Kivi keittiössä

Keittiö on kodin sydän. Olkoon arkiaamu tai juhlahetki, monissa perheissä elämä pyörii eniten keittiön ympärillä. Luonnonkivi on keittiössä kuin kotonaan. Se voi tehdä keittiöstäsi entistäkin viihtyisämmän ja toimivamman. Kivinen työtaso kestää kosteutta ja kuumaa sekä toimii mainiona ruoanlaitto- ja leivonta-alustana. 

Kovapintaisena kivilajina suomalainen graniitti on omimmillaan keittiötasoissa. Voit käyttää samaa kiveä tasojen jatkeena seinäpinnoissa ja lattioissa, jolloin saat keittiöstäsi ilmeeltään yhdenmukaisen. Myös marmori on asettunut taloksi komistamaan yhä useampaa keittiötä.
 

Tasojen työstöt viimeistelevät kokonaisuuden


Altaat voidaan asentaa pöytätasoon periaatteessa kolmella tavalla. Päältä asennettavan altaan reunataitos peittää kivitasoon tehdyn aukon reunat, jolloin aukon reunoja ei tarvitse viimeistellä. Huulletun altaan reunan pinta asennetaan hionnan avulla kiven kanssa samaan tasoon. Helppohoitoisuutensa vuoksi tämä allastyyppi on suosituin. Allas voidaan kiinnittää myös kivitason alapuolelle, jonka jälkeen tason allasaukon reunat kiillotetaan.

Tasojen reunapinnat voidaan muotoilla kohteen ja käyttötarkoituksen mukaan. Viistereunat ovat yleisimmät.
Puolipyöreät ja pyöreät reunat sopivat vastaavasti lähes kaikkiin tasoihin. Voit halutessasi valita myös pyöristyksen tai antiikkireuna viimeistelyn. Kivitehtaalla toteutetaan paljon myös paksunnettuja reunoja, jolloin taso kääntyy kauniisti korkeaksi etureunaksi.

Tutustu Tulikiven taso-oppaaseen
 

Palvelu on puoli tuotetta – myös luonnonkivissä

Kun kiinnostut kiven käytöstä kotisi sisustuksessa, piipahda aluksi juttelemassa kivimyyjämme kanssa. Heidän kanssaan voit punnita parhaita vaihtoehtoja. He auttavat sopivan kiven ja pintakäsittelyn valinnassa. Halutessasi saat myös kokonaistarjouksen avaimet käteen -periaatteella.

Käytännössä monen kodin kiviprojekti kulkee tämän kaavan mukaan:

  • suunnittelu
  • mittaustyö
  • tasojen  valmistus
  • toimitus ja kuljetus
  • asennus
  • käyttöönotto

Tulikivi palvelee sinua kiviprojektin kaikissa vaiheissa. Tulikivi työstää kivet mittojen mukaan ja asentaa ne paikan päällä takuutyönä. Saat sitovan tarjouksen kustannuksista ja arvion työn aikataulusta. Jos haluat, voit sopia työnjaosta myös kivimyyjänkanssa. Eli mitä teet itse ja mitkä vaiheet toivoisit Tulikiven toteuttavan. Onnistuu se hyvin niinkin.
 

 
Julkaistu
9.7.2018