Millainen ilmavesilämpöpumppu kotiin sopisi?


NIBE-ilmavesilämpöpumput ovat erinomaisia energian säästäjiä, mutta niissäkin on eroja. Parhaan valinnan tekee selvittämällä, millaiset vaatimukset lämmitysjärjestelmälle asetetaan.

1920

Hiljainen lämpöpumppu

Tuotteiden mukana toimitettavan energiamerkinnän tiedoissa kerrotaan laitteen ääniteho nimellisteholla. Koska laite on äänekkäin kovilla pakkasilla täydellä teholla, kannattaa selvittää myös korkein äänitaso. NIBE ilmavesilämpöpumppupaketit ovat hiljaisia ja parhaimpia ovat NIBE Polar ja NIBE Plus.

Patterilämmitteinen talo

Etenkin pohjoisessa lämpöpumpun kyvystä tuottaa korkeita lämpötiloja kunnon pakkasissa on hyötyä. Kannattaa varmistaa laitteen tehontuotto ja lämpötilataso -15- –25 °C pakkasessa. Paras on NIBE Polar ja Polar Plus, joka tuottaa 60 °C lämpöistä vettä vielä –25 °C:ssä.

Sähkön hinta

Sähköenergian keskimääräinen hinta todennäköisesti ei tule nousemaan voimakkaasti tulevina vuosina, mutta siirtokustannukset nousevat. Lisäksi on odotettavissa, että sähkö tulee olemaan kallista suurten kulutuspiikkien aika, silloin kun yleensä lämmitystarvekin on suurta. Parhaan suojan yllättäviä energiakustannuksia vastaan antaa tuote, joka tuottaa kunnolla lämpöä kovillakin pakkasilla (NIBE Polar, Polar Plus).

Lämmitys kodinhoitohuoneeseen?

Ilmavesilämpöpumpun sisäyksikkö on hiljainen, joten se sopii hyvin kodinhoitohuoneeseen mikäli erillistä teknistä tilaa tai pannuhuonetta ei ole. NIBE VVM 320 sisäyksikköön on asennettu valmiiksi lämmönjakoon jakoon tarvittavat osat, joten asennus saadaan helpolla siistiksi ja tilaa säästäväksi. VVM 320-yksikkö on paketeissa NIBE Polar, Vento ja Split Box.

Öljylämmitys toimii, mutta öljylasku harmittaa

Hyvin toimivaa öljykattilaa ei tarvitse kantaa pihalle, vaan sen rinnalle kannattaa asentaa ilmavesilämpöpumppu energiansäästäjäksi. Järjestelmä (NIBE Plus, Polar Plus ja Split Plus) on nopea asentaa ja maksaa hankintahintansa nopeasti takaisin pienentyneinä energiakuluina.

Ilmavesilämpöpumppu loma-asuntoon?

Ilmavesilämpöpumpun voi asentaa huvilallekin. Lämmityksen seuranta ja ohjaus etänä on helppoa laitteissa, joissa on NIBE Uplink (NIBE Polar, Vento, Split Box, Plus, Polar Plus, Split Plus).

Haittaavatko sähkökatkot?

Mikäli sähkökatkot ovat pitkäaikaisia, parhaiten soveltuu split-tyyppinen lämpöpumppu (NIBE Split, Split Box tai Split Plus). Laitteet, joissa vesi kiertää ulos, on pitkän sähkökatkon aikana vesi syytä tyhjentää, jolloin laitteen saa käyttöön nopeammin katkon jälkeen.

Pitääkö varautua kondenssiveteen?

Lämmityksessä kondenssivettä kerääntyy runsaasti ja se jäätyy talvella laitteen alle, ellei sitä johdeta kondenssivesiputkella pois. Kaikille NIBE-ilmavesilämpöpumpuille on saatavina valmiit kondenssivesiputket lisävarusteina, kolmena eri pituutena (1, 3 ja 6 m).

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö NIBE-ilmavesilämpöpumpusta

 
Julkaistu
8.10.2018