• Etusivu
  • Rakentaminen

Jätevesiremonteille ennustetaan kiireisiä aikoja ja hinnan nousua

Rakentajan toimitus
Julkaistu 11.06.2018
20186_53388.jpg

Jätevesiä koskevat määräykset ovat muuttuneet ja useampia aikarajamuutoksia on tehty. Enää sellaisia ei ole odotettavissa. Nyt puhuttaakin orastava kiire. Useat tahot arvioivat, että remontin aloittamisen pitkittäminen voi aiheuttaa tilanteen, jossa esimerkiksi suunnittelijat ovat ylityöllistettyjä ja samalla hinnat nousevat. Myös viranomaispuolelle arvioidaan resurssipulaa määräajan umpeutumisen lähestyessä.

Toimi jo tänä vuonna

Viesti onkin, "hoida asia kuntoon jo tänä vuonna". Takarajana on 31.10.2019. Aika tuntuu vielä kaukaiselta, mutta mahdollisuuksien mukaan kannattaa toimia jo nyt. Kunnalta voi saada poikkeusluvan viideksi vuodeksi kerrallaan, jos jätevesien määrä on huomattavan pieni tai jos kustannukset ovat kohtuuttomat.

Muistathan myös, että ikähelpotus, kiinteistön omistaja on syntynyt 9.3.1943, koskee vain vakinaisia asuinkiinteistöjä ja tuolloinkin kaikkien asunnon haltijoiden on täytettävä ikävaatimus. Vapaa-ajan asunnon jätevesijärjestelmän on siis täytettävä lainmukaisuus.

Vaatimattomuus on valttia

Vanhat perinteiset kesämökit ovat usein varustettu vain kantovedellä ja kuivakäymälällä. Vaikka nämä mökit sijaitsevatkin hyvin usein lähellä rantaa, niin vähän vähäisemmillä mukavuusvaatimuksilla niille ei edellytetä jätevesiremonttia. Vesikäymälän rakentaminen sen sijaan toisi jo jätevesijärjestelmän kunnostusvaatimuksen. Tosin aika pienellä investoinnilla mökin jätevesiasiat voi laittaa kuntoon.

Katso myös Verkkokaupan sauna- ja mökkikaivotarjoukset

Uponorin 100-vuotisjuhlan kunniaksi Rakentaja.fi-Verkkokaupassa on kesä-heinäkuun ajan erikoistarjous mökille sopivista jätevesiratkaisuista.

Tutustu myös nykyaikaisiin kompostoiviin kuivakäymälöihin…

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201312_37350.jpg
Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus
Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.Tutustu Hongan laajaan valikoimaanJätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle
20161_45200.jpg
Pohjolan olosuhteiden lämpöpumput
Pohjolan eniten myyty invertterimaalämpöpumppuArvostatko laatua, tehokkuutta ja helppokäyttöisyyttä? Uusin teknologia, joka on osoittanut toimivuutensa Pohjolan vaativissa olosuhteissa on myös sinulle tärkeää? Valitsemalla NIBE F1255 -maalämpöpumpun saat luonnosta lämpöä arkeesi ja selvää säästöä energiakuluihisi.NIBEn monipuolisesta maalämpöpumppuvalikoimasta löydät lompakkoosi sopivan, turvallisen ja tehokkaan lämmitysratkaisun sinun kotiisi. Me NIBEllä luotamme tuotteisiimme ja myönnämme kaikille lämpöpumpuillemme ainutlaatuisen kuuden vuoden NIBETURVAn.
20229_79604.jpg
Oras-mökkihanan tyhjennys talvikuukausien ajaksi
Syksyn tullen on tärkeää huoltaa kesämökki talvikuntoon. Huolellisesti tehty syyshuolto ehkäisee tehokkaasti seuraavan vuoden korjaustarpeita. Mökin tärkeimpiä syystoimia ovat vesivahingoilta ja jäätymiseltä suojaaminen. Jäätyvän veden aiheuttamat vahingot voi estää muun muassa tyhjentämällä vesi viemäreistä, vesijohdoista, lämminvesivaraajasta, hajulukoista sekä hanoista.
201911_61368.jpg
Pyhien taikaa
Ennustaminen ruoasta, juomasta, sattumuksista ja luonnon antimista on ikiaikainen perinne pyrkiä ottamaan selkoa tulevan vuoden niin vilja- kuin naimaonnesta.Joulun aikaan keskitytään enemmän satokauden ennustamiseen, kun taas uudenvuoden yönä saadaan tietää naimakumppanin nimi, koko ja näkö.
20162_45429.jpg
Kunnon ilma ensimmäiseenkin kerrokseen
Petteri Toivonen muutti Helsingin Kruununhaassa sijaitsevaan asuntoon kaksi vuotta sitten. 25 m²:n yksiö on 1920-luvulla rakennetun talon ensimmäisessä kerroksessa, katutasossa. Ilmanvaihdon puutteet tulivat nopeasti esille muuton jälkeen. Ulkoseinässä ollut rautainen venttiililuukku ei toiminut. Korvausilma tuli asuntoon ikkunoiden raoista ja siitä aiheutui selvää vedon tunnetta. Ilma poistui wc:n poistoventtiilin kautta. Painovoimainen ilmanvaihto toimii yleensä parhaiten kerrostalon alimmissa kerroksissa, kunhan korvausilmaventtiileitä ei ole tukittu.Asunnon ikkuna on itään, joten koko päivää aurinko ei pääse helottamaan. Lämmin asunnossa kuitenkin on kesäisin ja talvella vedon vuoksi kylmä.Osta venttiilit Rakentaja.fi-verkkokaupastaJätä yhteydenottopyyntö taloyhtiön korvausilmaventtiileistä
20114_25559.jpg
Vinkit pesuhuoneeseen
Pesutilat lähestyvät ilmeeltään kylpylöitä; kaivataan avaruutta ja ylellisyyttä arkipäivään. Pesutilan remontti tulee usein ajankohtaiseksi puutteellisten vesieristeiden, vesivahingon tai muuten vain tilan kulumisen vuoksi. Täydellinen pesuhuone remontti vaatii hyvän suunnitelman ja aikataulutuksen. Jos remontti ei ole vielä ajankohtainen, voit pienilläkin konsteilla yrittää parantaa tilan ilmettä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton