Rossipohjan eristys nopeasti ja turvallisesti

Tiesitkö, että voit päästä eristystyössäsi huomattavasti helpommalla? Finnfoam Oy on suunnitellut eristelevyn juuri puurakenteista tuulettuvaa alapohjaa varten. Finnfoam levyn korkea puristuslujuus, homehtumattomuus/tiiviys sekä jäykkyys tekevät mahdolliseksi sen, että rossipohjarakennetta voidaan yksinkertaistaa merkittävästi.

Homehtumaton Finnfoamin rossipohjaeriste FI-K600/210mm on helppo ratkaisu tuulettuvaan alapohjaan.Homehtumaton Finnfoamin rossipohjaeriste FI-K600/210mm on helppo ratkaisu tuulettuvaan alapohjaan.

Nopeasti valmis lattiapinta

Tuulettuvaan alapohjaan suunniteltu eriste, Finnfoam FI tai FL-K600/ 210 mm, asentuu paikoilleen helposti ja jämäkästi sekä sallii päällä kulkemisen välittömästi. Samalla työmaan turvallisuus lisääntyy, kun koolauksilla hyppely voidaan unohtaa. Levyjen päissä olevat päätypontit sitovat levyt tiiviisti toisiinsa, joten levyt eivät pääse liikkumaan pois paikoiltaan. Levyä on helppo työstää käsi-, puukko- tai moottorisahalla. Finnfoam eristeen asennus muistuttaa parketin asentamista siinä, että uuden koolausvälin asennus aloitetaan aina edellisestä rivistä poisleikatulla palalla. Näin saumakohdat limittyvät eikä hukkaa juuri synny.

Rossipohjaeriste itsessään asennetaan sisäpuolelta käsin koolausten väliin. Eristeessä olevien olkkausten sekä siivekkeiden ansiosta levy sallii -10… +10 mm heiton koolausjaossa, mutta eriste on suunniteltu K600 jaolle jossa optimaalinen vasojen välinen vapaatila on 550 mm. Koska eriste on itsessään tiivis, et tarvitse alapohjaan erillistä tuulensuojaa tai höyrynsulkua. Yhdellä työvaiheella on mahdollista saada aikaan koko tuulettuvaan alapohjaan tarvittava lämmöneristys, tuulensuoja, höyrynsulku ja valumuotti ajallisesti vain muutamassa minuutissa.

Saumojen eristys tehdään levyjen asennuksen jälkeen käyttäen elastista eli joustavaa PU-saumavaahtoa. Lopullinen kiinnitys tapahtuu puulistoilla, jotka ruuvataan lattiavasoihin kiinni, jolloin käytettävä eristetyyppi on FL-K600/ 210 mm. Jos päälle valetaan betonilattia puristaa betonin paino eristeet kiinni vasoihin eikä muuta kiinnitystä tarvita ja käytettävä eristetyyppi on FI-K600/ 210 mm.

Rossipohjaeriste:

  • Helppo työstää käsi-, puukko- tai moottorisahaa käyttäen
  • Sallii päällä kulkemisen välittömästi
  • Aloita uuden koolausvälin asennus edelliseltä riviltä poisleikatulla palalla – Vähennät hukkaa ja saumakohdat limittyvät automaattisesti

Katso, miten eristeen asennus sujuu käytännössä

Mistä Finnfoam on valmistettu?

Finnfoam-eristeet ovat suulakepuristettua polystyreeniä, toisin sanoen eristeet ovat XPS lämmöneristeitä, jotka säilyttävät eristyskykynsä ja lujuutensa myös vaativissa olosuhteissa.

Finnfoamin erityispiirteenä on täysin yhtenäinen sekä suljettu solurakenne, joka saadaan aikaan liuottamalla sulaan polystyreeniin hiilidioksidia. Suuttimesta normaaliin ilmanpaineeseen tullessaan hiilidioksidi kaasuuntuu. Näin valmistettu ilmatäytteinen solurakenne takaa vettymättömyyden, hyvän eristävyyden sekä tiiviyden.

Finnfoam eriste onkin monikäyttöinen lämmöneriste, sillä samat eristyslevyt soveltuvat lähes kaikkiin käyttökohteisiin putkikaivannosta ullakon kattoon.

Löydät lähimmän jälleenmyyjäsi täältä


 
Päivitetty
17.5.2022