• Etusivu
  • Talo

Luonnonkiveä kodin arkeen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 29.07.2020
201811_53250.jpg

Kestävä ja kaunis kivi sopii jokaiseen sisustukseen. Usein sisustukselta toivotaan ekologisuutta ja materiaaleilta pitkää elinkaarta – ja nämä toiveet kivi täyttää erinomaisesti. Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Lisäksi luonnonkiven ominaisuudet ovat arvostettuja, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle, jossa kiveä on käytetty.

Kivi sopii moneen kohteeseen

"Voiko vuolukiveä käyttää sisustuksessa huoletta - eikö se likaannu helposti tai murru?"
Väite 1

Vuolukivi on huoleton materiaali käyttää, kivi ei ime itseensä likaa eikä vettä. Kaiken lisäksi vuolukivi on todella tiivistä, painavaa kiveä.

Luonnonkivi on pitkäikäinen ja luontoystävällinen materiaali – onhan se peräisin luonnosta itsestään. Kiven yksi tärkeä ominaisuus on sen monikäyttöisyys. Kivilajista riippuen se taipuu moneen muotoon ja on erinomainen valinta kovan kulutuksen tiloihin. Esimerkiksi luonnonkivipinta keittiössä, kylpyhuoneessa, wc:ssä, lattioissa, portaissa ja seinillä takaa helppohoitoisen ja loisteliaan kodin.

Suomalainen graniitti kestää kovaa kulutusta esimerkiksi keittiötasoissa ja lattioissa. Graniitin kaunis elävä pinta tekee sen, että pinnat ja lattiat näyttävät aina hyvältä, eivätkä mahdolliset roskat ja pölyt korostu pinnoilla.

Kotimainen vuolukivi ei kopise, eikä ole kosteanakaan liukas, joten se sopii erinomaisesti kosteiden tilojen laatoituksiin. Lisäksi vuolukivi varaa hyvin lämpöä ja onkin siten täydellinen kumppani lattialämmitykselle.

Luonnonkivipinta sopii kodin eri tiloihin.
Luonnonkivipinta sopii kodin eri tiloihin.
201910_60901.jpg
"Marmorihan on erittäin herkkää kiveä, sehän suorastaan imee itseensä likaa!"
Väite 2

On totta, että marmori on huokoisempaa kiveä kuin esimerkiksi graniitti, mutta se on kuitenkin kiveä. Lattiapinnoissa sauma on marmoria huokoisempaa, eli marmoria voi rohkeasti valita oman kotinsa sisustukseen.

Lattioiden, seinien, ikkunapenkkien ja portaiden laatoituksella saat aikaan vaikuttavia tilakokonaisuuksia. Luonnonkivestä valmistetut kalusteet kuten pöytätasot, ikkunapenkit tai hyllyt lisäävät persoonallisuutta eteis- ja oleskelutiloihin. Lattiapinnoissa käytettynä luonnonkivi lisää kodin arvokkuutta.

Keskieurooppalaista tyyliä sisustukseen saa nimittäin esimerkiksi klassisen kauniilla marmorilla. Marmori sopii hyvin lattia- ja seinäpintoihin. Marmoreissa on kauniita sävyjä, jotka pysyvät aina muodissa, ja esimerkiksi mattahiottu marmori sopii hyvin suomalaiseen kotiin sisustuskiveksi.

Kivilajien sisällä eri kivien pintatekstuuri- ja värivalikoima on runsas. Lisäksi eri pintakäsittelyillä samasta kivestä saadaan esiin monia eri puolia.

20207_65778.jpg

Helppoa arkea kiven keskellä

Kivipintaisessa kodissa elämä on helppoa. Perhe voi nauttia laadukkaasta perhearjesta kivimateriaalien säästäessä siivousaikaa. Jokainen, jolla on lapsia, tietää vaiheen, jolloin saa pelätä pintojen naarmuuntuvan tai rikkoutuvan lasten touhutessa. Kivimateriaalien kanssa ei tätä ongelmaa ole, vaan jälkipolvi voi leikkiä rauhassa rajujakin leikkejä ilman jatkuvaa muistuttelua varovaisuudesta tai sotkemisesta.

Kun kivipinta ei naarmuunnu, on elämä tällaisessa kodissa huomattavasti huolettomampaa ja stressittömämpää kaikille osapuolille.

20185_53255.jpg

Huolto ei ole vaikeaa – pääsääntöisesti riittää pyyhkiminen kostealla kankaalla

"Miten luonnonkivet soveltuvat esimerkiksi lattiaan - eivätkö ne likaannu helposti?"
Väite 3

Luonnonkiveä on erittäin helppo huoltaa. On kuitenkin hyvä huomioida, että luonnonkivipintojen suojauskäsittely on hyvä tehdä ennen valmiin lattian käyttöönottoa.

20185_53257.jpg

Tulikivi Protectant -aineella käsitelty lattia kestää loistavasti kovaakin kulutusta värjäytymättä. Suoja-aine suojaa myös herkkää saumaa ja pinnoille saadaan vettä ja likaa hylkivä suoja. Käsittely kannattaa uusia vuosittain esimerkiksi suursiivouksen yhteydessä. Tulikiveltä löytyy suojausaineet niin kiiltävälle kuin mattapintaiselle kivelle. Tulikivi-kivitasot käsitellään aina tehtaalla valmiiksi ennen toimitusta, joten niiden osalta suojauskäsittelyä ei tarvitse tehdä.

Kun suojauskäsittely on tehty, riittää luonnonkivipintojen päivittäiseen puhdistukseen yleensä pelkkä kostealla liinalla pyyhkiminen. Tahrat on hyvä poistaa heti tuoreina, etteivät ne syövy kiven pintaan. Ruoka-aineista herkimmin tahraavia ovat kahvi, tee, colajuomat, sitrushedelmät, punaviini ja etikka. Yleispuhdistukseen sopii hyvin Tulikivi Care -sarjan Cleaning Agent 1 -puhdistusaine. Yleispuhdistuksessa voi käyttää myös muita laimeita ja neutraaleja pesuaineita veteen sekoitettuna.

Tehokkaampaan puhdistukseen sopii Tulikivi Care -sarjan Cleaning Agent 2 -erikoispuhdistusaine. Kiillotetulle kivelle sopiva suojausaine on Protectant 1 ja mattapintaiselle Protectant 2. Cleaning Agent 4 -tuotetta käytetään pinttyneen lian poistoon ja kaikkien kivipintojen puhdistukseen. Aineen kiillotussaven hienojakoisuuden ansiosta tuote ei naarmuta kiven pintaa.

Voimakkaasti happamia, emäksisiä ja hankaavia puhdistusaineita tulee välttää kivipinnoilla Tehokkaan puhdistuksen jälkeen pinnat kannattaa käsitellä uudelleen suojausaineella.

  • luonnonmukainen ja ekologinen materiaali
  • kestää kulutusta erinomaisesti
  • ei naarmuunnu
  • nostaa asunnon arvoa
  • helppohoitoinen materiaali.
Ohje

Ohje

Miksi valita luonnonkivipinta kotiin?

  • luonnonmukainen ja ekologinen materiaali
  • kestää kulutusta erinomaisesti
  • ei naarmuunnu
  • nostaa asunnon arvoa
  • helppohoitoinen materiaali.

Tutustu Tulikiven tuotteisiin Tuusulan Asuntomessuilla!

Tulikiven sisustuskivet, kiukaat ja tulisijat ovat nähtävillä Tuusulan Asuntomessuilla 3.-30.8.2020 niin Tulikiven messuosastolla ulkonäyttelyalueella Ua42 kuin rakennuskohteissa. Tervetuloa tutustumaan!

Tulikiven sisustuskiviä saatavana nyt Asuntomessueduin - katso tarjoukset!

20207_65794.jpg

Tulikivi-tuotteita on myös nähtävissä kohteissa:

4a Paritalo Veljsteco: Calacatta Arni Terazzo keittiötasot; Verde Guatemala kylpyhuonelaatoitus

4b Paritalo Veljsteco: Malm Grey keittiötasot

7 Hevi kivitalo Lumitiikeri: Raita S Classic takka (Color valkoinen); Naava Nobile kiuas

16 Finnlamelli Linnamajuri: Sumu kiuas (musta)

17 Talo Keuda: Raita S Grafia takka; Naava Rigata kiuas; Sumu kiuas (musta)

18 Talo Lehtelä: Pieta takka (valkoinen hiertopinta)

19 Sievitalo Kultakoivu: Sumu kiuas (musta)

26a Terratinta-talo Puustellin Helmi: Halla kiuas (valkoinen)

26b Terratinta-talo Puustellin Helmi: Halla kiuas (musta)

27 Lammi-Kivitalot Duplio: Sumu kiuas (musta); Lagoon keittiötaso; Blanco Zeus kylpyhuonetaso

30 Jämerä Salmiakki: Riite kiuas (valkoinen)

38 Talo Hetena: Rae kiuas (musta graniitti)

20207_65957.jpg
Tulikivi Oyj
Talo
keittiö
kylpyhuone
lattiat
seinät
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20217_71648.jpg
Miltä näyttäisi luonnonkivi kodin sisustuksessa?
Kaipaatko kotiisi kulutusta kestävää laattapintaa, mutta perinteisten keraamisten laattojen valikoimasta ei oikein löydy mieleistä? Oletko ajatellut aitoa, ekologista sekä pitkäikäistä luonnonkiveä, joka sopii lattia- ja seinäpintojen lisäksi myös pöytätasoihin?
20237_82598.jpg
Kivi sisustus­elementtinä asunto­messuilla - katso ideat ja tarjoukset
Kauniin ulkonäkönsä sekä kiistämättömän kestävyytensä ansiosta kivi on erinomainen elementti sisustuksessa. Sisustuselementtinä se voi tuoda kotiin kauneutta, kestävyyttä sinne missä sitä tarvitaan ja luonnollista tunnelmaa. On kuitenkin tärkeää valita oikeanlainen kivimateriaali ja hoitaa sitä asianmukaisesti, näin sen kauneus säilyy ja kestää pitkään.Tutustu asuntomessukohteisiin sekä Tulikiven messutarjouksiin.
20227_78929.jpg
Supisuomalainen sauna kaipaa kiuasta - kurkista Tulikiven asuntomessu­kohteet
Jos olet vasta rakentamassa uutta kotia, tai sinuun on iskenyt remontoinnin into sekä sisustuskärpänen, on nyt aihetta juhlaan. Asuntomessut nimittäin avaavat ovensa jälleen heinäkuussa. Tällä kertaa messualue löytyy kauniista merellisestä maisemasta Naantalista, Luonnonmaan saarelta. Messukodeista löydät ideoita sekä kodin pintoihin, tulisijoihin sekä saunaan.Kurkista siis Tulikiven messuvinkit:
20161_45131.jpg
Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon
Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton