• Etusivu
  • Piha

Väärin säilytetyt klapit ovat tulipaloriski

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.01.2024
20209_66568.jpg

Polttopuita ei tule säilyttää talon seinustalla eikä myöskään katoksessa, joka on kiinni talossa tai muissa rakennuksissa.

Energian hintojen vaihdellessa moni on ryhtynyt aktiiviseksi takan lämmittäjäksi. Siksi juuri nyt on huomionarvoista ottaa silmätikuksi polttopuiden säilytys.

Suomessa pelastuslaki määrittelee esimerkiksi jätteiden ja roskien säilytyspaikan. Edellä mainittuja tai muuta palavaa ainesta ei saa säilyttää rakennuksen välittömässä läheisyydessä. Siksi esimerkiksi räystään alle tai talon seinän vierusta ei ole lainmukainen säilytyspaikka.

Tulipalon sattuessa väärin säilytetyt puut voivat alentaa vakuutusyhtiön maksamia korvauksia.

Vinkit oikeaoppiseen klapien säilytykseen

Pressu suojaa puita sateelta, mutta se voi aiheuttaa kosteuden tiivistymistä ja puiden homehtumista. Polttopuut tulisikin säilyttää ilmavassa puuvajassa, jossa puut eivät pääse kastumaan. Puita ei myöskään tule säilyttää maata vasten. Kostuneiden puiden poltto aiheuttaa enemmän päästöjä kuin kuiva puu ja toisaalta voi aiheuttaa myös säilytyspaikkansa rakenteisiin homevaurioita.

Neuvoa polttopuiden säilytykseen voi kysyä asuinpaikkakuntansa palotarkastajalta. Järkevää on kiinnittää huomioita myös polttopuiden säilytykseen sisätiloissa. Nyrkkisääntönä voisi pitää määrää, jonka aikoo polttaa kerralla. Isompi polttopuiden määrä voi heikentää sisäilmaa.

Mikäli puita nykyisellään säilyttää laittomasti, saattaa vahingon, kuten tulipalon sattuessa vakuutusyhtiö yllättää. Mikäli tulipalon sattuessa saadaan näyttöä siitä, että polttopuut ovat syttymissyy tai laajentaneet vahinkoa, voi vakuutusyhtiö puuttua korvaussummiin. Säilyttämistavalla on siis hyvinkin merkitystä monella tapaa.

Turvaetäisyydeksi polttopuiden säilytykselle pidetään rakennuslain mukaista kahdeksaa metriä. Mikäli tontilla ei ole tilaa oikean etäisyyden saavuttamiseksi, polttopuiden säilytyspaikka tulee rakentaa paloturvalliseksi. Vakuutusyhtiöiden ohjeistukset kotivakuutuksen yhteydessä voi tuoda vastauksen oikeaoppisesta säilyttämisestä. Tällainen voi olla esimerkiksi villoitettu ja lukittava tila. Markkinoilta löytyy myös erilaisia telineratkaisuja, joissa on ilmava suojapressu.

Info

Info

Muista nämä puiden säilytyksessä:

  • Säilytä puut ilmavassa puuvajassa, suojaa sateelta ja maasta nousevalta kosteudelta.
  • Turvaetäisyytenä pidetään rakennuslain mukaista kahdeksaa metriä asuinrakennuksesta. Jos etäisyyttä ei ole mahdollista saavuttaa, tulee polttopuiden säilytyspaikan olla paloturvallinen.
  • Älä säilytä polttopuita sisätiloissa turhaan. Ota sisälle kuivumaan ainoastaan se määrä, minkä aiot sillä lämmityskerralla polttaa.
  • Tulipalon sattuessa väärin säilytetyt polttopuut voivat alentaa vakuutusyhtiön maksamia korvauksia.
  • Neuvoja polttopuiden säilytykseen voit kysyä oman paikkakuntasi palotarkastajalta.
<p data-block-key="o0km2">Polttopuut tulisi säilyttää ilmavassa erillisessä puuvajassa, jossa puut eivät pääse kastumaan.</p>
Polttopuut tulisi säilyttää ilmavassa erillisessä puuvajassa, jossa puut eivät pääse kastumaan.
Piha
paloturvallisuus
ulkotilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20154_43243.jpg
Robottiruohonleikkuri tekee työt puolestasi
Boschin innovatiivinen robottiruohonleikkuri Indego pitää huolen nurmikostasi leikaten sen automaattisesti sinun nauttiessa vapaa-ajastasi. Indegon "Logicut" -järjestelmä on älykäs navigointijärjestelmä, joka kartoittaa ensin leikkuualueen ja laskee tehokkaimman reitin. Lopputuloksena on kaunis ja elinvoimainen nurmikko.
20207_65890.jpg
Etanadynamiitilla eroon kivistä ja kallioista
Jos tarvitset helpon ja edullisen tavan päästä eroon pihallasi olevasta kivestä tai kalliosta, niin silloin tarvitset Ter-Mite -murtolaastia. Se toimii hitaasti, joten se mahdollistaa purkutyön turvallisesti ja yksinkertaisesti ilman perinteistä räjäyttämistä. Eikä tarvitse pelätä räjähteen aiheuttavan lähellä oleville rakennuksille vaurioita ja sitä voidaan käyttää jopa sisätiloissa.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
20238_82756.jpg
Poikkeuksellisen hiljainen lämpöpumppu ei häiritse kotirauhaa
Tämän päivän kodit ovat täynnä elektroniikkaa. Hurinaa, surinaa, särinää ja pärinää syntyy ties mistä. Mutta miten ihanaa onkaan kun ympärillä vallitsee hiljaisuus. Voi kuulla omat ajatuksensa ja vaikka lintujen viserrystä niin halutessaan. Se, mitä tämän päivän laitteiden valmistajilta voisi odottaa, on halua kehittää laitteistaan hiljaisia ja miellyttäviä käyttää.
20232_80831.jpg
Pihan valaisu kestävillä ledeillä
Kevät alkaa olla valloillaan monin paikoin, eikä kunnon talvea ainakaan etelämmässä Suomea saatukaan. Pihanrakentaminen alkaa olla monelle ajankohtainen asia ainakin suunnitteluasteella, joten on hyvä aika katsahtaa pihalle ja havainnoida talviaikaan pimentoon jäävät piha-alueet. Kun asennuskausi pääsee jälleen alkamaan, on pihan sähkövetojen aika ja valaisimet voi asentaa paikoilleen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton