Miksi tiilipiippu on hyvä valinta?

Kaipaako piippusi uusimista tai oletko vasta rakentamassa uutta kotia? Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Rakennuskustannuksiltaan muurattu savupiippu on hyvin kilpailukykyinen ja siihen on helppo tehdä tarvittava määrä hormeja. Lisäksi tiilipiippu on pitkäikäinen ja toimiva ratkaisu. Tiili onkin yksi perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali.

Kymmenen hyvää syytä valita tiilipiippu


1. Tiilipiippu on energiatehokas

Tiilipiippu toimii kuin varaava tulisija. Se varastoi savukaasujen hukkalämmön massaansa luovuttaen sen hitaasti edelleen huonetilaan. Erityisesti useampikerroksisissa taloissa tiilipiipun lämmönvarausominaisuuksista on huomattavaa etua.

2. Säästää polttopuun määrässä


Tiilipiippu parantaa sekä puun polton hyötysuhdetta että käyttömukavuutta, sillä lämmönluovutusajan pidentyessä pitenee myös polttamisjaksojen välinen aika. Puuta kuluu vähemmän, mikä myös omalta osaltaan tuo lisäsäästöä lämmityskustannuksiin.

Tiilipiippuun on luotettu jo vuosisatojen ajan.Tiilipiippuun on luotettu jo vuosisatojen ajan.

3. Kestävä materiaali


Tiili on perinteisin savupiippujen rakennusmateriaali ja sen käytöstä on satojen vuosien kokemukset. Poltettu tiili kestää haastaviakin olosuhteita ja lämpötilan vaihteluita.


4. Paloturvallisuus huippuluokkaa


Tiili ei pala, sillä se on valmistuksen yhteydessä poltettu raakasavesta keraamiseksi rakennuskappaleeksi yli 1000 °C lämpötilassa. Muurattu savupiippu täyttää korkeinta T600-lämpötilaluokkaa vastaavat vaatimukset 100 mm:n suojaetäisyydellä, kuten myös T450-lämpötilaluokkaa vastaavat vaatimukset 50 mm suojaetäisyydellä.

5. Edullinen hankintahinta


Tiilipiippu on edullinen rakentaa, ja rakentamisessa tarvittavat materiaalit löytyvät useimmiten lähimmästä rautakaupasta tai rakennustarvikealan verkkokaupoista.

Suomen Tiiliteollisuusliitto on laatinut uudet ohjeet muuratuille savupiipuille. Ohjeet sisältävät tutkittua tietoa sekä teknisiä ohjeita savupiippujen suunnittelusta, rakentamisesta, materiaaleista sekä huollosta.

Tutustu Tiiliteollisuusliiton laatimaan uuteen muurausohjeeseen!


Muurausohje


6. Tasaa kosteusvaihteluita


Materiaalina tiili tasaa rakennuksen sisäisiä kosteusvaihteluita ja parantaa sisäilman laatua kaikkina vuodenaikoina.
 

7. Joustava hormimäärän suhteen


Tiilipiipun voi toteuttaa yksi- tai useampihormisena riippuen siihen kytkettävien tulisijojen määrästä ja vaatimuksista. Tiilihormiin on varsin helppoa tehdä liitosaukkoja myös myöhemmin.


8. Kotimainen tuote


Suomessa myytävät hormitiilet valmistetaan Suomessa kotimaisista raaka-aineista. Tiilipiipun hankinnalla tuet samalla kotimaista työtä ja osaamista.


9. Ekologinen valinta


Tiili valmistetaan puhtaista luonnonmateriaaleista, kuten savesta, hiekasta, sahanpurusta ja vedestä. Rakennusmateriaalina se on turvallinen, sillä se ei sisällä terveydelle haitallisia aineita. Tiilen valmistuksessa käytettävä savi nostetaan tehtaan lähipellolta, jolloin sen kuljettamiseen sitoutunut energia on varsin vähäinen.


10. Esteettinen ulkonäkö


Tiili on moni-ilmeinen ja soveltuu puhtaaksi muurattuna sellaisenaan osaksi kodin sisustuksellista ilmettä. Tiilen voi myös maalata, slammata tai rapata oman mielen mukaan. Pienikokoisena rakennuskappaleena tiili antaa suunnittelijalle paljon vapauksia toteuttaa erilaisia muotoja ja rakenteita.

Lue myös tiilipiipun muurauksesta

 

750 muuratut_savupiiput_2015-1

Suomen Tiiliteollisuusliitto on laatinut uudet ohjeet muuratuille savupiipuille. Ohjeet sisältävät tutkittua tietoa sekä teknisiä ohjeita savupiippujen suunnittelusta, rakentamisesta, materiaaleista sekä huollosta.

Tutustu Tiiliteollisuusliiton laatimaan uuteen muurausohjeeseen!


Muurausohje


Tutustu tiilipiipun muuraukseen

Tilaa esite pientalojen tiiliratkaisuista

 
Julkaistu
21.5.2018