• Etusivu
  • Talo

Ajatonta mukavuutta – vuolukivi vaihtoehtona sisustuksessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 27.10.2020
20188_54287.jpg

Kaipaatko pesutiloihisi ratkaisua, joka kestää vuosia?

Kaipaako kylpyhuoneesi muutosta? Onko haaveissasi mahdollisesti kylpyhuone, joka kestäisi aikaa niin käytön kuin ulkonäkönsäkin puolesta? Perinteiset perusvalkoiset laatat ovat kyllä ajaton ratkaisu, mutta jotain erilaista kaipaavalle ne eivät välttämättä tarjoa mielihyvää.

Ratkaisuja, joihin ei helpolla kyllästy

Koska kylpyhuone sekä sauna ovat niin rakennus- kuin remontointivaiheessakin hintavia projekteja toteuttaa, kannattaa niiden ulkonäköä ja toimivuutta miettiä huolella. Minkälaista pintaa haluat – kiiltävää vai mattaa. Entä laatat – neliötä, suorakaidetta vai kenties kuusikulmaista? Entä laattakoko – pientä mosaiikkia vai kenties jotain suurempaa? Myös haluttu värimaailma on oma lukunsa.

Klassiset ja neutraalit värisävyt ovat hyvä ja pitkäaikaisia makumieltymyksiä miellyttävä pohja. Erisävyiset harmaat tummasta aivan vaaleaan sekä valkoinen väri, ovat loistava tausta, johon on helppo tuoda väriä esimerkiksi pyyhkeiden ja muiden tekstiilien avulla.

Tulikiven vuolukivilaattojen sekä mosaiikkien avulla saat luotua harmonisen ja rentouttavan kylpyhuoneen, jossa viihdyt pitkään. Voit luoda seinäpinnoille kuvioita mosaiikkien avulla, vuorottele laatan ja mosaiikin kanssa ja korosta näin esimerkiksi suihkuseinää. Luonnonkivessä olevilla juonteilla, kuvioilla ja sävyillä voidaan vaikuttaa kokonaisuuteen. Vuolukiven lisäksi Tulikiven sisustuskivivalikoimasta löytyvät myös marmori sekä laattana että mosaiikkina, travertiinit, graniitit ja niin edelleen.

Tulikiven sisustuskivi-mallistoon pääset kurkistamaan täältä.

Minkälaista pintaa haluat – kiiltävää vai mattaa. Entä laatat – neliötä, suorakaidetta vai kenties kuusikulmaista?
Minkälaista pintaa haluat – kiiltävää vai mattaa. Entä laatat – neliötä, suorakaidetta vai kenties kuusikulmaista?

Suurilla laatoilla saat tilasta helposti yhtenäisen näköisen. Erityisesti marmori pääsee oikeuksiinsa suuressa laattakoossa. Pienempien mosaiikkilaattojen avulla voit taas luoda kaarevia pintoja. Myös erilaisten pintojen vaihtelulla saat kylpyhuoneestasi kiinnostavan – miten olisi esimerkiksi jokikivimosaiikki suihkun lattiassa tai seinässä? Muista kuitenkin helppo sääntö – rauhallisen kokonaisuuden kannalta maltti on valttia. Jos pesutilan laatoituksen koko ja laattojen muotokieli vaihtelee hurjasti seinäpinnoissa ja lattiassa, on lopputulos helposti levoton.

Vuolukiven näyttävyyttä on helppo tuoda myös saunatilaan, sillä Tulikiven vuolukivimosaiikki-mallistosta löytyvät kolmiulotteiset mosaiikkilaatat soveltuvat erinomaisesti kiukaiden taakse.

Helppohoitoisuutta ja kestävyyttä

Samettimaisen mattainen kivi pysyy lämpimänä pitkään, sillä vuolukivellä on erinomainen kyky varata itseensä lämpöä. Tästä syystä kyseinen materiaali onkin erittäin hyvä valinta kaikkiin lattialämmitteisiin tiloihin. Vuolukivi lämpenee tasaisesti ja luovuttaa lämpöä hiljalleen. Tämä on tuttu ominaisuus Tulikiven takoista. Lisäksi vuolukiven luonnonmukainen pinta tuntuu miellyttävältä paljaan jalan alla. Huolimatta samettimaisen mattaisesta pinnastaan, kestää luonnonkivi kovaakin käyttöä naarmuuntumatta. Ota kuitenkin huomioon, että vuolukivi on esimerkiksi graniittia huomattavasti pehmeämpi kivimateriaali, joten vuolukivi kannattaa sijoittaa tiloihin joissa ei edellytetä kovaa kulutuksenkestoa.

Vuolukivi on käytännöllinen ratkaisu pesutilojen lattia- ja seinäpintaan, sillä kivi ei ime itseensä vettä eikä muutu liukkaaksi kastuessaan. Erityisesti lapsiperheissä tällainen ominaisuus on iso bonus turvallisuuteen.

Kiven pitkäikäisyyttä ja helppohoitoisuutta on mahdollista parantaa käsittelemällä kivipinta oikeanlaisilla suoja-aineilla ennen käyttöönottoa. Tämä vähentää entisestään lian ja rasvan imeytymistä kivipintaan. Esimerkiksi vuolukivi on tiivistä kiveä, johon lika ei imeydy. Suoja-aine on kuitenkin mahdollista laittaa vuolukivipinnalle saumauksen jälkeen ja näin helpottaa tehtävää siivousta tulevaisuudessa. Käsittely kannattaa uusia vaikka vuosittain suurempaa siivousta tehdessä. Suojauskäsittelyn jälkeen riittää päivittäiseen puhdistukseen pelkkä puhdas kostea liina.
Suoja-aineen valinnassa vaikuttaa kiven pintakäsittely - kiiltävälle kivipinnalle soveltuu Tulikivi Protectant 1, Tulikivi Protectant 2 -aineen käydessä mattapintaiselle pinnalle.

Vuolukivi ei ole märkänäkään liukas.
Vuolukivi ei ole märkänäkään liukas.
Tulikivi Oyj
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton