• Etusivu
  • Rakentaminen

ASTA RAKENTAJA 2015

Rakentajan toimitus
Päivitetty 04.02.2015
201311_37070.jpg

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 13.-15.2.2015

Asta Rakentaja 2015 tarjoaa jälleen runsaasti hyödyllistä tietoa sekä neuvoja ja opastusta rakentamisesta, remontoinnista ja energiatehokkaasta asumisesta. Paikalla ovat kaikki alan keskeiset toimijat, jotka esittelevät uutuustuotteitaan sekä palveluitaan.

Hae lisäpotkua rakennus- ja remonttihankkeeseesi Asta Rakentaja -messuilta!

Suosittu rakentamisen ja asumisen messutapahtuma tarjoaa tuoretta tietoa, tuotteita ja palveluita alan ammattilaisille, oman kodin rakentajille sekä remontoijille.

Tulosta ilmainen sisäänpääsylippu täältä

Rakenna & Remontoi -kirja ilmaiseksi messuilta

Hae rakentajalle ja remontoijalla hyödyllistä tietoa sisältävä Rakenna & Remontoi -kirja (arvo 30 €) ilmaiseksi messuilta.

Messut täynnä vinkkejä ja käytännön neuvoja

Rakentamisen ja remontoinnin ykkösmessut antavat vinkkejä ja inspiraatiota suurista rakennusprojekteista pieneen pintaremppaan. Suositut työnäytökset, seminaarit sekä tietoiskut tarjoavat käytännön neuvot ja alan ajankohtaisen tiedon.

Lisätietoja ASTA Rakentaja messuista ->>

201311_37071.jpg

Suosittu TuoteTalo nousee myös vuonna 2014

Puusuutarit ry:n eli TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden rakentama TuoteTalo on vuosi toisensa jälkeen yksi Asta Rakentaja -messujen kiinnostavimmista kohteista. TuoteTalossa pienrakentajat pääsevät tutustumaan aidossa ympäristössä erilaisiin rakenteisiin ja ratkaisuihin sekä pinta- ja julkisivumateriaaleihin.

Messut järjestää Tampereen Messut Oy yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa.

Lisätietoja ASTA Rakentaja messuista ->>

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20205_65007.jpg
Betonikorjausjärjestelmän avulla korjaat betonivauriot
Aina joskus käy niin, että betoniseinä tai -lattia vaurioituu. Koko lattiaa tai lattiapintaa ei ole kuitenkaan mielekästä uusia, etenkään jos vauriokohta ei ole kovin suuri. Betonipintojen korjaukseen on kehitetty ratkaisuksi järjestelmä, oletko sinä kuullut REP-betonikorjausjärjestelmästä?
20225_78368.jpg
Pihakiviäänestys on ratkennut - katso tulokset!
Rakentaja.fin 30.3.–18.4.2022 järjestämässä pihakiviäänestyksessä esiteltiin Ruduksen valikoimasta neljä erilaista pihakiveä, joista lukijat saivat äänestää omaa suosikkiaan. Ääniä annettiin yhteensä 3 148 kappaletta, ja suurin äänisaalis meni särmikkään rouhealle Rustiikki-laatalle. Äänestäjien kesken arvottiin 500 euron arvosta pihakiviä. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.
201911_60925.jpg
Näin helposti käy ilmanvaihtokanavan asennus
Ilmanvaihtokanavien rakentamisen voi tehdä jopa itse, kun valitsee kanavajärjestelmäksi Vallox BlueSkyn. Seinäjokelainen Mikko Fiskaali valitsi BlueSky -kanavajärjestelmän jo toistamiseen, koska se on helppo asentaa. Häneltä kului kanaviston rakentamiseen noin neljä tuntia.
1_P_107885_3.jpg
Vesi- ja viemärilaitteistojen määräykset uuteen asetukseen
Ympäristöministeriö on 22.12.2017 antanut asetuksen rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista. Se noudattaa pääosin nykyisiä määräyksiä. Tavoitteena on turvata puhdas vesi ja laitteiston turvallinen käyttö. Lisäksi halutaan estää vesivahingot ja vuodot, jotka voivat aiheuttaa kosteus- ja homevaurioita ja terveyshaittoja.Asetus koskee uuden rakennuksen sekä kiinteistöllä sijaitsevien vesi- ja viemärilaitteistojen suunnittelua ja rakentamista. Lisäksi se koskee rakennuksen laajennusta ja kerrosalaan laskettavan tilan lisäämistä, korjaus- ja muutostyötä sekä käyttötarkoituksen muutosta.Asetus korvaa rakentamismääräyskokoelman osan D1 (kiinteistöjen vesi- ja viemärilaitteistot, 2007). Asetuksen tasolle on nostettu eräitä osan D1 tärkeitä ohjeita.Uusi asetus sisältää pelkkiä määräyksiä, ja osa ohjeista siirretään opasaineistoihin.Asetuksessa on täsmennyksiä, joilla varmennetaan laitteiston käyttövarmuutta ja -turvallisuutta.Erityisalan työnjohtajan tulee varmistaa vesi- ja viemärilaitteiston käyttöönottoon liittyvät mittaukset ja tarkastukset. Rakennusvaiheen vastuuhenkilö vastaa siitä, että näiden toimien tekeminen ja suunnitelmanmukaisuus merkitään rakennustyön tarkastusasiakirjaan.Rakennustuotteita, kuten putkia, venttiileitä ja vesikalusteita, koskevat vaatimukset tullaan esittämään tuoteryhmäkohtaisissa asetuksissa. Näiden asetusten vaatimusten mukaisesti uusitaan myös tyyppihyväksyntäasetukset. Asetukset on tarkoitus antaa vuoden 2018 aikana.Asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista tulee voimaan 1.1.2018.Ympäristöministeriön asetus vesi- ja viemärilaitteistoista (pdf)Ympäristöministeriön asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista. Perustelumuistio (pdf)Ympäristöministeriön ohjeita
20175_49172.jpg
Nyt helpottui mökille muutto
Vappupäivänä 2017 tuli voimaan maankäyttö- ja rakennuslain muutos, joka helpottaa huomattavasti kaavoitusta ja rakentamisen luvitusta. Esimerkiksi vapaa-ajan asunnon voi muuttaa pysyvään asuinkäyttöön entistä joustavammin.
20204_63936.jpg
Sähköliitäntä tuo wc-istuimeen lisää mukavuutta
Sähköliitäntä mahdollistaa wc-istuimen mukavuustoiminnot, kuten hajunpoiston, bideen ja kosketusvapaan huuhtelun. Pesu-wc:itä on myyty Suomessa jo kauan, mutta vasta nyt ne ovat hiljalleen yleistymässä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton