• Etusivu
  • Talo

Viihtyisät ulko-oleskelutilat Asuntomessuilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.07.2014
20147_40359.jpg

Pihan koristeet saattavat kertoa jotain talon asukkaista. Tämä kyseinen teos löytyy HauHausista, kohteesta nro 36.

Uutta pihaa tehtäessä sekä vanhaa muokattaessa ja kunnostettaessa tulee ottaa huomioon muutamia asioita. Puutarhan kannalta yhtenä tärkeimmistä on kasvuolosuhteet; menestymisvyöhykkeet, paikallisilmasto unohtamatta tietenkään maaperän sekä kasvualustan laatua.

Jo olemassa oleva kasvillisuus kertoo oman tarinansa, jonka pohjalta on helpompi lähteä suunnittelemaan uutta. Pihan käyttöä suunniteltaessa tulee miettiä myös tulevat kulkureitit sekä käyttötarkoitukset: minne halutaan mitäkin toimintaa.

Kasvien lisäksi pihoilla näkyviin jäävät rakenteet, kuten aidat sekä terassit on hyvä miettiä kokonaisuuden sekä turvallisuuden kannalta. Terassin rakentamiseen löytyy useita ohjeita, joiden pohjalta on hyvä rakentaa. Tässäkin on muistettava, että hyvä perustus on kaiken A ja O.

Asuntomessuilta Jyväskylästä löydät helposti itsellesi mieluiset ratkaisut - onko pihallasi esimerkiksi tilaa laavulle, kuten kohteessa 17?

Tutustu Asuntomessujen piharatkaisuihin

Tutustu millaisia ulko-oleskelutiloja Asuntomessuilla on nähtävillä. Piharatkaisut on tehty tulevaa asukasta ajatellen. Poimi kohteista ideoita myös omalle pihallesi.

2434_29777473_201473014106.jpg
Skammin talo, kohde 23. Pihalla on tilaa suuremmallekin joukolle. Suuret terassit ovat lehtikuusilankkua.

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20229_79556.jpg
Turvalliset eristysratkaisut myös Joutsenmerkittyyn kohteeseen
Ympäristöystävällisyys, pitkä elinkaari sekä käytettyjen tuotteiden laatu ovat niitä, jotka tämän päivän rakentajaa, niin oman kotinsa rakentavaa kuin alan ammattilaistakin, kiinnostavat. Yksi tunnetuimmista laadun merkeistä on Joutsenmerkki, joka kertoo terveellisyydestä sekä turvallisuudesta. Valmistuvan rakennuskohteen on mahdollista saada Joutsenmerkki, kohteen kaikkien rakennusmateriaalien täyttäessä rakennustuoteryhmälle asetetut kriteerit.
20115_25703.jpg
7. Omistaja-asukkaat ovat syntyneet viimeistään 8.3.1943
Uuden jätevesiasetuksen mukaan omistaja-asukkaan/ -asukkaiden täyttäessä 68 vuotta ennen 9.3.2011 kiinteistö vapautuu asetuksen mukaisista puhdistusvaatimuksista. On huomioitavaa että ikäsääntö tarkoittaa sitä että KAIKKIEN kiinteistöllä asuvien omistajien on oltava ko. päivämäärällä 68 vuotta. Jos toinen asukasomistajista on esimerkiksi 67 vuotia ja toinen 68 vuotias vapautusedellytykset eivät täyty.Vapautusedellytysten täyttyessä jää asiakkaan omaan päätäntävaltaan, haluaako hän tarvittaessa tehostaa jätevesiensä puhdistamista. Olemassa oleva järjestelmä on kuitenkin pidettävä toimintakunnossa, mm. sakokaivot tyhjennettävä asianmukaisesti. Lisäksi jätevesiselvitys tulisi joka tapauksessa tehdä ja säilyttää kiinteistöllä.TEE JÄTEVESISELVITYS TÄSTÄ - MAKSUTTA
202110_73312.jpg
Tule tutustumaan uuteen kylpyhuonenäyttelyyn, joka on ensimmäinen laatuaan Euroopassa
Geberit on avannut Vantaalle Euroopan ensimmäisen uuden konseptinsa mukaisen kylpyhuonenäyttelyn, jossa voi tutustua IDOn ja Geberitin kylpyhuonekalusteiden lisäksi seinän taakse kätkeytyvään saniteettitekniikkaan. Esteettömässä ja viihtyisässä näyttelytilassa on ainutlaatuinen mahdollisuus inspiroitua erilaisista kylpyhuonetyyleistä, hyödyntää paikalla olevien asiantuntijoiden neuvoja sekä nähdä ja kokeilla, kuinka tekniset innovaatiot toimivat käytännössä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: OKT-tontti yksityiseltä?
Kysymys:Hei!Olen suunnitellut okt- tontin ostoa ja olen nyt löytänyt itselleni täydellisen tontin. Itse olen täysin tietämätön näistä kaikista tontti asioista. -tontti on yksityiseltä -tontille menee ajokelpoinen hiekkatie -sähkö- ja vesiliittymät lähellä tonttia -tontti on kaadetulla metsä alueella -omakotitalo tonttiSiinä oli asioita jotka käy ilmi myynti-ilmoituksesta. Mitä kaikkea minun tulisi ottaa huomioon? Mitä kaikkea vielä pitää kysyä myyjältä?
202211_80352.jpg
Tiedätkö mitä lapsi laittaa suuhun leikkiessään?
Kenelläpä ei olisi tallessa lapsuutensa vanhoja leluja – joillain jopa omien vanhempiensa aikaisia. Erityisen kestäviä ovat puulelut, jotka voisi hyvin hoidettuna sanoa olevan ikuisia. Mutta kuka osaa tarkalleen sanoa, millä maalilla nuo vuosikymmenien ikäiset puulelut on käsitelty? Tai vaikka maalin ehkä tietäisikin, niin aivan tarkkoihin sisältötietoihin ei varmasti kenelläkään enää riitä tietokanta.Vanhan puulelun voi huoletta ottaa juniorin leikkeihin – hiomalla vanhan maalin huolellisesti pois sekä käsittelemällä sen uudelleen turvallisilla ja myrkyttömillä pintakäsittelyaineilla.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Ido - Kylpyhuonekalusteet
Kylpyhuone on eräs niistä rakennuksen huoneista, jonka tehokkuus, hygieenisyys ja sisustus vaativat huolellista suunnittelua. Viihtyisä sisustus ja toimivat ratkaisut kutsuvat luokseen päivittäin. Paras kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen. Myös peilit ja valaistus ovat tärkeitä, sillä valaistus on tärkeää aamun hämärästä illan pimentoon ja peileillä saadaan pieneen tilaan lisää avaruuden tuntua.Oikeat ratkaisutTärkeää kylpyhuoneen koosta riippumatta on että kalusteiden, kuten altaiden, kaapistojen ja peilikaapin, asennuskorkeudet ovat perheenjäsenten kannalta sopivia. Kaapistot ja hyllyt tekevät kylpyhuoneesta tyylikkään ja avaran, samalla myös tilojen puhdistaminen helpottuu. Hankkimalla suihkuseinän tai -kaapin eivät vesiroiskeet kastele koko tilaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton