• Etusivu
  • Rakentaminen

Ylläpitovastuun siirtäminen ylläpito-organisaatiolle

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Rakennuksen ylläpitovastuu siirtyy tilaajan ylläpito-organisaatiolle vastaanottotarkastuksesta.

Vastuuhenkilöt:
Valvojat, projektipäällikkö, isännöitsijä tai huollon johtaja.

Dokumentit:
Vastaanottotarkastuspöytäkirja

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20077_5648.jpg
Perustukset varman päälle
Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Arkkitehdin avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Hyvä suunnittelija osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä. Kellarin rakenteissa, kuten kaikissa muissakin kantavissa rakenteissa, betoni on voittamaton materiaali.Lisätietoa valmisbetonista...
202211_80093.jpg
Miten luodaan kotiini tilaa ja viihtyvyyttä?
Kodin pohjakuvaa suunniteltaessa lisätilaa saadaan vaihtamalla kääntyvät väliovet seinän sisään liukuviksi oviksi. Olet varmasti huomannut asuntomessuilla kiertäessäsi, että esittelytaloissa kääntyvät ovet on nostettu pois paikoiltaan koska ne ovat tiellä ja vievät tilaa.Kodin pohjakuvan suunnittelu Liunella on helppoa, koska ovien kätisyyksiä ei tarvitse miettiä, ja tilan käyttö on vapaata. Suunnitteluvaiheessa kannattaa miettiä ovien paikat ja seinien paksuudet samalla valmiiksi. Kun ovi on valittu, valitaan oven kulkuaukon leveys kohteen tilan ja käyttötarkoituksen mukaan.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Vuokranantajan tarkastusoikeus
Huoneiston kunnon ja hoidon valvomista sekä huoneiston myyntiä tai uudelleenvuokraamista varten vuokranantajalla on oikeus päästä huoneistoon viivytyksettä sopivana aikana.
Poika istuu lokeroiden päällä, seinä gyproc habito -levyä
Mitä sinun seinäsi kestää?
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Loma-asuntomessut Mäntyharjussa
Ensi kesän loma-asuntomessuilla Mäntyharjussa, Pyhäveden rannalla on esillä 22 kohdetta. Kohteista 20 on loma-asuntoja, yksi omakotitalo sekä peruskorjauskohteena oleva uittokämppä. Kohteiden yhteydessä on 11 erillistä saunaa.27.6.–10.7.2011 järjestettävien yhdeksänsien valtakunnallisten loma-asuntomessujen teemoina ovat loma-asumisen ekotehokkuus ja taide.– Taide sopii hyvin loma-asuntomessujen toiseksi teemaksi, koska pohjimmiltaan sekä lomailussa että taiteessa on kyse mielen virkistyksestä. Ja totta kai taideteokset tuovat lisää mielenkiintoista koettavaa messukävijöille, miettii Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.– Mäntyharju on tunnettu kulttuurikuntana ja tätä puolta haluamme tuoda esille myös messuilla, projektipäällikkö Asko Patjas jatkaa.
20108_22761.jpg
Poliitikot, älkää tappako lypsävää lehmää!
Asuntoministeri Jan Vapaavuori ennakoi, että asuntolainojen korkovähennysoikeuksiin tullaan puuttumaan seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton