettua, tarkempaa tietoa.

king-of-roofs-2019-vaasanlinna-ruotsinpyhtaa-eliittikatot-11.jp

Nyt talo on asunto-osakeyhtiö As Oy Ruotsinpyhtään Vaasanlinna, joka on perustettu 2007, sitä ennen talo on ollut yksityisomistuksessa. MTV:n v.1987-88 esittämä Suomen Dallasiksikin tituleerattu "Vihreän kullan maa" -televisiosarja on kuvattu pääosin Strömforsin ruukissa ja myös tällä talolla oli siinä näkyvä rooli.

king-of-roofs-2019-vaasanlinna-ruotsinpyhtaa-eliittikatot-1

Vesikatteelle Museoviraston hyväksyntä

Alusta oli pääosin terve, pieniä lahovaurioita poistettiin ja korjattiin. Vanha pärekatto jätettiin pääosin paikoilleen. Katossa oli aika paljon painumia. Niiden korjaamiseksi rakennettiin vaakaan 25x100 laudasta rakenne, jonka päälle tehtiin oikaisu kiilaamalla 32x100 pystyruode suoraan.

Pystyruoteen päälle asennettiin aluskatteeksi Icopal TarraPolar –kermi. Vesikatteen alustaksi asennettiin 48x73 vaakaruoteet. Suojellun rakennuksen vesikatteeksi Museovirasto hyväksyi Ormaxin savitiilen Vittinge T11.

king-of-roofs-2019-vaasanlinna-ruotsinpyhtaa-eliittikatot-3
logo_eliittikatot

Eliittikatot on tehnyt kattoja suomalaisiin koteihin pian 20 vuotta.

Eliittikatot on remontoinut tuhansien kotien katot sekä tehnyt moninkertaisen määrän kuntokartoituksia. Vuonna 2017 Eliittikatot arvioi remontoivansa noin 800 kattoa.

Eliittikatot on RALA-sertifioitu yritys sekä kuuluu Luotettava Kumppani -ohjelmaan. Suomen Asiakastieto on myöntänyt Eliittikatoille Suomen Vahvimmat Platina 2013-2017 -sertifikaatin. Myös Kauppalehti on noteerannut yrityksen arvostetuilla Menestyjäyritys 2017 ja Kasvuyritys 2017 -sertifikaateilla. Käytännössä sertifikaatit ovat merkkejä vakaasta toiminnasta ja luotettavuudesta.

Eliittikattojen ammattitaito on huomioitu myös käytännössä aikaisemmin, sillä vuosina 2014 ja 2017 Eliittikatot voitti tämän ”Kattojen kunkku” -kilpailun. www.eliittikatot.fi

Toteuttaa kattoremontit alueilla: Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo, Etelä-Karjala, Päijät-Häme, Kanta-Häme, Etelä-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Länsi-Suomi, Kymenlaakso, Pääkaupunkiseutu, Varsinais-Suomi.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
4.10.2018