Rintamamiestalojen remontointi

Rintamamiestaloa voidaan pitää varsinaisena suomalaisten kestosuosikkina, joita maassamme on n. 300 000. Etenkin nuoria ensiasunnon ostajia rintamamiestalot ovat alkaneet kiinnostaa. Näitä on aloitettu peruskorjata ja osin laajentaakin nykyaikaiset asuinvaatimukset täyttäviksi.

Rintamamiestalon pohjaratkaisu perustuu hormin ympärille asetetuista tuvasta, parista huoneesta, eteisestä sekä kuistista. Talot ovat 1,5 kerroksisia. Rakentamisen yhteydessä yläkerta jäi usein käyttöullakoksi, johon myöhemmin on tehty sisäisen laajennuksen myötä lisää huonetilaa. Rakennusaikanaan sauna ja huussi sijaitsivat erillisissä rakennuksissa ja ne on myöhemmin tuotu rakennuksen yhteyteen. Rintamamiestaloja on kunnostettu ja ne ovat erittäin kysyttyjä edelleen. Peruskorjauksella tai -parannuksella näistä tyyppitaloista saakin itselleen hyvän kodin. Korjauksessa tulee huomioida erityisesti lämmöneristys, märkätilat ja ilmanvaihto.
Rintamamiestalojen remontointi

Yleistä rintamamiestaloista

Rintamamiestalo on yleisin tyyppitalo maassamme. 1940-luvun lopulta 1960-luvun alkuun rakennetuista taloista valtaosa oli rintamamiestaloja, joiden alakerran pohjaratkaisu perustuu hormin ympärille asetetusta tuvasta, parista huoneesta, eteisestä sekä kuistista. Talot ovat 1,5 kerroksisia. Rakentamisen yhteydessä yläkerta jäi usein käyttöllakoksi.

Remontointi

Pohjapiirros-esimerkkejä

Seurantakohteita

Videot