• Etusivu
  • Talo

Kesämökin lämmöneristys

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingspan Insulation Oy
Julkaistu 28.05.2014Päivitetty 01.12.2023
20173_48469.jpg

Therma™ -eristeillä voidaan eristää kaikki puu- ja hirsirunkoiset rakenteet lattiasta kattoon halutun käyttötarkoituksen mukaan.

Kesämökin aktiivisen käyttökauden pidentäminen alkukeväästä pitkälle syksyyn ja jopa talvikeleille asti onnistuu helposti lämmöneristämällä rakenteet tehokkailla polyuretaanieristeillä. Asennustyö hoituu nopeasti ilman erikoistyökaluja ja aiempaa kokemusta. Valmistunut rakenne pitää mökin lämpimänä viileillä keleillä eikä takan lämpö mene hukkaan.

Kesämökistä viihtyisä myös viileämmille keleille

Usein mökit ovat osan vuodesta kylmillään. Kesämökin lämmöneristäminen Kingspan Therma™ - polyuretaanieristeillä mahdollistaa kesäasunnon ympärivuotisen käytön. Eristeillä saavutetaan kosteusteknisesti turvallinen ja pitkäikäinen rakenne. Oikein asennettuna eristeiden lämmöneristyskyky säilyy pitkään rakennuksen elinkaaressa.

Therma™-eristeillä säästyy tilaa myös asuinneliöissä, koska eristys voidaan toteuttaa ohuemmilla rakenneratkaisuilla. Lisäeristettäessä vanha mökki sisältäpäin, räystäisiin ja perustuksiin ei aiheudu muutoksia. Sisäpuolinen lämmöneristys toimii samalla rakenteen tiiveimpänä kerroksena sekä erinomaisena höyryn- ja ilmansulkuna. Lopputulos on miellyttävän vedoton.

Hirsirunko, eriste sisäpuolella ja puurunko, jossa eriste rungon välissä.
Hirsirunko, eriste sisäpuolella ja puurunko, jossa eriste rungon välissä.

Huomioi nämä mökkirakentamisessa:

Ilmanvaihdosta on tärkeää huolehtia, jotta sisäilma on laadukasta. Kesämökin ilmanvaihto voidaan hoitaa normaaliin tapaan painovoimaisesti tai koneellisesti. Tyypillisesti raitisilma saadaan hallitusti raitisilmaventtiilien kautta.

Rakenteiden liitokset tulee saada tiiviiksi. Käytettäessä Therma-eristeitä ylä-, alapohjissa ja seinissä tiivistys hoituu helposti. Hirsirakentamisessa täytyy ottaa huomioon rakenteen liikkeet. Tähän liukukoolaus on erinomainen ratkaisu, jossa hirsirunko pääsee liikkumaan.

Tuulettuva alapohja on varmin ratkaisu, varsinkin jos mökki on osan aikaa vuodesta kylmillään. Tällöin maakosteus ei pääse nousemaan rakenteeseen.

Info

Info

Therma™ -eristeiden ominaisuudet

  • Tehokkaat eristeet – lämmönjohtavuus jopa λD 0,022 W/m∙K.
  • Ohuet rakenteet; ei aiheuta ongelmia ikkunoiden kanssa eikä pienennä sisätilaa.
  • Helppo asentaa vaikka itse.
  • Kevyt ja helppo kuljettaa vaikeisiinkin paikkoihin.
  • Täyttää niille asetetut palomääräykset.
  • Eristeillä saat lämmöneristeen, höyrynsulun ja tuulensuojan yhdellä tuotteella, jolloin erillisiä rakennekerroksia ei tarvita.
  • Pitää pakkasen ulkona ja lämmön sisällä.

Katso lisää Kingspan-lämmöneristeistä

20162_45455.jpg

Mökkirakentajan eristeiden tekniset tiedot

TuotenimiPinnoiteLevykoko(mm)Vakiopaksuudet (mm)Lämmönjohtavuus (W/m·K)
ThermaTM TW55 RunkolevyDiffuusiotiivis laminaatti levyn molemmin puolin520x2600100, 1500,022
ThermaTM TP10 RunkolevyDiffuusiotiivis laminaatti levyn molemmin puolin820x2600100, 1500,022
ThermaTM TP10, TF70, TW50, TW55Diffuusiotiivis alumiinilaminaattipinta molemmin puolin1200x240030, 50, 70, 80, 90, 100, 120, 150, 2000,022
ThermaTM TW55 RDiffuusiotiivis laminaatti molemmin puolin. Ei sisällä metallia1200x240030, 40, 50, 70, 1000,022
Kingspan Sauna-SatuDiffuusiotiivis alumiinilaminaattipinta molemmin puolin600x1200600x2400300,022
ThermaTM TW56 AnselmiKipsilevy 9 mm + 30 mm eriste600x2600400,022
Kingspan Insulation Oy
Talo
seinät
eristys
yläpohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201512_45081.jpg
Pientalon korjaushankkeen kulku
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty: suunnitteluvaiheessa määräytyy suurin osa hankkeen kustannuksista. Mitä enemmän korjaukseen liittyviä asioita otetaan ennalta huomioon, sitä hallitummin, nopeammin ja edullisemmin varsinainen työ sujuu. Pienenkin korjauksen suunnittelussa kannattaa käydä ainakin jollain tasolla artikkelissa esitetyt asiat. Kaikki korjaushankkeet ovat erilaisia ja vaativat yksilöllistä suunnittelua. Kuitenkin tässä esitetään joitakin yleisiä asioita, jotka saattavat helpottaa hankkeen hahmottamista, suunnittelua ja läpivientiä ja joista kukin korjaukseen ryhtyvä voi poimia omaan tapaukseensa sopivat vinkit.
20176_49431.jpg
Helppo lisälämmöneristys
Rakennuksen energian kulutusta ja lämpöhäviötä voidaan pienentää tehostamalla lämmöneristystä paksummilla eristekerroksilla tai eristävämmillä materiaaleilla. Lisälämmöneristys on remontointikohteessa aina kannattava investointi. Näiden lisäksi erityisesti ilmanpitävyyden parantaminen vähentää energiankulutusta selvästi sekä varmistaa rakenteen kosteusteknisen toimivuuden. Kingspan -eristeitä käyttämällä tehokkaampi lämmöneristys voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla.
20106_22039.jpg
Miten rintamamiestalo on rakennettu?
Näennäisestä samankaltaisuudestaan huolimatta jokainen rintamamiestalo on yksilö. Jo tyyppi talomalleja eri muunnelmineen oli satoja, lisäksi kukin suunnittelija ja rakentaja saattoi muokata tilaratkaisuja omiin tarpeisiinsa sopiviksi. Myös rakenteita ja niiden liitos ym. detaljeja muunneltiin saatavilla olevien materiaalien, rakentajan taitojen ja ideoiden – sekä hyvien että huonoiksi osoittautuneiden – mukaan.Ajan myötä ja materiaalipulan helpottuessa myös tyyppirakenteet muuttuivat; rakenne- ja eristyspaksuus kasvoivat, rakenteet monimutkaistuivat ja niissä voitiin käyttää kalliimpia materiaaleja ja tarvikkeita. Siksi "tyypillisiä" rakenteita voidaan esitellä vain hyvin yleisluontoisesti ja suuntaa antavasti. Alkuperäisten rakenteiden kirjon lisäksi myös korjauksia on tehty eri aikoina lukemattomin eri tavoin, joten korjaukseen ryhdyttäessä rakenteet on aina selvitettävä tapauskohtaisesti.
20161_45129.jpg
Laske paljonko säästät lisäeristämällä talosi seinä- ja kattorakenteet
Laske paljonko säästät lisäeristämällä seinä- ja kattorakenteet ISOVERin turvallisilla ratkaisuilla. Laskeminen käy helposti ilmoittamalla tiedot rakennuksen tämänhetkisestä eristetilanteesta ja kokeilemalla siihen erilaisia eristysvaihtoehtoja.Laskettu säästö on suuntaa antava, koska laskentatapa ei ota huomioon muiden tekijöiden vaikutusta kokonaisuuteen (esimerkiksi ikkunat, ilmanvaihto, ilmatiiviys jne.). Todelliset säästöt vaihtelevat kohteen ja vuoden sääolosuhteiden mukaan. Näistä syistä johtuen ISOVER ei voi ottaa vastuuta todellisista kustannussäästöistä verrattuna laskurin esittämiin säästöihin.Helppokäyttöinen sovellus toimii iOS-, Android- ja Windows-käyttöjärjestelmissä. Lataa puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupasta alla olevan linkin kautta tai etsi sovellus hakusanalla "energiansäästölaskuri"Lataa sovellus puhelimeesi tai tablettiisi täältä
20181_51382.jpg
Yläpohjan lisäeristys säästää lämmityskuluissa
Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua yläpohjan kautta, kun ylös nouseva lämmin ilma pääsee karkaamaan huonosti eristetyn katon kautta. Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti, kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Yläpohja onkin rakennusosa, joka on helpoimmin ja kannattavimmin lisäeristettävissä.
20176_49428.jpg
Lisäeristyksen muistilista
Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Rakennuksen viihtyisyyttä onkin taloudellisesti kannattavinta parantaa lisäeristyksellä. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Lue, mitä ennen lisäeristystä kannattaa tehdä, jotta lopputulos on taatusti toimiva ja turvallinen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton