• Etusivu
  • Remontti

Bitumikattolaatta vaimentaa sateen ropinan

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.01.2016
20161_45160.jpg

Suomessa sataa vettä lähes jokaisena vuodenaikana. Kotitalossa katto on ensimmäinen sateen vastaanottaja. Sateen ropina ei kaikista kuulosta ihanan rentouttavalta. Katteen valinta nousee tällöin suureen rooliin.

Miksi valitsisin bitumikattolaatan?

Katteen äänettömyys ei ole ainoa bitumikattolaatan etu. Bitumikattolaatan puolesta puhuu moni asia.

  • Talvella katolle kertyvä lumi ja jää jäävät katolle karhean kivisirotepinnan ansiosta. Näin istutukset ja kulkuväylät säästyvät putoavalta lumelta ja jäältä.
  • Myös tuulella kate on hiljainen eikä kolise eikä pauku.
  • Katepal-kattolaatat ovat joustavia - kiitos kiven kestävyyden ja bitumin tiiviyden. Kate limitetään saumakohdissa niin, että kate kestää katon rakenteiden vähäisen elämisen. Katto on myös tämän ominaisuuden vuoksi vedenpitävä naulaus- ja saumakohdista.
  • Kestävyydestä kertoo se, että laatan pinta ei kuoriudu eikä ruostu. Lisäksi bitumikattolaatat ovat osoittaneet kestävyytensä trooppisen kuumissa ja hyytävän kylmissä olosuhteissa.
  • Julkisivun ulkonäköön bitumikatelaatat sopivat täydellisesti. Uudet katelaatat ovat näyttäviä.
  • Katteen asennuksen voi hoitaa itse, jos katon kaltevuus on jyrkkä.
  • Tietenkin bitumikattolaatan kustannukset ovat järkevät.

Katepal-mallisto

Classic KL on perinteinen yksivärinen kattolaatta, värit: punainen, vihreä, ruskea, harmaa ja musta.

Jazzyn väritys on sekoitus sävytettyä sirotetta ja mustaa. Väreinä löytyy punainen, vihreä, ruskea, harmaa ja kupari.

Foxyn ulkonäkö on perinteinen ja kaunis punaisena, ruskeana, tummanharmaana ja mustana.

Ambient on kuin pärekatto kuparinruskeana, ruskeana tai harmaana.

Rockyn persoonallinen leikkaus- ja ladontatapa sekä kiviaineksen mattapintainen sävytys tarjoavat katollesi uudenlaista moni-ilmeisyyttä, värit: graniitinpunainen, käpy, mahonki, terrakotta, satamansininen, ruskea.

Katrilli on perinteinen muuten paitsi väritykseltään. Värit ovat ruskanpunainen, sammaleenvihreä, kaarnanruskea, aavikonruskea, sininen ja kivenharmaa.

3T uusin tulokas on selkeälinjainen ja klassinen laattamalli väreinä musta, punainen ja ruskea.

TopTite 6° on kehitetty omatoimisen rakentajan käyttöön. Itseliimautuvina tuotteina ne eivät vaadi erikoistyövälineitä eikä -laitteita. Kermien pitkittäissaumoissa on valmiina itseliimautuvat reunat ja jatkossaumat liimataan, värit: punainen, vihreä, ruskea, harmaa ja musta.

TopTite 3° on uudis- ja korjausrakentajalle. Värit ovat musta, punainen ja ruskea.

Pintari-kolmiorimakatteessa silmä lepää. Pintarissa yhdistyvät perinteisen katon kauneus ja tämän päivän vahva ja tiivis kumibitumikermirakenne, väreinä punainen, musta, harmaa, ruskea ja vihreä.

Classic KL
Classic KL
JAzzy
JAzzy
Foxy
Foxy
Ambient
Ambient
Rocky
Rocky
Katrilli
Katrilli
3T
3T
TopTite 6
TopTite 6
TopTite 3
TopTite 3
Pintari
Pintari
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20191_56036.jpg
Lämmitysmuoto uuteen tai vanhaan taloon
Rakennatpa uutta tai korjaatpa vanhaa, niin varmasti pohdit lämmitysasioita. Saisiko pienemmät lämmityskustannukset? Ympäristöystävällisen, helpon ja varman lämmityksen? Nyt on oikea hetki tarkastella lämmitysjärjestelmää kokonaisuutena ja ennakoida tulevaa, esim. sähkön hinnan nousua, lämmityksen etävalvontaa ja mahdollista kodin viilennystarvetta.
200611_2133.jpg
Pidä huoli katostasi kunnollisilla ränneillä ja kouruilla
Talosi tarvitsee toimivat rännit ja kourutHuonot rännit ja kourut on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi suomalaisten kotien homevaurioihin. Katto kerää sadeveden räystäälle ja siitä seinän viereen niin, että esim. 1 m vuotuinen sademäärä kertautuu seinän vieressä viideksi metriksi. Mikäli tämä vesipatsas päästettäisiin vapaasti valumaan räystäsrakenteisiin, seinille ja perustuksiin, seuraisi vakavia kosteusongelmia. Sadevesijärjestelmän tehtävänä onkin kerätä tämä vesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä.Lue lisää ränneistä ja kouruista
20098_17880.jpg
Aluskate - vain välttämätön paha?
Aluskatteen tarpeesta ja tärkeydestä ollaan montaa mieltä. Monille se on vain välttämätön paha, ja pakollinen kuluerä, josta halutaan säästää. Siksipä helposti tulee valittua se halvin muovikalvo mitä kaupasta löytyy. "Eihän se edes näy mihinkään sen jälkeen, kun vesikate on asennettu!" "Sehän on vain rakennusaikainen suoja, eikö kevytpressukin riittäisi?"Totuus on kuitenkin toinen: aluskatteella on useita tärkeitä tehtäviä. Ensinnäkin se ohjaa vesikaton raoista tai vauriokohdista läpi pääsevän kosteuden turvallisesti pois rakennuksesta. Toiseksi se huolehtii asuintiloista tulevan kondensoituvan vesihöyryn poistosta alusrakenteita ja lämmöneristeitä kastelematta. Lisäksi aluskate toimii rakennusaikaisena suojana, mutta vain väliaikaisesti. Vesikate suositellaan aina asennettavaksi mahdollisimman pian rakennuksen päälle.Lisätietoa Icopalin aluskatteista...
betoniharkko
Kiinnitykset koviin rakennusmateriaaleihin
BetoniMaailman yleisin rakennusmateriaali, jota käytetään ensisijaisesti teollisessa rakentamisessa suuren puristuslujuutensa johdosta. Talonrakentamisessa yleisimpiä rakenneosia ovat perustukset, kantavat rakenteet, välipohjat ja porraselementit.UmpitiiliHyvin yleinen rakennusmateriaali, jota käytetään pääasiallisesti muuratuissa rakenteissa. Käytetään ensisijaisesti julkisivuissa pienkiinteistöjen rakentamisessa sekä teollisessa rakentamisessa osastoivien rakenteiden rakennusaineena.ReikätiiliHyvin yleinen rakennusmateriaali, jota käytetään pääasiallisesti muuratuissa rakenteissa. Käytetään ensisijaisesti julkisivuissa, osastoivien rakenteiden rakennusmateriaalina sekä kohteissa, joissa materiaalilta edellytetään jonkinasteista lämmöneristyskykyä.LuonnonkiviKäytetään rakentamisessa pääasiassa pintamateriaalina esimerkiksi julkisivuissa ja portaissa. Haurautensa johdosta luonnonkivi murtuu herkästi.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Ylläpitovastuun siirtäminen ylläpito-organisaatiolle
Toimenpiteet:Rakennuksen ylläpitovastuu siirtyy tilaajan ylläpito-organisaatiolle vastaanottotarkastuksesta.Vastuuhenkilöt:Valvojat, projektipäällikkö, isännöitsijä tai huollon johtaja.Dokumentit:VastaanottotarkastuspöytäkirjaHyväksyntä:Projektipäällikkö
rappukäytävä
Valo ja tila sisustuksessa
Kodin ja tilan sisustamiseen ja viimeistelyyn liittyy meissä kaikissa asuva kauneuden kaipuu. Haluamme investoida elämänlaatuun parantamalla kodin laatutasoa ja viihtyisyyttä. Kodin aistikas sisustus tuo iloa arkeen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton