Tulikiven lämmöllä poweria

Uusi takka vanhan tilalle

Tulikivi tarjoaa sinulle mahdollisuuden korvata vanha takkasi uudella ja tehokkaammalla. Saat avuksesi ammattilaiset, joilla on vuosien kokemus niin takan asennustyöstä kuin myös vanhojen tulisijojen purkamisesta kotiasi kunnioittaen.

Mitä sitten hyödyt uuden varaavan takan hankinnasta?

Ensimmäisen muutoksen huomaat kotisi lämpötilassa, sillä varaava tulisija luovuttaa hiljalleen pehmeää ja miellyttävää lämpöä. Myös lämmityskustannuksissa tapahtuvan säästön huomaa nopeasti, sillä Tulikiven takan ansiosta lämmität kotisi pienellä puumäärällä pitkään ja puhtaasti. Jos vanha takkasi on kovin iso, voit korvata sen ympärysmitoiltaan pienemmällä mutta saman painoisella ja siten yhtä hyvin lämpöä varaavalla takalla. Näin saat kotiisi myös lisätilaa. Ruoanlaittoon löytyy myös erilaisia malleja: leivin- ja haudutusuuneja tai takkoja, joiden tulipesässä valmistuvat eri herkut. – Ja viimeiseksi, mikä olisikaan sen rentouttavampaa kuin nauttia pimenevistä illoista elävän tulen äärellä omalla sohvalla.

Tulikivi_1920x1080

Lämmönluovutustehon tarve riippuu talosta

Vuodenvaihteessa myynnissä oleviin takkoihin ilmestyivät kodinkoneliikkeistä tutut energiamerkit. Tulikiven kaikki takat kuuluvat energialuokkaan A+ tai A.

Takkojen energiamerkeissä ilmoitetaan myös lämmönluovutusteho kilowatteina. Varaavissa takoissa teho on aina pienempi kuin esimerkiksi kiertoilmatakoissa, sillä niiden toimintaperiaate on erilainen. Varaavissa takoissa palavien puiden tuottama lämpö siirtyy takan rakenteisiin ja sieltä hitaasti  säteilylämpönä huonetilaan. Kiertoilmatakoissa lämmitys perustuu takan kuoren sisällä lämpenevään huoneilmaan, joka levittää lämmön huoneeseen. Nopeasti tuotetussa lämmössä tehot ovat suurempia, mutta lämmitys loppuu tulen sammuessa.

Lämmönluovutustehon lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota takan lämmönvarauskykyyn ja jäähtymisaikaan. Parin tunnin lämmityksellä varaava takka luovuttaa lämpöä yli vuorokauden ajan. Nykyaikaisessa passiivitalossa pieni lämmönluovutusteho on hyvä asia. Kun takka luovuttaa lämpöä pitkään ja pienemmällä teholla, lämpö pysyy tasaisen miellyttävänä. Vanhemmassa talossa, jossa nopean lämmön tarve on  suurempi, isommista lämmönluovutustehoista voi olla hetkittäin apua.          

Tulikivi huolehtii jokaisesta vaiheesta

Ensimmäinen askel kohti uutta takkaa on Tulikiven uunimestarin ilmainen kotikäynti.Yhdessä uunimestarin kanssa valitset  kotiisi parhaiten soveltuvan takan, hän ehdottaa, miten sinun tulisi edetä ja samalla arvioi työn aikataulun sekä laajuuden. Tarjouksen kokonaisuudesta saat omaan sähköpostiisi. Kun tilaus on tehty, ottaa Tulikivi asian hoidettavakseen ja sinä voit rentoutua. Tarvittavista purkutöistä huolehtii uunimestari. Vanhan takan ympäristö suojataan asianmukaisesti, jotta kotisi pysyy siistinä. Vanhaa takkaa ei ole tarkoitus purkaa suurieleisen näyttävästi, vaan huolellisesti ja siististi. Takan paikka siistitään ja valmistellaan uutta Tulikivi-takkaasi varten. Ammattilainen tasoittaa pinnat, siirtää hormiliitännän, pinnoittaa ja siistii – tarvittaessa myös vahvistaa lattian. Valitsemastasi mallista riippuen uusi takkasi tuodaan paikalle joko osissa tai kokonaisena. Uunimestari tarkistaa toimituksen täydellisyyden ennen asennustyön aloittamista.

Sinun kantaessasi lämmityspuita sisälle, siistii uunimestari työnsä jäljet. Asennustyön jälkeen alkaa tärkein  vaihe, takkatulesta ja pehmeästä ololämmöstä nauttiminen. Tulisijan kokoamisessa käytetty laasti kuivuu pieniä pesällisiä polttamalla noin viikon kuluessa. Varaava Tulikivi- takkasi antaa lämpöä ja tunnelmaa vuosia eteenpäin. Tulikivi antaakin takoilleen kattavan takuun.

Takkaremontin neljä helppoa askelta.Takkaremontin neljä helppoa askelta.

Kiinnostuitko vuolukivitulisijoista?
Pyydä yhteydenotto. 


 
Julkaistu
19.3.2018