Ajatonta mukavuutta – vuolukivi vaihtoehtona sisustuksessa

Kaipaako kylpyhuoneesi muutosta? Onko haaveissasi mahdollisesti kylpyhuone, joka kestäisi aikaa niin käytön kuin ulkonäkönsäkin puolesta? Perinteiset perusvalkoiset laatat ovat kyllä ajaton ratkaisu, mutta jotain erilaista kaipaavalle ne eivät välttämättä tarjoa mielihyvää.

Kaipaatko pesutiloihisi ratkaisua, joka kestää vuosia?Kaipaatko pesutiloihisi ratkaisua, joka kestää vuosia?

Ratkaisuja, joihin ei helpolla kyllästy

Koska kylpyhuone sekä sauna ovat niin rakennus- kuin remontointivaiheessakin hintavia projekteja toteuttaa, kannattaa niiden ulkonäköä ja toimivuutta miettiä huolella. Minkälaista pintaa haluat – kiiltävää vai mattaa. Entä laatat – neliötä, suorakaidetta vai kenties kuusikulmaista? Entä laattakoko – pientä mosaiikkia vai kenties jotain suurempaa? Myös haluttu värimaailma on oma lukunsa.

Klassiset ja neutraalit värisävyt ovat hyvä ja pitkäaikaisia makumieltymyksiä miellyttävä pohja. Erisävyiset harmaat tummasta aivan vaaleaan sekä valkoinen väri, ovat loistava tausta, johon on helppo tuoda väriä esimerkiksi pyyhkeiden ja muiden tekstiilien avulla.

Tulikiven vuolukivilaattojen sekä mosaiikkien avulla saat luotua harmonisen ja rentouttavan kylpyhuoneen, jossa viihdyt pitkään. Voit luoda seinäpinnoille kuvioita mosaiikkien avulla, vuorottele laatan ja mosaiikin kanssa ja korosta näin esimerkiksi suihkuseinää. Luonnonkivessä olevilla juonteilla, kuvioilla ja sävyillä voidaan vaikuttaa kokonaisuuteen. Vuolukiven lisäksi Tulikiven sisustuskivivalikoimasta löytyvät myös marmori sekä laattana että mosaiikkina, travertiinit, graniitit ja niin edelleen.

Tulikiven sisustuskivi-mallistoon pääset kurkistamaan täältä.

Minkälaista pintaa haluat – kiiltävää vai mattaa. Entä laatat – neliötä, suorakaidetta vai kenties kuusikulmaista?Minkälaista pintaa haluat – kiiltävää vai mattaa. Entä laatat – neliötä, suorakaidetta vai kenties kuusikulmaista?

Suurilla laatoilla saat tilasta helposti yhtenäisen näköisen. Erityisesti marmori pääsee oikeuksiinsa suuressa laattakoossa. Pienempien mosaiikkilaattojen avulla voit taas luoda kaarevia pintoja. Myös erilaisten pintojen vaihtelulla saat kylpyhuoneestasi kiinnostavan – miten olisi esimerkiksi jokikivimosaiikki suihkun lattiassa tai seinässä? Muista kuitenkin helppo sääntö – rauhallisen kokonaisuuden kannalta maltti on valttia. Jos pesutilan laatoituksen koko ja laattojen muotokieli vaihtelee hurjasti seinäpinnoissa ja lattiassa, on lopputulos helposti levoton.

Vuolukiven näyttävyyttä on helppo tuoda myös saunatilaan, sillä Tulikiven vuolukivimosaiikki-mallistosta löytyvät kolmiulotteiset mosaiikkilaatat soveltuvat erinomaisesti kiukaiden taakse.

Helppohoitoisuutta ja kestävyyttä

Samettimaisen mattainen kivi pysyy lämpimänä pitkään, sillä vuolukivellä on erinomainen kyky varata itseensä lämpöä. Tästä syystä kyseinen materiaali onkin erittäin hyvä valinta kaikkiin lattialämmitteisiin tiloihin. Vuolukivi lämpenee tasaisesti ja luovuttaa lämpöä hiljalleen. Tämä on tuttu ominaisuus Tulikiven takoista. Lisäksi vuolukiven luonnonmukainen pinta tuntuu miellyttävältä paljaan jalan alla. Huolimatta samettimaisen mattaisesta pinnastaan, kestää luonnonkivi kovaakin käyttöä naarmuuntumatta. Ota kuitenkin huomioon, että vuolukivi on esimerkiksi graniittia huomattavasti pehmeämpi kivimateriaali, joten vuolukivi kannattaa sijoittaa tiloihin joissa ei edellytetä kovaa kulutuksenkestoa.

Vuolukivi on käytännöllinen ratkaisu pesutilojen lattia- ja seinäpintaan, sillä kivi ei ime itseensä vettä eikä muutu liukkaaksi kastuessaan. Erityisesti lapsiperheissä tällainen ominaisuus on iso bonus turvallisuuteen.

Kiven pitkäikäisyyttä ja helppohoitoisuutta on mahdollista parantaa käsittelemällä kivipinta oikeanlaisilla suoja-aineilla ennen käyttöönottoa. Tämä vähentää entisestään lian ja rasvan imeytymistä kivipintaan. Esimerkiksi vuolukivi on tiivistä kiveä, johon lika ei imeydy. Suoja-aine on kuitenkin mahdollista laittaa vuolukivipinnalle saumauksen jälkeen ja näin helpottaa tehtävää siivousta tulevaisuudessa. Käsittely kannattaa uusia vaikka vuosittain suurempaa siivousta tehdessä. Suojauskäsittelyn jälkeen riittää päivittäiseen puhdistukseen pelkkä puhdas kostea liina.
Suoja-aineen valinnassa vaikuttaa kiven pintakäsittely - kiiltävälle kivipinnalle soveltuu Tulikivi Protectant 1, Tulikivi Protectant 2 -aineen käydessä mattapintaiselle pinnalle.


Lue lisää luonnonkivestä sisustuksessa

Vuolukivi ei ole märkänäkään liukas.Vuolukivi ei ole märkänäkään liukas.
 
Päivitetty
27.10.2020