Tiilikatto vanhaan ja uuteen taloon

Perinteiden kunnioitus ja pyrkimys kestävämpään rakentamiseen saavat yhä useamman suomalaisen valitsemaan ja myös vaihtamaan talonsa vanhan vesikatteen tiilikatoksi.

Tiilikaton valitsemiseen on useita hyviä syitä: tiilikatto kestää hyvin ilmansaasteita, sateita, auringon paahdetta ja myös Pohjolan äärimmäisiä sääolosuhteita. Jykevä tiilikatto eristää tehokkaasti ulkoa tulevia ääniä, se ei ropise eikä kolise ankarammissakaan olosuhteissa.

 

Valkoinen talo harmaa katto2_1600x900

Laadukas ja pitkäikäinen katemateriaali

Kattotiili on mitä parhain katemateriaali vanhan katon korjauksessa. Se sopii kaikille harjakatoille, olipa nykyinen katemateriaali mikä tahansa. Eikä painostakaan kannata murehtia: Suomessa kattojen rakenteet on mitoitettu runsaille lumikuormille minkä ansiosta katot kestävät tiilikaton painon ongelmitta.

Iätön ja ajaton tiilikatto edustaa klassista rakentamista ja on aina muodissa. Pitkäikäisen materiaalin valinta edustaa elinkaaritietoista ajattelua. Oikein asennettuna tiilikatto kestää jopa 70 vuotta. Tiilikatto on myös edullinen – koko elinkaarensa aikana. Kun otetaan huomioon tiilikaton pitkäikäisyys, asentamiskustannukset ja talon käyttöikä, tiilikatto on yksi edullisimmista kateratkaisuista.

 

Polar kaamos_1920x1080

Valitse taloosi sopiva katto

Talon julkisivusta toisinaan jopa puolet on selkeästi näkyvää vesikattoa. Silti vesikaton valintaan ei useinkaan kiinnitetä yhtä paljon huomiota kuin esimerkiksi seinämateriaalin ja värin valintaan. Hyvin valittu kate voi paitsi tasapainottaa kokonaisuutta, myös tuoda oman lisänsä rakennuksen luonteeseen.

Tiili sopii hyvin modernien graafisten kattojen materiaaliksi. Tyylikkäät, tasaiset laattakattotiilet antavat suoralinjaisen ja elävän kattopinnan modernien talojen kattoihin. Ne edustavat kattotiilien uusinta tuotantoteknologiaa ja ovat mittatarkkoja ja lukittuvia.

Ormaxin uusi EVO-laattakattotiili on edistyksellisen rakentajan valinta. Eläväpintainen laattakattotiili on ohut ja ilmeeltään kevyt, josta syntyy tasainen kattopinta. EVO-betonikattotiilessä yhdistyvät tyylikäs ulkonäkö ja pitkä elinkaari.
 

EVOkatto800x450

Ormax – valmistettu Suomessa

Ormaxilla on laaja valikoima kattotiiliä ylellisistä lasitetuista savikattotiilistä edullisiin betonikattotiiliin. Tämän päivän suosituimmat tiilikattovärit ovat musta ja tummanharmaa; värit jotka sopivat ajan hengen mukaisiin vaaleasävyisiin taloihin. Tiilikatto sopii suomalaisten puutalojen ilmeeseen ja yhtä lailla antaa ryhtiä myös suoralinjaisille ja jämäköille kivitaloille.

Kuvagalleriassa voit vertailla erilaisia lopputuloksia ja miettiä millainen kattoratkaisu sopisi parhaiten sinun taloosi.

Ammattilainen avuksi kattoasennukseen?

Valitsemalla Ormax kattopaketin saat kaikki toimivaan kattoon tarvittavat tarvikkeet, jotka ovat välttämättömiä viranomaismääräysten mukaisessa katossa. Kattopaketti sisältää: lapetiilet, erikoistiilet, aluskatteet, kiinnikkeet, tiivisteet, läpiviennit ja kattoturvatuotteet.

Sinä päätät kattopakettisi toimitustavasta – haluatko tiilikaton valmiiksi asennettuna vai asennatko itse ja tilaat tiilien katolle noston helpottamaan asennustyötä.

 

Tiilien  nosto 1920x1080

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
16.1.2017