• Etusivu
  • LVI

7. Omistaja-asukkaat ovat syntyneet viimeistään 8.3.1943

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.03.2012
20115_25703.jpg

Uuden jätevesiasetuksen mukaan omistaja-asukkaan/ -asukkaiden täyttäessä 68 vuotta ennen 9.3.2011 kiinteistö vapautuu asetuksen mukaisista puhdistusvaatimuksista. On huomioitavaa että ikäsääntö tarkoittaa sitä että KAIKKIEN kiinteistöllä asuvien omistajien on oltava ko. päivämäärällä 68 vuotta. Jos toinen asukasomistajista on esimerkiksi 67 vuotia ja toinen 68 vuotias vapautusedellytykset eivät täyty.

Vapautusedellytysten täyttyessä jää asiakkaan omaan päätäntävaltaan, haluaako hän tarvittaessa tehostaa jätevesiensä puhdistamista. Olemassa oleva järjestelmä on kuitenkin pidettävä toimintakunnossa, mm. sakokaivot tyhjennettävä asianmukaisesti. Lisäksi jätevesiselvitys tulisi joka tapauksessa tehdä ja säilyttää kiinteistöllä.

TEE JÄTEVESISELVITYS TÄSTÄ - MAKSUTTA

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20191_55845.jpg
Osallistu Keittiöäänestykseen ja voita itsellesi Tulikiven Cooking-tuotesarjaa!
Tulikiven Cooking-tuotteet on valmistettu suomalaisesta vuolukivestä ja ne sopivat ruoanlaittoon niin takan tulipesässä, leivinuunissa, grillissä kuin myös sähköuunissa.Vuolukiven ominaisuuksiin kuuluva erinomainen lämmönvarauskyky on edukseen myös ruoan valmistuksessa. Kuuma vuolukiviastia pitää ruokasi kuumana, viilennetty pitää herkut viileänä myös kesähelteellä.
20095_16614.jpg
Kaavamuutos ja materiaalin valinta
Ote päiväkirjasta: kesä 2007Tontti oli nyt meidän, mutta kipeästi tarvitsemastamme lisärakennusoikeudesta ei ollut varmuutta. Meillä oli vain kaupunginosamme kaavamuutoshankkeista vastaavan sana, "tehokkuusluvun nostaminen 0,20:stä 0,25:een myönnetään alueella lähtökohtaisesti kaikille hakijoille ja toisaalta sen myöntäminen ei valitusoikeuden yms. takia ole sataprosenttisen varmaa tai voi viivästyä pahimmissa tapauksissa vuosilla".
neljähenkinen perhe on lähdössä kotoa. isä ja äiti laittavat lapsille kenkiä jalkaan eteisessä polvillaan
Miten paljon kotiautomaatiosta on apua vaikka liikuntarajoitteiselle?
Kuluttavatko yöksi tai kotoa poistuessasi päälle jääneet valot usein turhaa sähköä kotonasi? Mietitkö usein kodin tai vapaa-ajan asunnon sähkölaitteiden tilaa tai kutsumattomia vieraita silloin kun et itse ole paikalla? Kotiautomaatiosta löytyy apu kaikkeen tähän, mutta tiesitkö, miten paljon kotiautomaatiosta saattaa olla apua myös liikuntarajoitteiselle?
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
20126_31252.jpg
Aurinkoenergia hyödyntämätön potentiaali
Aurinko energia on liian vähän käytettyäAurinkoenergia on Suomessa vielä varsin hyödyntämätön potentiaali, vaikka sen tuottama energiamäärä on merkittävä myös Euroopan pohjoisosissa. Toisaalta aurinko ei voi olla ainoa lämmönlähde Suomessa, mutta oikein suunniteltuna ja toteutettuna saatava energiamäärä on merkittävä. Auringon lämpöä hyödyntävä lämmitysjärjestelmä kykenee tuottamaan niin sanottua ilmaista energiaa ympäri vuoden ollen erityisen merkittävä noin puolet vuodesta.Tutustu Akvaterm-varaajiin
Knauf Thermofon akustiikkalevy
Hyvää akustiikkaa ei aina edes huomaa
Akustiikkaan panostetaan yhä suuremmassa määrin. Akustiikkaratkaisut suunnitellaan jokaiseen kohteeseen tilakohtaisesti – käyttötarkoituksen mukaan, jotta voidaan minimoida ylimääräinen melu ja parantaa haluttuja ääniä. Akustiikka yhdistyy myös sisustamiseen ja on tärkeä osa asuinviihtyisyyttä. Kun akustiikka on kunnossa sen olemassaoloa ei edes huomaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton