• Etusivu
  • Talo

KIRKKO, KOSKI TL

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 01.11.2017
201711_50767.jpg

Koski Tl:n kirkko sai loistonsa takaisin

KATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Suomen Kateasennus Oy

Pienen varsinais-suomalaisen maalaispitäjän Koski Tl:n kirkko on useita viime vuosia maastoutunut keskustan mäntymetsään. Tähän syksyyn asti. Nyt ei keskustan läpi voi ajaa ihastelematta kaunista valkoista kirkkoa ja sen uutta punaista tiilikattoa!

Kohteen vaativuus asetti omat haasteensa

201711_50758.jpg

Koski Tl:n kirkko on vihitty käyttöön vuonna 1935 ja se edustaa tyyliltään hyvin aikansa uusasiallista tyylisuuntaa. Päätytornillisen pitkäkirkon on suunnitellut arkkitehti Toivo Paatela, ja Museovirasto on määritellyt sen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Valkoisen betonisen kirkkorakennuksen kattona oli toiminut yli 80 vuotta perinteikkään Kupittaan Saven tiilenpunainen tiilikatto.

Vuonna 2017 Koski Tl seurakunta päätti Rakennuspalvelu Kari Kilkkilän avustuksella uudistaa tiilikaton. Kohteen vaativuus asetti omat haasteensa urakoitsijan valintaan, mutta aiemmat hyvät kokemukset vahvistivat luotettavan kattoasentajan valinnan. Työt aloitettiin loppukesästä ja valmiiksi saatiin ennen lokakuun loppua.

Museovirasto valvoi remonttia

Remonttityö eteni suunnitelmien mukaan. Vanha tiilikate purettiin, eikä isoja yllätyksiä onneksi löytynyt. Kattotiilet olivat iästään huolimatta yllättävän hyvässä kunnossa ja osaa olisi voinut hyvin käyttää vielä uudestaankin. Vahvaa tekoa siis! Alusrakenteissa oli jonkin verran lahovaurioita, jotka kaikki tarkistettiin ja korjattiin uutta vastaavaksi.

Uudeksi aluskatteeksi asennettiin hengittävä Divoroll Top RU, jonka päälle asennettiin tuuletusrimat ja ruoteet. Kattotiileksi valikoitui savitiilenpunainen Rubin 13V, joka oli lähes identtinen alkuperäisen kattotiilen kanssa. Kohteen remonttia valvoi osaltaan Museovirasto, joka hyväksyi käytettävät materiaalit.

201711_50759.jpg

Alkuperäistä työtapaa noudattaen

Katto oli poikkeuksellisen jyrkkä, noin 65 astetta ja sen takia jokainen tiili kiinnitettiin erillisillä kattotiilikiinnikkeillä. Tämä vaati suurta tarkkuutta ja ammattitaitoa niin työnjohdolta kuin kattoasentajilta.

Erikoisuutena tässä kohteessa oli reunimmaisten kattotiilien kiinnittäminen alustaan muuraamalla ja katon reunojen yhdistäminen seinään rappauksella. Näin noudatettiin kaikin tavoin myös alkuperäistä työtapaa. Lopputuloksena syntyi upea katto ja kun tulevina vuosina vielä kirkon julkisivurappaus saneerataan, palautuu kirkon alkuperäinen hehku kaikessa komeudessaan.

201711_50770.jpg

Katso kohteen muutos

2960_53359970_2017111121150.jpg
201711_50775.jpg
https://kateasennus.fi

Kattoremontti vuosien kokemuksella.

Suomen Kateasennus Oy on vuonna 1993 perustettu suomalainen kattoalan osaaja, joka urakoi tiili- ja peltikattoja ympäri Suomen. Yritys on toteuttanut kuluneiden vuosien aikana tuhansia vaativia kattorakentamisen kohteita niin uudis- kuin korjausrakentamisessa. Toiminnan perustana on kokenut ja laadusta tinkimätön projektinjohto sekä ammattitaitoiset asentajat.

Suomen Kateasennus Oy:n osaaminen tulee esiin juuri erikoiskohteissa, joissa vaaditaan parhaita materiaaleja ja rautaista ammattitaitoa, mutta toimintakenttään kuuluu kaikki katot pienemmistäkin remonttikohteista laajoihin uudishankkeisiin kautta maan. www.kateasennus.fi

Totetuttaa kattoremontit alueilla: koko Suomi

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
1874_629265302_2011111112018.jpg
"Kaupungin oikealle laidalle"
… voisi perheen äiti todeta. Äidin unelmana oli palata lapsuuden maisemiin. Kun vielä sopiva tonttikin löytyi, paluu äidin lapsuuden kaupunginosaan on kohta totta. Tulevan kodin paikka on lähellä koulua, päiväkotia sekä isovanhempia. Lisäksi matka keskustaan, lähikauppaan ja vanhempien työpaikoille on lyhyt.Perheellä on asunut kaksikerrosratkaisutalossa ja todennut sen heille sopimattomaksi. Siispä lähdettiin liikkeelle yksikerrosratkaisusta. Sen on todettu olevan käytännön kannalta parempi mm. siivouksen ja talon toimivuuden kannalta. Lisäksi perheen aikuiset totesivat portaiden vievän pinta-alaa molemmista kerroksista.Kastelli-talomalliston talo valikoitui kokemuksen kautta. Aiemmin oli rakennutettu Kastelli-talo. Talo oli muuten toimiva, kerroksia vaan oli liikaa. Talopaketin tilaus, toimitus ja pystytys sujuivat ongelmitta; kun kerran kaikki toimi, miksi vaihtaa riskien pelossa toiseen talotoimittajaan?
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Hometta pinnoissa?
Kysymys:Rakennamme autotallia. Siitä puuttuu ulkolaudoitus. Seinissä on pääosin kipsilevyiset tuulensuojalevyt, jotka on korvattu oven molemmin puolin vanerilevyillä jäykistyksen vuoksi. Seinissä on jo myös naulattu koolinkilaudat eli pystylaudat ja niiden päälle vaakalaudat n. 60 cm välein. Rakennus on ollut tässä vaiheessa syyskauden. Nyt sekä koolinkilaudat että vanerilevyt ovat yhtäkkiä vetäneet vihreään homeeseen. Sitä on aika paljon, ei siis vain yksittäisiä pilkkuja ja se on kunnolla kiinni laudoissa ja vanerissa. Kipsilevyt ovat homeettomia. Mitä näille pitäisi tehdä ennen kuin ulkolaudoitus naulataan päälle?
201311_37119.jpg
Kosteiden tilojen ilmanvaihto
Kylpyhuoneen ja saunan ilmanvaihtoAsunnon sisätiloista, kylpyhuoneessa ja saunassa käsitellään eniten vettä. Siksi niiden ilmanvaihto on suunniteltava ja rakennettava erittäin huolellisesti.Koska kyseisten tilojen käyttö ei ole jatkuvaa, vaan saattaa vaihdella erittäin paljon viikoittain ja kuukausittain, on ilmanvaihto tehtävä helposti käytettäväksi. Helpoiten se voidaan tehdä automaattisesti ilmanvaihtoa säätävällä kosteusanturilla. Kosteuden noustessa huonetilassa anturi säätää automaattisesti ilmanvaihtoa suuremmalle ja kun kosteus on saatu poistettua, säätää anturi ilmanvaihdon automaattisesti pienemmälle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton