Kirsti Paakkanen suunnitteli laatusinetin Ormaxin aluskatteelle

Hengittävä aluskate suojaa talon rakenteita koko talon iän. Vielä nykyisinkin aluskate on liian usein kattorakenteen heikoin lenkki. Ormax-Tiilikatot halusi nostaa tämän asian esiin Suomen 100 v. juhlavuonna, jolloin erityisesti kiinnitetään huomiota kestävään ja terveelliseen rakentamiseen seuraavalle vuosisadalle. Juhlavuoden kunniaksi Kirsti Paakkanen kutsuttiin suunnittelemaan visuaalisuus Ormaxin suosituimmalle aluskatteelle. Designin ja markkinoinnin rautainen ammattilainen sai vapaat kädet suunnitteluun ja hän nosti esiin laatusinetin.

- Kun minua pyydettiin suunnittelemaan kuosi tälle laadukkaalle aluskatteelle, nousivat keskusteluissa esiin ensin Suomen sinivalkoiset värit ja siihen liittyvät visuaalisuudet. Oma koti on meille aina sydäntä lähellä oleva asia. Halusin kuitenkin mennä syvemmin tuotteen ytimeen, sen lupaukseen ja värimaailmaan. Kun halutaan rakentaa kestävästi ja laadukkaasti on syytä kiinnittää huomiota rakenteiden terveyteen. Kuinka paljon tänä päivänä puhutaankaan hometaloista ja niihin liittyvistä ongelmista. Tässä aluskatteessa hengittävyys on sen tärkein ominaisuus ja tämän halusin nostaa visuaalisuudeksi laatusinetin muodossa. Kun tuotteessa on ainutlaatuinen lupaus, sitä on syytä korostaa, yrittäjäneuvos Kirsti Paakkanen toteaa.

Divoroll-aluskatteen Special Edition

- Kattotiilet ovat kiistatta markkinoiden pitkäikäisin katemateriaali. Savikattotiilet kestävät jopa vuosisadan ja betonikattotiiletkin 70 vuotta. Tällä hetkellä kuitenkin korjataan 1980-luvun talojen kattoja sen vuoksi, että aluskatteet ovat pettäneet. Se, mitä katemateriaalin alle valitaan onkin tästä syystä erityisen merkityksellistä, kun suunnitellaan kattoa tuleviksi vuosikymmeniksi. Myös aluskatteen tulisi kestää yhtä pitkään kuin varsinainen katemateriaali. On suorastaan surullista, miten vähän tähän asiaan kiinnitetään huomiota, Ormax Monierin toimitusjohtaja Pekka Pohjalainen kuvailee.

- Aluskate on katolla vain hetken aikaa näkyvissä ennen kuin se peitetään varsinaisella katemateriaalilla. Joku on ihmetellyt ääneen, miksi tällaiselle tuotteelle on haluttu suunnitella oma visuaalinen ilme. Me haluamme tällä visuaalisuudella korostaa sitä, että ei ole yhdentekevää, mikä aluskate katolle levitetään. Eihän monissa muissakaan laatutuotteissa brändimerkinnät ole näyttävästi esillä. Tärkeintä on, että kodin omistaja itse tietää valinneensa parasta laatua kotinsa suojaksi. Uskomme, että tämä laatusinetti saa rakentajat ajattelemaan aluskatteen merkitystä osana laadukasta rakentamista, Pohjalainen toteaa.

 

Ormax Divoroll special 1920x1080

- Tämä on Suomen markkinoille tilattu konsernimme Divoroll-aluskatteen erikoiserä, mutta myös muualla Euroopassa meidän ideamme on herättänyt paljon innostusta. Jatkossa myös esimerkiksi saksalaiset voivat saada omien designereiden suunnittelemia special edition -aluskatteita, joilla korostetaan tuotteen laadun merkitystä ja lisäarvoa rakentamisessa.

Ormaxin laatusinetillä kruunattu Divoroll-aluskate on astumisen kestävä veden- ja tuulenpitävä korkealaatuinen hengittävä aluskate. Se sallii kattorakenteiden sisällä muodostuvan kosteuden haihtumisen ja pitää ulkoa tulevan kosteuden poissa.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Päivitetty
19.6.2017