• Etusivu
  • Piha

Ohjeita ja vinkkejä terassin pintakäsittelyyn

Rakentajan toimitus
Päivitetty 18.01.2024
20186_53390.jpg

Terassin käsittely.

Talven jäljiltä terassi voi olla huonossakin kunnossa ja kesän lähestyessä terassin pintakäsittely onkin taas ajankohtaista. Terassin pintakäsittelyyn on muutamia niksejä, jotka on hyvä muistaa. Paras suoja terassille saadaan, kun käsittely uusitaan joka vuosi. Parhaimmat maalauskelit ovat toukokuusta syyskuuhun.

Mitä pitää huomioida ennen käsittelyä

Puun kosteus tulee olla enintään 18 %. Kostea puu aiheuttaa maalin huonon tartunnan ja voi johtaa maalin ennenaikaiseen irtoamiseen. Ilman, käsiteltävän pinnan ja tuotteen lämpötilan on oltava vähintään +5°C. Ilman suhteellisen kosteuden on oltava alle 80 %.

Käsittelyn esivalmistelu

Ympäristön suojaus kannattaa tehdä ajoissa ennen öljyämistä. Terassin käsittelyä varten on varattava tarpeeksi öljyä samasta sävytyserästä. Tällöin vältytään mahdollisilta sävyerojen syntymiseltä.

Vaihda lahot ja huonokuntoiset puuosat uusiin. Poista irtoava vanha maali teräskaapimella tai teräsharjalla. Pese likaantuneet tai homeiset pinnat ja anna kuivua hyvin.

Terassin käsittely

Puuöljy levitetään puhtaaseen puupintaan siveltimellä tai sienellä. Öljyn annetaan imeytyä noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen imeytymätön öljy pyyhitään pois. Käsittele terassi syysuuntaisesti muutama lauta kerrallaan. Öljyä poikkisahatut päät huolellisesti.

Öljytessä terassia, käsittele koko lauta päästä päähän yhtä jaksoisesti. Näin vältät päällekkäisten sivelyjen kohdalle jäävät tummat jatkokset. Vain sävytetty tuote suojaa puuta harmaantumiselta.

Tarvikkeiden pesu

Pese maalausvälineet ensin vedellä, liuottimella tai pesuaineella. Käytä lopuksi pesussa pesuainetta, jotta harjakset jäävät pehmeiksi. Huuhtele vielä vedellä.

Tarvikkeet

  • Varrellinen harja
  • Vesiletku tai painepesuri
  • Ämpäri
  • Teräsharja, lasta
  • Maalaussivellin tai sieni
  • Jatkovarsi
  • Suojausmateriaalit, kuten hanskat
<p data-block-key="ivgxa">Terassin käsittely käynnissä.</p>
Terassin käsittely käynnissä.
Info

Info

Vinkkejä käsittelyyn

  • Painekyllästetyn puun on annettava kuivua asennuksesta vähintään puoli vuotta ennen käsittelyä.
  • Käsittele lämpökäsitelty puu mahdollisimman pian asennuksen jälkeen.
  • Käsittele puupaljaasta puutavarasta valmistettu terassi pohjustepuunsuojalla ympäriinsä ennen öljyämistä.
  • Jos jatkat öljyämistä seuraavana päivänä, voit laittaa pensselit tiiviisti muovipussiin yön ajaksi pesemättä niitä.
  • Kohollaan olevat naulat kannattaa löydä sisään ennen maalausta.
  • Sekoita öljy huolellisesti purkin pohjaa myöten ennen maalausta.
  • Yksi hyvä vaihtoehto terassiöljyksi on Valtti Plus Terassiöljy. Ulkokäyttöön suunniteltu öljy on UV-suojattu ja erikoispigmenteillä sävytetty puuöljy. Tuotteen säänkestävyys ja värinpysyvyys on erittäin hyvä.
Piha
terassi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20189_54579.jpg
Helppohoitoinen ja pitkäikäinen terassi
Nappaa tästä ideoita terassin ja oleskelualueen suunnitteluun. Pihakivien malli- ja värivalikoima on laaja. Ota kuitenkin pihakivien valinnassa huomioon muutamia eri asioita kuten pihan maastonmuodot, kiveysalueiden muodot sekä alueiden kuormitus ja hoito. Pienikokoinen kivi taipuu eri suuntiin kallistuviin kaatoihin ja muotoihin. Isokokoinen laatta sopii tasaisiin, maltillisesti kallistuviin kohteisiin. Mitä isompi kivi tai laatta, sitä vähemmän saumapintaa. Talon ja ympäröivän maiseman värit ohjaavat myös pihakivien värin valintaa.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.
20182_51771.jpg
Hanki lasitettu terassi kesän juhliin viimeistään nyt
Onko juhlia tiedossa tulevana kesänä? Ylioppilasjuhlat, viisikymppiset, rippijuhlat, kesäjuhlat tai vaikkapa juhannus. Jos mielit hankkia terassilasit ennen kesän juhlakautta, alkaa olla jo kiire. Kesä on kiireisintä sesonkiaikaa lasitoimittajilla ja lupaprosessissakin voi vierähtää kunnan puolella tovi. Kannattaa siis toimia heti.
IDEA-suunnitelmasta-valmiiksi-rudus
Pihakiveyksen suunnittelu maksaa vaivan
Kaunis ja toimiva piha valmistuu huolellisella suunnittelulla. Pihan kulkureitit ovat yleensä kovassa käytössä ja siksi tärkeässä roolissa. Kerää talteen vinkit pihakivillä päällystettyjen kulkureittien tekemiseen: mistä lähteä liikkeelle ja mitä kannattaa ottaa huomioon pihan suunnittelussa.
20093_15432.jpg
Piha kuntoon Tulikiven luonnonkivillä
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa Tulikiven luonnonkivistä...
20081_8295.jpg
Kerrostaloyksiö remonttiin
Asunto Oy Tähtisilmä sijaitsee Porin keskustassa, näköyhteyden päässä (n. 100 m) linja-autoasemasta. Kaksitoistakerroksinen Tähtisilmä on yksi Porin keskustan korkeimpia taloja. Remontoitava yksiö sijaitsee talon ensimmäisessä kerroksessa. Asunnossa ei ole asuttu muutamaan vuoteen ja aikaisemminkin erilaiset korjaus- ja kohennustyöt oli jätetty väliin, varmaan useammalta vuosikymmeneltä. Lähtökohta olikin, että asunto oli rakennettava sisältä kokonaan uusiksi

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton