• Etusivu
  • Piha

Parhaat palat kesän 2018 asuntomessuilta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 23.10.2023
20187_54038.jpg

Antikko

Useisiin messukohteisiin on loihdittu kauniit pihat ja toiminnalliset kiviratkaisut Ruduksen tuotteilla. Messupihoista löytyy esimerkkejä muun muassa istutusaltaista, grillaus- ja oleskelualueista, portaista, pihapoluista ja monista muista toteutetuista ideoista.

Valovoiman istutusaltaat

Asuntomessuille 2018 rakennettava Valovoima (kohde 10) on pitkälti porilaisin voimin toteutettava messukohde, jonka päänäytteilleasettaja on Pori Energia.

Suojaisalla atriumpihalla on tilaa oleskeluun. Selkeälinjainen piha kostuu suuresta terassista ja Ruduksen Aitamuurikivillä toteutetuista istutusaltaista ja harmailla betonilaatoilla päällystetystä grillaus- ja oleskelualueesta.

Aitakivi-muurikivien julkisivu on toiselta puolelta lohkottu ja toiselta puolelta sileä ja se soveltuu parhaiten suorien, suorakulmaisten ja loivasti kaartuvien muurien rakentamiseen.

Antikko sopii istutusaltaisiin.
Antikko sopii istutusaltaisiin.

Katse maahan

Kultakoivun (kohde 12) sisäänkäyntiä reunustavat molemmin puolin Ruduksen Antikko-muurikivillä toteutetut istutusaltaat. Istutusaltaiden kasvivalinnoissa leikitellään erivärisillä lehdillä ja lehtimuodoilla. Kokonaisuun on ihanan värikäs koko kesän. Pihakiveyksenä on ilmeikkäät Ruduksen roomalaiset kivet profiloidulla pinnalla.

Roomalaiset kivet luovat eloisan lopputuloksen.
Roomalaiset kivet luovat eloisan lopputuloksen.

Antikko-muurikivi on suoralinjainen ja monipuolinen muurikiviuutuus mataliin muureihin ja rajauksiin. Muurin julkisivuun tuo eloa profiloitu, epätasainen pinta ja sen muut sivut ovat sileitä. Antikko muurikiviä saa myös antiikkiväreissä, joissa kiven pinta on mekaanisesti vanhennettu. Kiven patinointi tuo muuriin pehmeää vanhahtavaa ilmettä.

Roomalaiset kivet tuovat eloa pihaan; kuusi erikokoista toisiinsa yhteensopivaa kiveä antavat mahdollisuuden elävään, yksilölliseen ja ympäristöön sopivaan kiveykseen.

Antikko-muurin julkisivu on profiloitu.
Antikko-muurin julkisivu on profiloitu.

Liuskekivi on näyttävä

Talo Lintula (kohde 13) on avara bungalow-tyylinen talo. Istutusallas on reunustettu Rustikko-muurikivillä. Tukevat betoniporraskivet johtavat terassilta liuskekivipatiolle, jonka taustana on näyttävä metallinen näkösuoja.

Rustikko on eloisa betoninen muurikiviuutuus. Kaikki Rustikon kivet ovat saman kokoisia, joten ne on helppo latoa. Yksittäisten kivien julkisivu vaihtelee, jolloin lopputulos on näyttävän eloisa.

Liuskekivi on näyttävä patiolla.
Liuskekivi on näyttävä patiolla.
Helpoin tapa toteuttaa portaat on käyttää porraskiviä.
Helpoin tapa toteuttaa portaat on käyttää porraskiviä.
Rustikko soveltuu mataliin muureihin.
Rustikko soveltuu mataliin muureihin.

Tasaista, mutta elävää pintaa

Kotoisan (kohde 18) erikoisuutena on julkisuvulle ilmettä tuovat sisäänvedetyt parvekkeet ja autotallin päällä sijaitseva pihasauna. Etupiha on kivetty Ruduksen Torino-kivillä. Torino-kivien profiloitu pinta ja pieni reunaviiste luovat pihaan tasaisen, mutta elävän näköisen pinnan.

Torino-kivet on kivisarja, joka koostuu kolmen kiven kivilajitelmasta. Torino-kivien luonnollinen liuskekivimäinen pinta on aaltomaisesti profiloitu ja kivien reunat ovat viisteettömät. Kivet voidaan asentaa seka- tai riviladontana. Sekaladonta tekee pinnasta epäsäännöllisen, mutta tasapainoisen. Koska sekaladonnassa ei ole suuntaa, se on erinomainen vaihtoehto alueille, joilta on kulkua useisiin suuntiin, kuten pihoille ja aukioille.

Torino-kivisarja koostuu kolmesta eri kokoisesta kivestä.
Torino-kivisarja koostuu kolmesta eri kokoisesta kivestä.

Suuri terassi uima-altaalla

Hirsitalo Luoto (kohde 23) ihastuttaa pihallaan. Pihan sydän on valtava terassi, jossa on mm. uima-allas. Piha on asfaltoitu, mutta sisäänkäyntiä on korostettu kiveyksellä. Pihakiveksi on valittu suoralinjainen Piano-kivi. Piano-kiveys kulkee myös terassin ja istutuslaatikoiden välissä.

Piano-kivet rytmittävät katualueet, aukiot ja pihat. Piano-ladonnassa vaihtelevat kaksi eri kivileveyttä ja kuusi eri kivikokoa.

Kohteessa on näyttäviä istutusaltaita.
Kohteessa on näyttäviä istutusaltaita.
Piano-kivet istutusaltaan vieressä.
Piano-kivet istutusaltaan vieressä.

Grillipaikalta huikea jokinäkymä

Villa Vaski (kohde 33) on sijoitettu aivan tontin reunaan, näin pihasta on saatu mahdollisimman yhtenäinen ja suuri. Lasipatio jatkuu puuterassina, johon on upotettu poreallaas. Korkeaa terassia pehmentää Rustikko-muurikivistä tehty istutusallas. Kaareutuva pihapolku johdattaa pergolan alitse kohti grillipaikkaa. Polku on rajattu Rustikko-muurikivillä. Grillipaikalta on suora näkymä Kokemäenjoelle. Oleskelualuetta komistaa tontilta maanrakennustöiden yhteydessä löytynyt ankkuri.

20187_54059.jpg
20187_54058.jpg

Päästä luovuus valloilleen!

Klassikko-kiviä voidaan latoa myös ympyrän muotoon; trampoliinin alle ladottu pyöreä kiveys on näyttävä myös patiolla.

Suurista betonilaatoista toteutettu pitkä pihapolku on samalla kevyt ja näyttävä.

20187_54060.jpg
20187_54061.jpg
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
terassi
pihasuunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

pihakiveys katutaiteella rudus
Viisi vinkkiä: näinkin voi pihakiviä käyttää
Vaikka pihakivet mielletään ensisijaisesti kulkureittien ja piha-alueen katteena, tarjoaa se paljon muitakin vaihtoehtoja. Luo pihallesi jotain aivan uutta, kuka sanoo että kaiken tarvitse aina olla kuin suoraan aikakauslehdistä. Toteuta rohkeasti sellainen piha kuin itse haluat ja tarvitset.
Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20145_39204.jpg
Ilmanvaihtoputkisto on eristettävä kylmässä tilassa
Ilmanvaihtokanavien eristäminen on tärkeä työvaiheKun ilmanvaihtokanavat asennetaan yläpohjaan, ne pitää aina lämpöeristää. Mikäli lämpöeristys tehdään huonosti, koko ilmanvaihtojärjestelmän toiminta kärsii. Mikäli asunnosta poistuva ilma ei tule koneelle asti lämpimänä, ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenotto ei toimi suunnitellulla tavalla. Sen hyötysuhde laskee, jälkilämmityspatterin energiankulutus nousee ja jäätymisenesto voi toimia turhan paljon. Jos ilmanvaihtokoneelta asuntoon tulevan ilman lämpötila laskee kanavissa, tuloilmaa tarvitsee lämmittää turhaan ilmanvaihtokoneen jälkilämmityspatterilla ja osa jälkilämmityspatterin lämmitystehosta karkaa yläpohjaan.
20116_26763.jpg
Unelmien rantasaunoja ensi viikolla avattavilla Loma-asuntomessuilla
Mäntyharjussa, yhdessä Suomen tunnetuimmista mökkikunnista, on juhannuksen jälkeen nähtävillä monenlaisia mökki- ja rantasaunaunelmia. Maanantaina 27.6. avattavien Loma-asuntomessujen vetonaula ekotehokkaan loma-asumisen ja taiteen ohella ovat erilliset rantasaunat.Pyhäveden rannalla sijaitsevalla messualueella on 13 omarantaista loma-asuntoa, joissa on lisäksi 10 erillistä rantasaunaa. Sisämaamökkejä alueella on 9. Messuilla esitellään myös yksi sisämaantontille rakennettu erillinen pihasauna, jossa on sauna- ja pesutilojen lisäksi kesäkeittiö.– Erillisiä rantasaunoja on esillä enemmän kuin aiemmin. Saunathan ovat mökkeilyä rakastavien suomalaisten suosikkeja – nyt niitä on messuilla näytillä moneen makuun. On tummia, lähes mustia saunoja, lasiseinäisiä saunoja, perinteisiä saunoja, kahdesta eri puulaadusta rakennettuja saunoja, tilavia sekä pienempiä saunoja, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen tunnelmoi kesämökki mielessään.Mäntyharjun loma-asuntomessut 27.6.-10.7.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Riitaisuuksien käsittely
Toimenpiteet:Mahdolliset riitaisuudet pyritään selvittämään neuvotteluissa urakoitsijoiden kanssa siten, että asiat saadaan tyydyttävään päätökseen ilman oikeuskäsittelyä. Mikäli asioita ei voida sopia ilman oikeuskäsittelyä, riitaisuus käsitellään käräjäoikeudessa.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Reklamaatiokirjeet, muistiot, haasteet, vastineetHyväksyntä:Tilaaja

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton