• Etusivu
  • Talo

Viisi trendiä remontoijalle

Kevätmessut 2022 tarjoaa vinkkejä, neuvoja ja ideoita

Rakentajan toimitus
Päivitetty 01.04.2022
20223_77564.jpg

Kevätmessuilta vinkit sekä rakentajan että remontoijan työkalupakkeihin.

Kevätmessut järjestetään jälleen parin vuoden tauon jälkeen 7.–10.4.2022. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä messuilla on tarjolla on paljon nähtävää sekä vinkkejä myös rakentajan ja remontoijan työkalupakkiin. Listasimme viisi tärppiä remontoijille.

#1 Kodin energiankulutus

Tänä keväänä erityisen ajankohtaista ovat kodin energiankulutukseen liittyvät asiat. Onko lämmityksessä mahdollista säästää lämmitysmuotoa vaihtamalla? Voiko energiaa säästää remontoimalla? Miten aurinkosähköllä voi pienentää sähkölaskua, säästää siirtohinnoissa sekä sähköveroissa? Messuilla tarjotaan tietoa aurinkosähköjärjestelmistä niin omakotitaloon kuin rivitaloonkin. Lisäksi tarjolla tietoa kotien energiakulutuksen pienentämiseksi.

Aurinkosähköjärjestelmä on älykäs kokonaisuus:

Biolan Ekoasuminen Oy:n tuotepäällikkö Samuli Sievi-Kortepe klo 14.30, la klo 14.00 ja su klo 12.30

Kodin energiankäyttö ja energiankulutuksen pienentäminen:

Motivan energianeuvoja Päivi Suur-Uski
su klo 11.30

#2 Kierrätys

Kierrätys ja ekologisuus, siinä tuttu sanapari, jotka löytyvät nykyään kaikkialta jugurttipurkeista rakennustarvikkeisiin. Miksi pakkausjätteitä kierrätetään ja miksi se on tärkeää? Miten itse voi omalla toiminnallaan vaikuttaa?

Pieni teko riittää - pakkaukset kotona kiertoon:

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n viestintäpäällikkö Heli Satuli pe klo 11, la klo 14 ja su klo 13.

#3 Vanhan kunnostaminen

Auringonvalon lisääntymisen myötä tulee tarve laittaa paikkoja kuntoon ja uudistaa vanhaa. Erilaisia puupintoja on mahdollista käsitellä lukuisin eri tavoin, vain mielikuvitus asettaa rajat! Vanhan kunnostaminen säästää paitsi luontoa myös rahaa.

Opi turvallinen ja kestävä remontointi ja tuunaus kotiin, puutarhaan sekä mökille:

Colornova, Markus Lehtimäki
to-su klo 12.30

20223_77566.jpg

#4 Tuunaus – anna tavaralle uusi elämä

Miten piristää kodin ilmettä helposti ja edullisesti? Tietysti tuunaamalla! Maalaaminen on helppo tapa tuunata vanhasta jotain aivan uudenlaista. Tämän hetken maaleista löytyvät tuotteet niin liitutaulun kuin vaikka magneettiseinän toteutukseen. Maalaa jakkarat, pikkuesineet, kukkaruukut, melkeinpä mitä vaan – löydä inspiraatio messuilla.

Taulunkehysten tuunaus Pintyplus liitu- ja magneettispraylla:

MaaliMuijato ja la klo 12.00, pe ja su klo 14.00

Kalusteen tuunaus kalkkimaalilla:

MaaliMuija
to ja la klo 14.00, pe ja su klo 12.00

#5 Lämpöpumppujen huolto

Viime vuosien aikana erilaisia lämpöpumppuja on asennettu lukuisiin kohteisiin. Niiden huolto tulee suorittaa aika-ajoin. Miten se tehdään, mistä löytyy apuja?

Lämpöpumppujen huolto:

Motivan energianeuvoja Teemu Kettunen
la 15.30

Info

Info

Mielenkiintoisia aiheita löydät lisää Kevätmessujen päiväkohtaisesta ohjelmasta.

Kevätmessujen aihealueet:

Asu & remontoiKevätpuutarhaSisustaOmamökkiLähiruoka & Luomu

Lisävinkki!

Oletko suunnittelemassa terassin rakentamista? Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun mietitään perustuksia, rakenteita, lupia, materiaaleja ja ylläpitoa.

Kaikkiin näihin vastaavat Viihtyisä-Pihan Jukka Laasonen, Marke Maakari Novenberg Oy:stä sekä Antti Mähönen Patio Terasseilta,

terassin ABC:

to klo 11.00, pe klo 11.30, la klo 13.00, su klo 11.00

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_77567.jpg
Työvaatteet parantavat myös työn tehokkuutta ja turvallisuutta
Laadukkaat ja toimivat työvaatteet ovat tärkeässä roolissa työmailla, sillä mukavuuden lisäksi ne parantavat työn tehokkuutta ja turvallisuutta - tarvitset vaatteita sitten kotona nikkaroidessa tai työmaakäyttöön.
20219_72318.jpg
Murtovarkaan vinkit kodin suojaamiseen
Koti on paikka, jossa haluamme tuntea olomme turvalliseksi ja suojatuksi. Valitettavasti murtovarkaudet ovat edelleen todellinen uhka monille. On kuitenkin olemassa lukuisia toimenpiteitä, joita voimme toteuttaa kotimme suojelemiseksi ja murtovarkaiden estämiseksi.Olet saattanut ottaa huomioon mielestäsi kaiken, joka estää kotiasi näyttämästä varkaita kutsuvalta kohteelta. Varashälyttimet on asennettu ja toiminnassa, mutta silti kotiisi on tunkeuduttu. Ota murtovarkaan niksit avuksesi. Niksit ovat entisen murtovarkaan Michael Fraserin pussista, mutta vinkit sopivat käyttöön maassa kuin maassa.
200712_7630.jpg
Rakentaja.Fin sponsoroimat nuoret urheilijat Linnan juhliin
Suomi viettää ja juhlii tänä vuonna 90. itsenäisyyspäiväänsä ja tasavallan presidentti Tarja Halonen järjestää torstaina 6.12. perinteisen itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton Presidentinlinnassa. Tänä vuonna kutsun juhliin ovat saaneet myös kaksi Rakentaja.fin sponsoroimaa, lajeissaan upeasti menestynyttä urheilijatähteä: kilpa-aerobicaaja Rita Niemi ja ringetenpelaaja Elina Raesola.
20183_52060.jpg
Näistä kolmesta lämmöneristeestä löytyy sopiva
Lämmöneristyksen käyttökohteet ja vaatimukset vaihtelevat, mutta muutama asia ei muutu: aika on rahaa, jokaiselle rakenteelle on olemassa oikea optimaalinen lämmöneriste ja laatu ratkaisee. Kotimainen Finnfoam vastaa näihin vaatimuksiin: homehtumattomien lämmöneristeiden tuoteperhe tarjoaa kuhunkin käyttökohteeseen juuri oikean eristeen.
20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
20093_15771.jpg
Tonttikauppa, osa 1
Mitä maksaa? Ote päiväkirjasta, talvi 2006.Mahdollisia tonttikauppoja odotellessa – tämä oli piinaavinta, mitä muistaa saatan. Kaikki näytti liian hyvältä ollakseen totta ja samalla pelotti, että joku tulee ja vie tontin nenämme edestä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton