Tiilijulkisivu, joka kestää aikaa

Tiilenvalmistuksen perinteitä kunnioittavat, käsinlyödyt Terca-julkisivutiilet ovat pintamuodoltaan vaihtelevia ja ilmeeltään viehättävän antiikkisia. Ne soveltuvat hyvin myös sisätiloihin luomaan ainutlaatuista, rustiikkista tunnelmaa.

Tiili on julkisivumateriaalina palkitseva. Se on kestävä ja eri julkisivuvaihtoehdoista vähiten huoltoa tarvitseva. Se myös patinoituu kauniisti ja kestää siten hyvin aikaa ulkonäkönsä puolesta.

Katso kaikki Wienerbergerin julkisivutiilet

Tilaa itsellesi esite pientalon tiiliratkaisuista.

Harmaankirjava Veldbrand Gesmoord –tiili istuu kauniisti suomalaiseen maisemaan.Harmaankirjava Veldbrand Gesmoord –tiili istuu kauniisti suomalaiseen maisemaan.

Tummat tiilivärit suosittuja

Tiilivalinnat noudattavat ajassa yleisesti vallitsevia trendejä ja suuntauksia. Viime vuosina tiilivalinnoissa ovat painottuneet tummat, ruskean eri sävyt kuin myös harmaat ja täysin mustat tiilet. Erityisesti harmaan eri sävyissä tiilivalikoimaan onkin tullut monia mielenkiintoisia uutuuksia.

Tiilijulkisivun ulkonäköön ja kokonaisilmeeseen vaikuttaa moni muukin seikka kuin vain väri. Tiilen pintastruktuuri, laastisauman väri ja paksuus kuin myös muurauksessa valittu tiilen limitys voivat vaihdella. Tiilen voi myös rapata. Samasta tiiliaihiosta saadaan siten hyvinkin erilaisia julkisivuja aikaiseksi.

Kesän 2016 asuntomessuilla Seinäjoella LKV vaisto -talon (Kohde 35) päätyjulkisivu on muurattu Veldbrand Gesmoord -tiilellä.Kesän 2016 asuntomessuilla Seinäjoella LKV vaisto -talon (Kohde 35) päätyjulkisivu on muurattu Veldbrand Gesmoord -tiilellä.

Kymmenen hyvää syytä valita tiili

Omakotitalon tärkein rakenne on julkisivu, jonka materiaalit rakentaja valitsee usein ilman perusteellista vertailua. Tiiliverhous sopii kaikkiin runkoratkaisuihin ja on erinomainen julkisivumateriaali useasta syystä.

1. Esteettisyys

Nykyinen tiilien väri-, pinta- ja kokovalikoima on laaja. Jokaiseen taloon löytyy perheen makuun ja ympäristöön sopiva tiiliratkaisu.

2. Kestävyys

Poltettu tiili säilyttää muotonsa ja värinsä vaativissakin olosuhteissa. Se kestä kuormitusta, eikä ole arka helteelle, auringonpaahteelle tai pakkaselle.

3. Pitkäikäisyys

Yli tuhannessa asteessa poltettu tiili on kestävä, kivipohjainen materiaali. Tiilijulkisivujen elinkaari on kymmeniä, jopa satoja vuosia.

4. Huolettomuus

Tiilijulkisivu ei vaadi maalausta tai muuta massiivista huoltoa. Varsinkin pientalossa asuvalle tämä merkitsee enemmän vapaa-aikaa.

5. Turvallisuus

Tiilen valmistetaan puhtaista luonnonmateriaaleista kuten savesta, hiekasta, sahanpurusta ja vedestä. Materiaalina tiili ei sisällä mitään terveydelle haitallisia aineita.

6. Kotimaisuus

Suurin osa Suomessa käytettävistä tiilistä myös valmistetaan Suomessa lähipelloilta nostetusta savesta. Tiiliteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti tuhansia ihmisiä.

7. Energiatehokkuus

Tiilen lämmönvarauskyky on erinomainen. Tiilen käyttö julkisivussa parantaa lämmöneristävyyttä parhaimmillaan 6-8 % lämmityskaudella.

8. Asumisviihtyisyys

Tiilijulkisivu on massiivinen rakenne, joka tasaa lämpötilan ja kosteuden vaihteluita tehokkaasti. Tiili on myös ääneneristävyydeltään erinomainen julkisivumateriaali.

9. Taloudellisuus

Tiilijulkisivu on kaikista yleisimmin käytössä olevista julkisivumateriaaleista vähiten huoltoa tarvitseva materiaali ja säästää siten merkittävästi asumiskustannuksissa.

10. Ekologisuus

Rakennusmateriaalien energiatarve ja ekologisuus tulevat olemaan yhä tärkeämpiä valintaperusteita. Nämä ominaisuudet ovat kilpailukykyiset myös muuratulla tiilirakenteella.

Esimerkkejä Wienerbergerin käsinlyötyjen tiilien valikoimasta: Agora Agaatgrijs, Grijs Zwart, Agora Titaangrijs.
Esimerkkejä Wienerbergerin käsinlyötyjen tiilien valikoimasta: Agora Agaatgrijs, Grijs Zwart, Agora Titaangrijs.
Agora Grafierswart, Veldbrand Gesmoord, Linaqua Fumo.
Agora Grafierswart, Veldbrand Gesmoord, Linaqua Fumo.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö:


 
Julkaistu
6.3.2017