• Etusivu
  • Remontti

Suurin osa lämmöstä karkaa katon kautta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Päivitetty 05.03.2018
20183_51963.jpg

Puhallusvillalla helposti säästöä lämmityskuluihin.

Kuten tiedetään, lämmin ilma nousee ylöspäin, jolloin lämpövuoto huonosti eristetyn katon kautta on ilmiselvä. Sitä kautta saattaa poistua viidesosa kodin lämmöstä. Miksi siis lämmittää katolla istuvien harakoiden jalkoja?

Yläpohjan lisälämmöneristys on helppo tapa lisätä kodin energiatehokkuutta ja samalla katsastaa yläpohjan tila, sillä lisälämmöneristettä laitettaessa katolla on kuitenkin käytävä, jotta tietää vanhan eristeen paksuuden, tilan ja materiaalin. Kun katolle kiipeää, on hyvä myös katsoa, ovatko lvi-putket kondenssieristettyjä.

Esimerkkejä lisäeristyksen energiansäästöstä:

201710_50457.jpg

Laskennassa käytetyt arvot:
Ristikkoyläpohja, alkuperäinen 200 mm purueristys
Lisäeristettävä pinta-ala 100 m²
InsulSafe® Puhallusvillaa lisätään 300 mm
Sähköenergian laskennallinen hinta 0,10 € / kWh

30 m³ InsulSafe® Puhallusvillaa kampanja-aikana 1095 €, kotitalousvähennys 241,80 €.

Info

Info

Esimerkin mukainen määrä InsulSafe® Puhallusvillaa maksaa itsensä takaisinHelsingissä reilussa 2 vuodessa ja Sodankylässä 1,5 vuodessa.

ISOVER-energiansäästölaskuriin >>

Helppo ja tehokas lämmöneriste

ISOVER InsulSafe® on tehokas lämmöneriste, jota suositellaan käytettäväksi yläpohjien eristämiseen sekä uusissa että vanhoissa rakennuksissa. Se täyttää kaikki ontelot, ehkäisee kylmäsiltoja ja laskeutuu tasaisesti.

ISOVER InsulSafe® on lasivillasta valmistettua irtoeristettä. ISOVER InsulSafe® on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä se sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. ISOVER InsulSafe® on lahoamaton ja hajuton tuote eikä se tarjoa homesienille otollista kasvualustaa. Kotimaisen ISOVER InsulSafe® puhallusvillan raaka-aineesta yli 85% on kierrätyslasia.

ISOVER työskentelee yhdessä markkinoiden johtavien puhallusvillaurakoitsijoiden kanssa, ja urakoitsijoiden verkosto kattaa koko maan. ISOVER-puhallusvillaurakoitsijat ovat VTT-sertifioituja ammattilaisia, joten eristystyön lopputulos on turvallinen ja luotettava.

ISOVER InsulSafe® kuuluu parhaaseen paloluokkaan A1 eli se on palamatonta. Materiaali on epäorgaanista, joten se ei ole otollinen kasvualusta erilaisille mikrobeille (esim. home).

20171_48028.jpg

Miksi InsulSafe® ?

  • painuu kymmenessäkin vuodessa vähän, vain noin 5 %. Uutta villaa ei tarvitse tilata heti lisää.
  • ei pölyä, nopea asennus
  • maksaa itsensä nopeasti takaisin
  • asennuksesta saa kotitalousvähennyksen
Info

Info

Paljonko puhallusvilla maksaa? Laske:

  • Täytä laskuriin puhallettavan kohteen pinta-ala sekä toivotun puhallusvillakerroksen paksuus.
  • Laskuri laskee kohteeseen tarvittavan puhallusvillan määrän ja näyttää edullisen tarjoushinnan.
  • Hinnat sisältävät puhallusvillan, rahdin sekä puhallustyön.

Jos katosta löytyy höyrynsulussa tai läpivienneissä vuotoja, ne on paikattava. Huonokuntoinen lämmöneriste on parempi poistaa - seasta voi löytyä hiirenpesiä. Purueristeen päällekin paloeristeeksi laitettu hiekka on parempi poistaa ennen lisälämmöneristystä sekä sekaeriste (muha).

Tarkista nämä ennen asennusta:

Info

Info

ISOVER harakoiden kiusana jo pitkään

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Remontti
yläpohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20181_51382.jpg
Yläpohjan lisäeristys säästää lämmityskuluissa
Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua yläpohjan kautta, kun ylös nouseva lämmin ilma pääsee karkaamaan huonosti eristetyn katon kautta. Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti, kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Yläpohja onkin rakennusosa, joka on helpoimmin ja kannattavimmin lisäeristettävissä.
202010_67177.jpg
Mihin lasivillaeristeen vähähiilisyys perustuu?
ISOVER-eristeet valmistetaan kierrätyslasistaVähähiilisempi tulevaisuus, siihen kaikkien tulisi pyrkiä. ISOVER lasivillaa valmistava Saint-Gobain Finland haluaakin omalta osaltaan haastaa suomalaiset yritykset toimimaan yhdessä päämäärän saavuttamiseksi.ISOVERin turvalliset, tehokkaat sekä asumismukavuutta lisäävät eristeet on Suomessa valmistettuja ja Suomen oloihin suunniteltuja eristeitä, joissa on otettu huomioon myös tuotteen kierrätysmahdollisuus sekä tuotteen hiilijalanjälki. Eristeet valmistetaan jopa 70 prosenttisesti kierrätyslasista. ISOVER onkin näin Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä.
20202_62791.jpg
Optimoitu käsiteltävyys ja asennettavuus
ISOVER lanseeraa täysin uuden kevyiden rakennuseristeiden valikoiman. Yhteistyössä asentajien kanssa laitoimme asentajien kokeman laadun keskiöön ja optimoimme käsiteltävyyden ja asennettavuuden.
20208_65452.jpg
Ullakkorakentamisen suosio kasvussa - tiedä tämä eristämisestä
Ullakkorakentamisen suosio vain kasvaa, kaupunkien tonttimaiden täyttyessä ja korkealuokkaisten kaupunkiasuntojen kysynnän lisääntyessä. Urakoitsijalle ullakkorakentaminen on varmasti yksi haasteellisimmista kohteista. Siksi on hyvä kiinnittää huomiota rakennusmateriaalien helppouteen – aika on rahaa ja laatu ratkaisee.
20173_48469.jpg
Ota kesämökki ympärivuotiseen käyttöön
Kesämökin aktiivisen käyttökauden pidentäminen alkukeväästä pitkälle syksyyn ja jopa talvikeleille asti onnistuu helposti lämmöneristämällä rakenteet tehokkailla polyuretaanieristeillä. Asennustyö hoituu nopeasti ilman erikoistyökaluja ja aiempaa kokemusta. Valmistunut rakenne pitää mökin lämpimänä viileillä keleillä eikä takan lämpö mene hukkaan.
Helsingin kaupunki ylhäältä
Energiaremontin seitsemän yleisintä virhettä
Taloyhtiön energiaremontti vaatii suunnittelua ja ennakointia, jottei vanhat järjestelmät ehdi hajoamaan ennen remonttia. Usein energiaremontissa mietityttää, mikä voi mennä pieleen ja miten ongelmia voisi välttää. Yleensä itse teknisten ratkaisujen ongelmat ovat vähäisiä ja vältettävissä hyvällä suunnittelulla. Suurimmat hankaluudet liittyvät usein hankkeen valmisteluun. Helsingin kaupunki listasi tähän artikkeliin seitsemän tyypillisintä sudenkuoppaa satunnaisessa järjestyksessä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton