• Etusivu
  • Talo

Vieläkö puukuitueristettä voi käyttää?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 03.03.2014
20115_25991.jpg

Kysymys:

Tiedustelin eräältä pientalovalmistajalta mahdollisuutta tilata heidän tuotteensa puukuitueristeillä. Sain vastaukseksi, että puukuitueristeinen paketti ei ole mahdollinen nykyisistä lämmöneristysmääräyksistä ja tiiveysvaatimuksista sekä näiden aiheuttamista rakenteellisista muutoksista johtuen.

Onko asia todella näin? Eikö hengittävää rakennusta pysty enää määräysten mukaan tekemään?

Vastaus:

Nykyiset määräykset mahdollistavat erilaiset eristysmateriaalit. Seinärakenteille on määrätty tietyt ilmansulkuvaatimukset ja lämmöneristysvaatimukset. Puukuitueriste vaatii lähes tuplan seinävahvuuden verrattuna nykyisiin mineraalivillaeristeisiin. Vahvojen seinärakenteiden toteuttaminen ei ole taloudellista eikä tarkoituksenmukaista. Siksi talovalmistajat eivät ole valmiita tarjoamaan asuntoa haluamillasi eristeillä.

Lue lisää eristeistä ja eristämisestä täältä

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_71397.jpg
Mielenkiintoisia tiilijulkisivuja asuntomessuilla
Tiili on julkisivuratkaisuna perinteikäs, mutta ilmeeltään moderni. Uusia värejä, pintoja ja muotoja tulee markkinoille vuosittain. Lohjan asuntomessuilla on nähtävissä useita tiilivärejä valkoisesta mustaan.
20226_78698.jpg
Toimimattomat salaojat voivat murentaa kotisi perustukset
Yhdeksänkymmentäluvun pientalon perustuksissa näkyi merkkejä kosteuden vaikutuksesta. Kun sokkelin vierusta kaivettiin auki, ilmeni että perustusharkot lähes murenivat käsiin. Rutikuivan kesän jälkeenkin vesi seisoi paikoitellen talon seinustoilla. Salaojien olemassaolosta huolimatta ongelmia oli syntynyt monen muun tekijän yhteisvaikutuksesta. Miten on mahdollista, että näinkin uudessa kodissa on tällaisia vaurioita perustuksissa?
202110_72744.jpg
Tuntuuko turvalliselta jättää koti valvomatta? Mitä kotona tapahtuu, kun olet poissa?
Etätyö on voinut osaltaan häätää murtovarkaita mökiltä, mutta koti voi jäädä vartiomatta ja mökeilläkään ei vietetä välttämättä koko vuotta. Kodin ja vapaa-ajan asunnon ennakoivasti turvaaminen asuntomurroilta on järkevää jo pelkästään oman mielenrauhan vuoksi. Näiden ratkaisuiden avulla luot kodille tai vapaa-ajan asunnollesi turvaa sekä samalla itsellesi mielenrauhaa.
20115_25991.jpg
Voiko lattiaa korottaa?
Lämmin autotalli laajennetaan asuintilaksi. Huonekorkeus on autotallissa n. 3 m ja tarkoitus olisi korottaa lattiarakennetta, jotta 2,60 m korkeat uudet kipsilevyt sopisivat hyvin seinään. Pohjarakenne on tällä hetkellä autotallissa: kapillaarikatkos (pesty sora), eristys 10 cm keskellä ja 15 cm laidoilla ja betonilaatta 8 cm. Itse lattiamateriaalista tulee hengittävä, lankkulattia tai esim. parketti. Huoneeseen tulee patterilämmitys. Autotallissa on viemäri keskellä ja kaadot viemäriin päin. Uuteen tilaan ei tule vesipisteitä.
202211_79905.jpg
Vesivek Apulannan kumppanina 30-luvun kiinteistön entisöinnissä
Apulannan nimi on perinteisesti yhdistetty suomalaiseen rockkulttuuriin, mutta harvempi tietää yrityksen ansioituneen myös vanhan rakennuskulttuurin ylläpitäjänä. Kun Apulannan omistama, Lahdessa sijaitseva kiinteistö tarvitsi uutta kattoa, yritys luotti Vesivekin osaamiseen. Museoviraston suojelema kohde sai arvoisensa rännit sekä kattovarusteet, kun uudelle katolle asennettiin Arvo-kourut ja Varma-lumiesteet.
200611_2018.jpg
Kysy, vastaamme
Rakentaja.fi palvelussa toimii suuren suosion saavuttanut kysy, vastaamme -palvelu. Palvelussa voi kysyä mitä tahansa rakennushankkeeseen liittyvää kysymystä. Palvelu sisältää jo yli 30 000 kysymystä ja vastausta rakennusvaiheittain, joten myös jo esitettyjen kysymysten/vastausten selailu saattaa auttaa moneen ongelmatilanteeseen..

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton