• Etusivu
  • LVI

Taloyhtiön ilmanvaihto parani selkeästi hormi-imurilla

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.12.2023
201510_44713.jpg

As Oy Museokatu 30:ssa päätettiin toteuttaa putkiremontin yhteydessä laaja perusparannus ja ullakkorakentaminen. Hanketta suunniteltaessa osakkaat nostivat esille painovoimaisen ilmanvaihdon parantamisen tärkeyden.

Ratkaisut vallinneisiin ongelmiin

Putkiremontin laajuus pieneni suunnitellusta, koska huomattava osa taloyhtiön kylpyhuoneista ei ollut saneerauksen tarpeessa. Alkuperäisen suunnitelman mukaisen perinteisen putkiremontin sijasta päädyttiin pitkän pohdinnan jälkeen toteuttamaan viemäreiden pinnoitukset sekä uusien vesijohtojen asentaminen uusiin paikkoihin. Koska rakennusteknisten töiden tarve väheni, päätettiin myös, ettei ilmanvaihtohormeja lähdetä kunnostamaan.

– Koska toisaalta ilmanvaihdon kohentamista pidettiin erittäin tärkeänä, todettiin hallituksen selvityksen pohjalta hormi-imurit käytännössä ainoaksi kustannuksiltaan järkeväksi ratkaisuksi. Osakkaat hyväksyivätkin yksimielisesti hormi-imureiden lisäämisen perusparannukseen, hankkeen aikainen hallituksen puheenjohtaja Pekka Niskanen kertoo.

– Alan lehdistöä tutkimalla löysimme pari toimijaa, joilta pyysimme tarjouksen taloyhtiötämme koskien. Toimijoiden tarjousten esittelyjen sekä hankkeen kumppaneiden kokemusten pohjalta Eskonin tuotteisiin päätyminen oli helppo päätös, Niskanen jatkaa.

Hormi-imureiden hankinta osana taloyhtiön monimuotoista perusparannushanketta sujui kaiken kaikkiaan hyvin. Hankkeen aikana suurimmaksi haasteeksi paljastui taloyhtiön hormiston monimuotoisuus sekä siihen ullakkorakentamisen myötä kohdistuneet muutokset.

– Hankkeen aluksi tehty hormikartoitus valitettavasti paljastui epäluotettavaksi ja tarkennustöitä jouduttiin suorittamaan. Omalta osaltaan tämä tarkoitti Eskonin toimitussisällön kasvattamista alkuperäisestä sekä toimitusaikojen muuttumista aiemmin suunnitellusta. Toimitusaikaa pidensi myös ullakkorakentamisen yhteydessä uusitun peltikaton viimeistelytöiden sekä Eskonin toimituksen yhteensovitus, Niskanen kiteyttää prosessia.

201510_44712.jpg

Hankkeen valmistumisen jälkeen ilmanvaihto parantunut selkeästi

Pekka Niskasella on omakohtaista kokemusta ilmanvaihdon parantumisesta. Omassa asunnossa on ollut helppo seurata tilanteen kehittymistä sekä todeta kokemusperäisesti ilmanvaihdon parantuminen. Asunnossa ei ole enää ollut havaittavissa hajuhaittoja, jotka johtuivat vedon riittämättömyydestä. Hajuhaitat ovat poistuneet käytännössä kokonaan.

– Meidän kokemuksemme pohjalta hormi-imurit etenkin kokoojakammioita hyödyntäen ovat kustannustehokas ja toimiva tapa parantaa painovoimaista ilmanvaihtoa. Voimme suositella Eskonia toimittajaksi heidän käytännössä todistetun ammattitaitonsa ja toisaalta laajan tuotevalikoimansa puolesta, sillä he olisivat voineet toimittaa myös harkitsemiamme hormien osittaiskorjauksia useammalla menetelmällä, Niskanen kertoo.

201510_44714.jpg

– Hormi-imureiden hankkimista harkitseville taloyhtiöille haluamme korostaa huolellisen hormikartoituksen tärkeyttä. Jälkiviisaana voimme todeta, että se olisi kannattanut tehdä Eskonin kanssa yhteistyössä siten, että he olisivat asiantuntijana voineet valvoa kartoittajan työnlaatua, Niskanen opastaa.

LVI
ilmanvaihto
hormistot
painovoimainen ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Kynttilä ikkunan edessä
Hormi-imurilla parempi sisäilma - Nyt vielä tarjouksessa
Toimivan ilmanvaihdon ansiosta nukumme paremmat yöunet, pysymme virkeinä, työtehomme paranee ja huonosta sisäilmasta aiheutuvat sairaudet helpottavat. Toimivaan ilmanvaihtojärjestelmään tarvitaan raikasta tuloilmaa sekä poistohormi, joka vetää käytetyn ilman ulos. Aina ei kuitenkaan poistohormin oma veto riitä, jolloin sisäilma jää tunkkaiseksi tai alkaa toimimaan väärinpäin. Tällöin kannattaa hankkia hormi-imuri tehostamaan ilmanvaihtoa.
201810_55128.jpg
Energiatehokkuus voi heikentää mobiiliverkkoa - ongelmaan on ratkaisu
FF-SIGNAL on Finnfoam Oyn ja StealthCase Oyn kehittämä signaalivahvistin, joka asennetaan rakenteiden sisään, esimerkiksi ikkunan karmien väliin tai betoniseinään ohutrappauksen alle. Kestävässä FF-SIGNALissa ei ole mekaanisia ja liikkuvia osia, jotka vahingoittuisivat tai kuluisivat käytössä. Tämä innovatiivinen ja signaalia välittävä passiivinen elementti vahvistaa matkapuhelinsignaalien läpäisyä seinärakenteiden läpi, lopputuloksena saavutetaan jopa 30-100 kertaa voimakkaampi signaalin läpäisy.
20215_70442.jpg
Pihabetoni on näppärä apu kodin pieniin valutöihin
Kevät paljastaa jälleen pienet pihan korjausprojektit niin koti- kuin mökkipihallakin. Milloin aidantolppa kaipaa uudelleenkiinnitystä, pyykinkuivausteline tarvitsee asentaa paikoilleen tukevasti tai tehdä muutama porras. Pieniä töitä, joissa usein kaipaa paria ämpärillistä betonia. Enää sinun ei tarvitse kanniskella isoja säkkejä kuivabetonia, vaan pikkuaskareisiin on Weber kehittänyt Pihabetonin.
Vallox 125 MV
Keittiöremontissa liesikupukin on osa kokonaisuutta
Keittiöremontin suunnittelua aloitettaessa mielessä ovat usein ensimmäisenä kaappien ovien ulkonäkö sekä keittiökalusteiden järjestys hyvän ruoanlaittokokemuksen aikaansaamiseksi ja arjen sujuvuuden lisäämiseksi. Kalusteita valittaessa tulee pian eteen myös liesikuvun tai -tuulettimen mallin päättäminen.Liesikuvun tai -tuulettimen ulkonäkö painaa paljon remontoijan vaakakupissa. Toisaalta tehokkaalla liesikuvulla tai -tuulettimella ruoanlaiton yhteydessä syntyvät käryt, hajut ja vesihöyryt poistuvat varmasti ennen niiden leviämistä huoneilmaan, ja keittiön ilma pysyy raikkaana. Onneksi hyvä ulkonäkö ja tehokkuus eivät sulje toisiaan pois, vaan ne ovat saatavilla samassa paketissa.Lataa esite Vallox -liesikuvuista ja -tuulettimista
20092_14906.jpg
Elinkaariajattelua rakentamiseen
Elämä on arvaamatonta - se saattaa hetkessä muuttua. Rakennettaessa elämän tilanteiden muutoksia harvemmin otetaan huomioon. Kuitenkin kaikki vanhenemme vääjäämättä ja liikuntakykymme sekä jaksamisemme heikkenee. Tähän voi varautua kotihissillä.Lisätietoa kotihissistä...
Talo nurmikolla
Vanhan merikapteenin satamaan Boknäsin kalusteet
Vaikka Seppo Sedu Koskisen sisustama huvila onkin upouusi, haluaa hänkin sisustukseensa elämisenjälkiä. Huvilassa asuu kuvitteellinen eläkkeellä oleva merikapteeni, joka tähyilee kaukoputkella merelle yli rannan tyrnipensaiden.Huvilan seinäpinnat on ensin maalattu mustaksi ja sen päällä on höylätystä, valkealla peittomaalilla maalatusta laudasta vaakalaudoitus. Lautojen välistä ja näkyviin säännöllinen kapea musta raita. Valkeiden seinien ja katon kanssa mielenkiintoisen kontrastin muodostaa tumma parkettilattia. Auloissa, wc-tiloissa ja saunassa on käytetty kiveä.Huvila on sisustettu massiivisen tummilla Boknäsin huonekaluilla. Valkoinen sohva antaa sisustukselle ilmavuutta. Rekvisiitaksi tulee merikapteenin rakkaita esineitä, kuten kaukoputki ja sekstantti. Naulakossa on keltainen sadeasu ja harmaa villapaita.Lisätietoa Boknäsin kalusteista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton