Langaton valonkatkaisija, jonka voit sijoittaa sinne minne haluat

Langattomat painikkeet eivät vaadi johdotusta, joten ne voidaan täysin vapaasti sijoittaa haluttuihin paikkoihin ruuvaamalla tai tarralla. Saat katkaisijan tai säätimen halutessasi vaikkapa koristelasiseinään, sängyn päätyyn tai kirjahyllyn kylkeen.

Langattomat painikkeet soveltuvat sekä uusiin taloihin että remonttikohteisiin, ja niillä saadaan helposti lisättyä ohjauksia tarpeen mukaan. Niiden toiminta perustuu radiotaajuustekniikkaan, ja käyttöön tarvittava virta tulee painikkeen sisällä olevasta paristosta. Paristo on tavallinen nappiparisto jota on yleisesti saatavilla, ja se kestää normaalikäytössä noin 5 vuotta.

Tilaa ABB asennuskalusteet -esite Esitepalvelusta

Langattomalla järjestelmällä voidaan luoda myös tilanneohjauksia, kuten esimerkiksi lukemiseen tai televisionkatseluun sopiva.Langattomalla järjestelmällä voidaan luoda myös tilanneohjauksia, kuten esimerkiksi lukemiseen tai televisionkatseluun sopiva.

Ei ihan tavallinen katkaisija – kytke kerralla enemmän

Langattomia ohjaustuotteita voidaan käyttää muun muassa valaistuksen kytkemiseen ja säätämiseen ja kaihdinten ohjaukseen. Langaton ohjaus mahdollistaa myös niin sanotut tilanneohjaukset, eli esimerkiksi kotona/poissa-toiminnon tai erilaiset valaistustilanteet.

Kotona/poissa-kytkin on hyödyllinen toiminto esimerkiksi eteisessä tai makuuhuoneessa: Yhdellä painikkeella saadaan sammutettua koko talon valot kotoa lähdettäessä tai nukkumaan mentäessä.

Valaistustilanteita voi olla myös tarpeen tehdä esimerkiksi television katseluun, lukemiseen tai siivoukseen.

Tilanneohjauksiin voidaan myös yhdistää muita toimintoja: Kaihtimet ohjataan sopivaan asentoon luonnonvalon päästämiseksi sisään tai häikäisyn estämiseksi, ja tietyt pistorasiat päälle tai pois laitteiden ohjausta varten.

Langattomia tuotteita löytyy mm. valaisinten säätöön, verhojen ja kaihdinten ohjaukseen ja liikkeentunnistukseen. (klikkaa kuva suuremmaksi)Langattomia tuotteita löytyy mm. valaisinten säätöön, verhojen ja kaihdinten ohjaukseen ja liikkeentunnistukseen. (klikkaa kuva suuremmaksi)

Onkohan ikkunat kiinni ja ovet lukossa? Tarkista yhdellä vilkaisulla!

RF-järjestelmään on saatavissa myös antureita, joilla pystytään valvomaan ikkunoiden ja ovien tilaa. Ne lähettävät pienelle LED-näytölle tietoa siitä ovatko ne lukossa tai ylipäätään kiinni. Tiedolla voidaan myös ohjata huoneen lattiatermostaattia, joka kytkee lämpötilanpudotuksen päälle jos ikkuna on jäänyt auki. Näin säästytään turhilta lämmityskuluilta.

Pihan liiketunnistin myös ilman kaapelointia

Automaattisia ohjauksia on mahdollista toteuttaa käyttämällä RF-liiketunnistinta. Esimerkiksi pihavalot saadaan syttymään yhden tai useamman liiketunnistimen havainnon perusteella. Paristokäyttöinen liiketunnistin ei tarvitse kaapelointia ollenkaan, ja se voidaan asentaa sovittimilla myös räystään tai katon alapintaan, nurkkaan ja vinoon.
RF-tuotteiden painikkeet ovat saatavissa IMPRESSIVO®-kalustesarjan väreissä valkoinen, alumiini ja teräs, sekä Jussi-kalusteina.
 
Julkaistu
18.8.2014