Parhaat palat kesän 2018 asuntomessuilta:

Useisiin messukohteisiin on loihdittu kauniit pihat ja toiminnalliset kiviratkaisut Ruduksen tuotteilla. Messupihoista löytyy esimerkkejä muun muassa istutusaltaista, grillaus- ja oleskelualueista, portaista, pihapoluista ja monista muista toteutetuista ideoista.

Valovoiman istutusaltaat

Asuntomessuille 2018 rakennettava Valovoima (kohde 10) on pitkälti porilaisin voimin toteutettava messukohde, jonka päänäytteilleasettaja on Pori Energia.

Suojaisalla atriumpihalla on tilaa oleskeluun. Selkeälinjainen piha kostuu suuresta terassista ja Ruduksen Aitamuurikivillä toteutetuista istutusaltaista ja harmailla betonilaatoilla päällystetystä grillaus- ja oleskelualueesta.

AntikkoAntikko

Aitakivi-muurikivien julkisivu on toiselta puolelta lohkottu ja toiselta puolelta sileä ja se soveltuu parhaiten suorien, suorakulmaisten ja loivasti kaartuvien muurien rakentamiseen. 

Antikko sopii istutusaltaisiin.Antikko sopii istutusaltaisiin.

Katse maahan

Kultakoivun (kohde 12) sisäänkäyntiä reunustavat molemmin puolin Ruduksen Antikko-muurikivillä toteutetut istutusaltaat. Istutusaltaiden kasvivalinnoissa leikitellään erivärisillä lehdillä ja lehtimuodoilla. Kokonaisuun on ihanan värikäs koko kesän. Pihakiveyksenä on ilmeikkäät Ruduksen roomalaiset kivet profiloidulla pinnalla.

Roomalaiset kivet luovat eloisan lopputuloksen.Roomalaiset kivet luovat eloisan lopputuloksen.

Antikko-muurikivi on suoralinjainen ja monipuolinen muurikiviuutuus mataliin muureihin ja rajauksiin. Muurin julkisivuun tuo eloa profiloitu, epätasainen pinta ja sen muut sivut ovat sileitä. Antikko muurikiviä saa myös antiikkiväreissä, joissa kiven pinta on mekaanisesti vanhennettu. Kiven patinointi tuo muuriin pehmeää vanhahtavaa ilmettä.

Roomalaiset kivet tuovat eloa pihaan; kuusi erikokoista toisiinsa yhteensopivaa kiveä antavat mahdollisuuden elävään, yksilölliseen ja ympäristöön sopivaan kiveykseen.

Antikko-muurin julkisivu on profiloitu.Antikko-muurin julkisivu on profiloitu.

Liuskekivi on näyttävä

Talo Lintula (kohde 13) on avara bungalow-tyylinen talo. Istutusallas on reunustettu Rustikko-muurikivillä. Tukevat betoniporraskivet johtavat terassilta liuskekivipatiolle, jonka taustana on näyttävä metallinen näkösuoja.

Rustikko on eloisa betoninen muurikiviuutuus. Kaikki Rustikon kivet ovat saman kokoisia, joten ne on helppo latoa. Yksittäisten kivien julkisivu vaihtelee, jolloin lopputulos on näyttävän eloisa.

Liuskekivi on näyttävä patiolla.Liuskekivi on näyttävä patiolla.
Helpoin tapa toteuttaa portaat on käyttää porraskiviä.Helpoin tapa toteuttaa portaat on käyttää porraskiviä.
Rustikko soveltuu mataliin muureihin.Rustikko soveltuu mataliin muureihin.

Tasaista, mutta elävää pintaa

Kotoisan (kohde 18) erikoisuutena on julkisuvulle ilmettä tuovat sisäänvedetyt parvekkeet ja autotallin päällä sijaitseva pihasauna. Etupiha on kivetty Ruduksen Torino-kivillä. Torino-kivien profiloitu pinta ja pieni reunaviiste luovat pihaan tasaisen, mutta elävän näköisen pinnan.

Torino-kivet on kivisarja, joka koostuu kolmen kiven kivilajitelmasta. Torino-kivien luonnollinen liuskekivimäinen pinta on aaltomaisesti profiloitu ja kivien reunat ovat viisteettömät. Kivet voidaan asentaa seka- tai riviladontana. Sekaladonta tekee pinnasta epäsäännöllisen, mutta tasapainoisen. Koska sekaladonnassa ei ole suuntaa, se on erinomainen vaihtoehto alueille, joilta on kulkua useisiin suuntiin, kuten pihoille ja aukioille.

Torino-kivisarja koostuu kolmesta eri kokoisesta kivestä.Torino-kivisarja koostuu kolmesta eri kokoisesta kivestä.

Suuri terassi uima-altaalla

Hirsitalo Luoto (kohde 23) ihastuttaa pihallaan. Pihan sydän on valtava terassi, jossa on mm. uima-allas. Piha on asfaltoitu, mutta sisäänkäyntiä on korostettu kiveyksellä. Pihakiveksi on valittu suoralinjainen Piano-kivi. Piano-kiveys kulkee myös terassin ja istutuslaatikoiden välissä.

Piano-kivet rytmittävät katualueet, aukiot ja pihat. Piano-ladonnassa vaihtelevat kaksi eri kivileveyttä ja kuusi eri kivikokoa.

Kohteessa on näyttäviä istutusaltaita.Kohteessa on näyttäviä istutusaltaita.
Piano-kivet istutusaltaan vieressä.Piano-kivet istutusaltaan vieressä.

Grillipaikalta huikea jokinäkymä

Villa Vaski (kohde 33) on sijoitettu aivan tontin reunaan, näin pihasta on saatu mahdollisimman yhtenäinen ja suuri. Lasipatio jatkuu puuterassina, johon on upotettu poreallaas. Korkeaa terassia pehmentää Rustikko-muurikivistä tehty istutusallas. Kaareutuva pihapolku johdattaa pergolan alitse kohti grillipaikkaa. Polku on rajattu Rustikko-muurikivillä. Grillipaikalta on suora näkymä Kokemäenjoelle. Oleskelualuetta komistaa tontilta maanrakennustöiden yhteydessä löytynyt ankkuri.

kooste
IMG_9866

Päästä luovuus valloilleen!

Klassikko-kiviä voidaan latoa myös ympyrän muotoon; trampoliinin alle ladottu pyöreä kiveys on näyttävä myös patiolla. 

Suurista betonilaatoista toteutettu pitkä pihapolku on samalla kevyt ja näyttävä.

IMG_2508
IMG_2518
 
Päivitetty
18.7.2018