• Etusivu
  • Talo

Gyproc mukana Euroopan suurimmassa puukerrostalossa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 06.08.2015
20157_44028.jpg

Vantaan Kivistöön rakentuneeseen puukerrostaloon meni uskomaton määrä kipsilevyä

Tiesitkö, että Vantaan Kivistöön rakentuneelle vuoden 2015 Asuntomessualueelle rakentui samalla myös Euroopan suurin asuinkäyttöön rakennettu puukerrostalo? Tähän jo omalla tavallaan historialliseen Asuntomessukohteeseen kipsilevyt toimitti Gyproc / Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy.

Uskomaton määrä kipsilevyä!

Puukerrostalo PuuMeran, Asuntomessukohteet 2-4, alin kerros on betonirakenteinen ylempien kerrosten ollessa puurakenteisia. Sisäpinnoissa puumateriaalia ei juuri paloturvallisuussyistä ole esillä, sitä on kuitenkin nähtävillä esimerkiksi liimapuusta valmistetuissa portaissa. Käytävien sekä asuntojen seinät on verhoiltu käyttäen paloturvallisia Gyprocin kipsilevyjä.

Kipsilevyä on asennettu seinäpintoihin kaksi levykerrosta, 15 mm paksu Gyproc-palolevy sekä tavallinen 13 mm paksu Gyproc-kipsilevy, yhteensä 28 mm. Tähän kohteeseen meni pelkästään palokipsilevyä jopa huimat 25 000 m²!
Kokonaisuudessaan PuuMera pitää sisällään 84 000 m² kipsilevyä, mikä tarkoittaa 22 täysrekallista kipsilevyä.

Tervetuloa tutustumaan kohteeseen ja sen toteuttamisessa käytettyihin materiaaleihin Asuntomessuille!
PuuMeran löydät kohdenumeroilla 2-4.

Info

Info

Kiinnostuitko Kipsilevyrakenteista ja niiden käytöstä?

Oletko rakentamassa tai remontoimassa?
Mietitkö miten jokin rakenne tulisi toteuttaa ja paljonko kipsilevyä rakenteeseen menisi?
Avun ongelmaasi löydät Gyprocin Rakennekirjastosta ja Määrälaskureista.

Pääset Rakennekirjastoon ja Määrälaskureihin tästä linkistä.

Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Gyproc Habito-levy ja järjestelmätakuu-logo
Kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali
Kipsilevy on luonnollinen rakennusmateriaali, jonka pääraaka-aineena ovat puhdas kipsikivi, vesi sekä kierrätyspaperista valmistettu uusiokartonki.Gyproc-kipsilevy on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusmateriaali. Gyproc sisäverhouslevyt ovat läpäisseet tarkat sisäilman emissiotestit (TVOC) ja kuuluvat Rakennustietosäätiön myöntämään parhaaseen sisäilman päästöluokkaan M1.Lue lisää Gyprocin kipsilevyistä ja tuotteista
rakenteiden toteutus kipsilevyllä
Kipsilevy sopii kodin joka pintaan
Kipsilevy on kaikessa yksinkertaisuudessaan monipuolinen materiaali kodin eri tiloihin ja pintoihin. Gyprocin ratkaisujen avulla voidaan kipsilevyistä rakentaa helposti niin väliseinät, lattiat, märkätilat ja katot ulkoseinien tuulensuojia unohtamatta. Kipsilevy ei ole rakennusmateriaalina ainoastaan uudisrakentajan tuote, vaan myös korjausrakentaja löytää itselleen sopivat ratkaisut laajasta levyvalikoimasta.Gyprocin rakenteet edustavat keveitä, sekä ääntä ja paloa eristäviä ratkaisuja. Levyssä on kahden lujan kartonkipinnan välissä kipsiydin. Pintakartonki kiertää levyn pitkien sivujen ympäri ja levyn päät on tasattu sahaamalla. Levyjen pitkät sivut ovat joko reunaohennettuja tai suorareunaisia.Gyproc tarjoaa myös useimmista levyistään ERGO®-levyn, joka on perinteistä levyä kapeampi. Kapeammat, vain 900 mm:ä leveät levyt parantavat työergonomiaa keveytensä sekä helpomman käsiteltävyytensä vuoksi, myös asentaminen on nopeampaa.Ovatko eri levyt ja niiden käyttömahdollisuudet sinulle tuttuja? Tutustu levyjen ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin.Tutustu Gyprocin levy valikoimaan
202110_45673.jpg
Suojaa kotisi seinärakenteet säältä
Tuulensuojalevyjä käytetään rakennusten ulkoseinissä tuulensuojaukseen. Samanaikaisesti tuulensuojalevyt suojaavat rakennusaikana eristeitä sekä runkorakenteita myös kosteudelta. Ulkoseinärakenteen tulee olla tuulitiivis. Seinärakenteen ollessa riittävän tiivis, tuulenpaine ei pääse heikentämään seinärakenteen sisällä seinän lämmöneristyskykyä. Samalla lämpöhäviöt pysyvät pieninä.
20121_29159.jpg
KIRJAESITTELYMikko Mansikka: Pihoja ihmisille - kivikorttelien vihreät keitaat
MultikustannusKaupunkien suurten umpikorttelien sisällä, rakennusmuurien kätköissä, on suojaisia ja usein laajojakin piha-alueita. Avariksi ja yhtenäisiksi suunnitellut ulkotilat on pilkottu raja-aidoin ja täytetty erilaisilla rakennelmilla tai asfaltoitu parkkipaikoiksi.Arkkitehti Mikko Mansikka on tutkinut, miten kaupunkien laiminlyödyt korttelipihat voidaan palauttaa alkuperäiseen käyttöönsä eli asukkaitten virkistykseen. Onnistuneet esimerkit muista Pohjoismaista osoittavat, että kaupungin, kiinteistöjen ja asukkaiden yhteistyöllä ja hyvällä suunnittelulla on mahdollista toteuttaa monenlaisia ihmisläheisiä ja luonnonmukaisia ratkaisuja.Kirjassa käydään läpi kaupunkipihojen historiaa ja uusia, ekologisia suunnitteluperiaatteita sekä annetaan ohjeita onnistuneen pihahankkeen valmisteluun ja läpiviemiseen.Kirja on suunnattu erityisesti taloyhtiöille, asukasyhdistyksille ja kaikille kaupunkipihojen elävöittämisestä kiinnostuneille. Upeat värikuvat motivoivat pohtimaan oman korttelin potentiaalia.ISBN 952-468-102-1 1. painos 2006 Sidottu, 172 sivua
20117_27168.jpg
Rakentamisessa huomioitavia asioita 1
Rakenna suunnitelmien mukaan rakentamisohjeita noudattaenHyvän jätevesisuunnitelman perusteella järjestelmän rakentaminen on helppoa. Oleellista on, että rakentaminen toteutetaan suunnitelman mukaisesti ja oikeanlaisista materiaaleista laitevalmistajan ohjeita noudattaen. Suunnitelmaan sisältyvään rakentamisohjeeseen tuleekin perehtyä kunnolla ennen rakentamista, eikä vasta ongelmien tullessa vastaan. Oikomiset ja huonolaatuinen rakentaminen nostavat vain kokonaiskustannuksia. Edelleenkin liian moni säiliö pullahtaa ylös maasta, kun säiliön ankkurointivaatimuksia ei oteta tosissaan. Salaojaputken käyttäminen imeytysputkena sekä väärien maa-ainesten käyttö maapuhdistamoissa johtavat nopeasti järjestelmän toimimattomuuteen ja sitä kautta kuormittavat turhaan kiinteistön omistajan kukkaroa.
201410_41438.jpg
Sisustaminen puutuotteilla
Edellisellä kerralla käytiin läpi puulla sisustamisen yleisperiaatteita. Tällä kertaa käydään läpi sisustuksen eri osia - mitä puutuotteita mihinkin kohteeseen voisi käyttää. Lopussa on vielä kuvagalleria, josta voi poimia ideoita oman kodin sisustamiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton