• Etusivu
  • Rakentaminen

Tonttikauppa, osa 1

Rakentajan toimitus
Julkaistu 25.03.2009
20093_15771.jpg

Mitä maksaa? Ote päiväkirjasta, talvi 2006.

Mahdollisia tonttikauppoja odotellessa – tämä oli piinaavinta, mitä muistaa saatan. Kaikki näytti liian hyvältä ollakseen totta ja samalla pelotti, että joku tulee ja vie tontin nenämme edestä.

Odottelua ja odottelua

Pari kuukautta taisi vierähtää tontin omistajan sukulaismiehen yhteydenottoa odotellessa. Ajattelimme, että tontti kyllä varmaan myydään, mutta milloin, onko mukana mahdollisesti muita ostajaehdokkaita ja mitä tontti maksaa. Ensimmäinen kuukausi meni sydän pamppaillen ja erilaisia vaihtoehtoja peläten, toisen kuun lopussa ei jaksanut tai uskaltanut ajatella enää koko asiaa. Yhteydenottoa ei vain kuulunut.

Sitten alkoi kesäloma ja matkustin lasten kanssa synnyinseudulleni sukuloimaan. Kaksi päivää olin ehtinyt palautua työrupeamasta ja alkanut päästä lomatunnelmaan, kun mieheni soitti Helsingistä ja kertoi terveisensä. Sukulaismies oli tullut ilmoittamaan tontin omistajan halukkuudesta myydä tontti meille ja kertonut, että käytännön myynnin tulisi hoitamaan tontin omistajan tytär. Hän ottaisi meihin yhteyttä, kunhan tontin myyntihinnasta on päätetty. Tontille oli tilattu kaksi eri kiinteistövälittäjää, joiden arvioiden pohjalta omistaja tekisi päätöksen hinnasta.

Uutinen oli mitä mahtavin, mutta loma oli "pilalla"!

Myyntihinta – tästä se on nyt kiinni!

Jännitys sai jatkoa, kun ryhdyimme arvailemaan myyntihinnan suuruutta ja mahdollisuuksiamme vastata siihen. Pahimmassa tapauksessa hinta olisi 200 000 euroa tai enemmän. Tämä olisi meille todella miettimisen paikka, sillä se hidastaisi merkittävästi rakentamisen aloittamista ja todennäköisimmin joutuisimme tällöin luopumaan leikistä. Tonttien saatavuuden ja sen hetkisen hintatason tietäen tämä ei yllättäisi.

Kesäloma läheni loppuaan eikä yhteydenottoa kuulunut. Jännityksellä alkoi olla jo vaikutuksensa, kun takana oli unettomia öitä. Mieheni rakentaja-kaveri ehdotti, että soittaisimme tontin omistajan tyttärelle ja tiedustelisimme varovasti tilannetta. Kaveri ystävällisesti hankki meille tyttären puhelinnumeron.

20093_15772.jpg

En ole koskaan kärsinyt puhelinneuroosista, mutta nyt sellainen iski. Yksikin väärä sana tai äänenpaino ja tontti olisi mennyttä, ajattelin. Tärisevin käsin otin puhelun ja onneksi otin. Tytär olikin mitä miellyttävin persoona. Hän oli ollut siinä uskossa, että sukulaismies olisi jo ilmoittanut meille myyntihinnan, mutta toisaalta ei ollut vielä itsekään aktivoitunut tontin myynnissä, koska heillä ei ollut kiirettä asian kanssa.

Sieltä se sitten tuli: 180 000 euroa. Pahin pelkomme ei sentään toteutunut, mutta myyntihinta oli silti suurempi kuin olimme ajatelleet ja kerroin tästä. Tein puhelimessa vastatarjouksen 170 000 euroa ja tytär lupasi ilmoittaa seuraavana päivänä ensin keskusteltuaan asiasta äitinsä kanssa. Niin miellyttävältä ja vakuuttavalta kuin tytär vaikuttikin, olin varma, että odottamisen piinaa kestäisi taas loputtomiin. Seuraava yö ja päivä olivat sietämättömät. Melkein jo kaduin tekemääni vastatarjousta, mutta oli lopulta odottamisen väärti. Tytär todellakin soitti seuraavana päivänä. Hänen äitinsä oli ollut sitä mieltä, että "laitetaan riita poikki ja puoliksi". Tämän me hyväksyimme jo ilomielin. Hikoilulla säästimme 5 000 euroa.

Projektin vaiheet

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20091_14643.jpg
Universal-perusmuurilevy
Maaperän kosteus, sulamisvedet ja sadevesi ovat esimerkkejä kosteudesta, jolle sokkeli on jatkuvasti alttiina. Siksi on tärkeää eristää sokkeli ulkoapäin tulevalta kosteudelta. Rakennettaessa uutta taloa tai kunnostettaessa vanhaa, on varmistettava, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Samalla turvataan miellyttävä, viihtyisä ja terveellinen asuinilmasto.Universal-vedeneristämisjärjestelmästä...
20156_43619.jpg
Omakotitalo yhteisvoimin ryhmärakentamisella
Ryhmärakentaminen tarjoaa erilaisen tavan rakentaa. Asuntomessuilla Vantaalla toteutetaan 6 omakotitaloa ryhmärakentamisen periaatteella. Näistä kohteista 3 avaa ovensa messuvieraille.
20154_43200.jpg
Julkisivun lisälämmöneristys ja puuverhous
Tarvittavat materiaalit- rullamitta- vasara- pitkä vesivaaka- mattoveitsi ja/tai villaveitsi- akkukone- katkaisu- ja jiirisaha- maalisuti pohjamaalaukseenTyöohje sisältää puurunkoisen omakotitalon lisälämmöneristämisen tuulensuojalevyllä. Talon ulkopinta verhoillaan puulla.Vanhan verhouksen purku1. Vanha verhous puretaan runkoon/tuulensuojalevyyn saakka. Vanhat ja huonokuntoiset puuosat ja eristeet korjataan. Ennen lisälämmöneristystä tarkistetaan alustan suoruus ja kuivuus.Lisälämmöneristys2. Seinän alaosaan tai sokkelin yläreunaan kiinnitetään puurima tai käyttötarkoitukseen soveltuva aloitusprofiili. Vaakasuoruus tarkistetaan vesivaa’an avulla.
20183_52059.jpg
Usein kysyttyä IV-kanavien eristämisestä
Ilmanvaihdolla tarkoitetaan sitä, että rakennuksen sisäilmaa poistetaan ja tilalle tuodaan ulkoilmaa. Ilmanvaihdolla tarkoitetaan myös sisäilman puhdistusta. Ilmanvaihtokanavat voidaan eristää ISOVER-tuotteilla.Hyvän sisäilman avulla olet virkeämpi ja jaksat paremmin. Lisäksi se luo miellyttävän työ- ja oleskeluympäristön. Tehokkaasti ilmastoidussa talossa kosteus- ja homeongelmat eivät pääse vaurioittamaan rakenteita. Terve rakennus kestää sukupolvelta toiselle ilman suurempia rakenteellisia remontteja. Ilmanvaihdon kanavien lämmöneristämisellä vähennetään kanavien ja laitteiston lämpöhäviöitä ja varmistetaan ilmanvaihtojärjestelmän suunnitelman mukainen hallinta ja toiminnallisuus.
201810_55111.jpg
Gyproc Habito® sai uuden tyylikkään ulkoasun
Uudella brändätyllä kartonkipinnalla Gyprocin erityisluja rakennuslevy Habito® erottuu edukseen omalla ainutlaatuisella tyylillään.Rautakapoissa, työmailla ja valmiissa asunnoissa arvonsa todistanut Gyprocin Habito® -rakennuslevy jatkaa menestyksekästä tarinaansa maailmalla ja varsinkin kotirintamalla. Viime vuoden loppupuoliskolla Habito® kotiutui Suomen maille, kun Kirkkonummen tehtaan linjastolta valmistui ensimmäiset kotimaiset kappaleet. Nyt samaisista eteläsuomalaisista rannikkomaisemista kajahtaa jälleen, kun Gyproc Habito® päivittää ulkoista olemustaan ja erottautuu entistä paremmin joukosta uudella brändätyllä kartonkipinnallaan.Gyproc Habito® on markkinoiden vahvin kipsilevy ja uusi pintakartonki on vain kosmeettinen lisäys. Levyn käänteentekevä iskunkestävyys, erinomaiset ripustus- ja vetolujuudet sekä loistavat palonkestävyys- ja ääneneristysarvot vaativat, että ulkonäkö on myös sen arvoinen. Kun tietää olevansa kipsilevyjen parhaimmistoa, on syytä näyttää se muillekin hehkuen tervettä itseluottamusta.Habito®-levyn tuotanto uudella ulkoasulla on jo alkanut Kirkkonummella ja levyn tyylikäs ja ainutlaatuinen pintakuvio alkaa hiljalleen näkyä paikallisissa rautakaupoissa, työmailla ja messuilla. Nähdessäsi kipsilevyn Habiton tunnistettavalla logolla tiedät työskenteleväsi laadukkaan, varmasti testatun ja dokumentoidun tuotteen kanssa.
20212_68502.jpg
Toteuta huvilahaaveesi - tutustu erilaiseen suunnittelu­konseptiin
Hirsinen Honka Lux -mallisto tarjoaa nimensä mukaisesti valon ja laadukkuuden luomaa ainutlaatuista harmoniaa. Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat päästävät luonnonvalon sisään aamusta iltaan, ja kaikki on suunniteltu laatu edellä alusta loppuun. Voit valita Lux-hirsihuvilaasi sinua miellyttävän kattomallin ja pohjan muodon sekä inspiroitua kolmesta eri sisustustyylistä, jotka helpottavat sävyjen, materiaalien ja kalusteiden valintaa. Uudessa toimintamallissa huvilan ostaja pääsee myös itse hyödyntämään Hongan sisustuskumppanien edut.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton