• Etusivu
  • LVI

Vesikiertoinen lattialämmitys on kustannustehokas lämmitystapa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.03.2023
20233_81148.jpg

Lämpimät lattiat houkuttelevat koko perheen temmeltämään lattialla

Huoleton asuminen omassa kodissa edellyttää turvallista ja luotettavaa lämmitysjärjestelmää ja vesikiertoinen lattialämmitys on useimpien mielestä asumismukavuuden ja energiatehokkuuden kannalta paras ratkaisu.

Vesikiertoinen lattialämmitys sopii kodin kaikkiin tiloihin. Se lisää asumismukavuutta, kasvattaa kiinteistön jälleenmyyntiarvoa ja etenkin säästää energiaa.

LK Lattialämmitys on vesikiertoinen järjestelmä, jonka energian lähteeksi voidaan valita erilaiset lämpöpumput ja kaukolämpö.

Huonetilan käyttö ja käyttöaste määrittävät lattialämmityksen tarpeen

Kannattaa miettiä tarkkaan, kuinka paljon kyseistä huonetilaa käytetään ja sen myötä, kuinka lämmin siellä tulisi olla. Lämmitys kannattaa säätää huonetilan käytön mukaisesti. Makuuhuone on yleensä kaikilla vähän viileämpi, jotta nukahtaminen olisi helpompaa ja nukkuminen sen myötä levollista. Kylpyhuoneessa on mukava olla aina lämmintä, varsinkin suihkussa käydessä, kun taas oleskelutiloissa on hyvä olla lämmintä erityisesti iltaisin.

Vesikiertoinen lattialämmitys soveltuu käytettäväksi lähes kaikkien lattian pintamateriaalien kanssa, mutta sen toimintaan vaikuttaa eniten lattiamateriaali.Lämpöä eristäviä lattiamateriaaleja ovat puu ja parketti, kun taas lämpöä johtavia ovat betoni ja klinkkeri. Lattiapinnan suurin suositeltu lämpötila on korkeintaan 26 ºC.

Huomaa, että lattian pintalämpötilaa ei pidä sekoittaa järjestelmän lämpötilaan, mikä on todella yleinen ja ymmärrettävä väärinkäsitys. Tämä on aiheuttanut joissain tapauksissa seurauksen, että järjestelmän lämpötilaksi on asetettu 26 astetta, joka on johtanut siihen, ettei kodissa ole riittänyt lämpöä. Normaali lattialämmitysjärjestelmän lämpötila on 35–45 ºC vuoden "kylmimpänä päivänä".

Vesikiertoinen lattialämmitys sopii sekä uudis- että saneerauskohteisiin

Vesikiertoinen lattialämmitys on helppo tapa parantaa elämänlaatua omassa kodissa. On kodikasta, kun lämpö jakaantuu tasaisesti kaikkiin kodin huoneisiin ja lattian lämpötila on miellyttävä paljaiden jalkojen alla. Vesikiertoista lattialämmitystä ohjaavat termostaatit mittaavat lämpöä joko huoneilmasta, lattiasta tai molemmista.

‒ Riippumatta kohteesta ja sen tämänhetkisestä lämmitystavasta, voimme toteuttaa kohteeseen vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän, kertoo LK Systems Oy:n toimitusjohtaja Mikael Less.

Kun esimerkiksi saneerattavan kohteen eteistä, kylpyhuonetta, keittiötä tai pesuhuonetta kunnostetaan lattioiden osalta, vesikiertoinen lattialämmitys kannattaa asentaa samalla kertaa. Aina kannattaa olla yhteydessä alan ammattilaisiin oikeanlaisen järjestelmän toteuttamiseksi, jatkaa Less.

Kun lattialämmitys on asennettu, ainoa näkyvä osa ovat huonetermostaatit. Ne sijoitetaan pääsääntöisesti oleskelutiloihin, mutta tarvittaessa kaikkiin tiloihin. Huonetermostaatit kommunikoivat jakotukin kanssa joko langattomasti tai langallisesti. Kaikki LK Jakotukkikaapit ovat vuotosuojattuja. Jakotukki voidaan kohteen mukaan sijoittaa uppo- tai pintakaappiin.

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle

Muiden huoneiden lämpöpatterit eivät estä lattialämmityksen kytkemistä olemassa olevaan järjestelmään.
Muiden huoneiden lämpöpatterit eivät estä lattialämmityksen kytkemistä olemassa olevaan järjestelmään.
Info

Info

LK Systemsin lattialämmitysjärjestelmän etuja:

  • Helppo ja vaivaton asennus ja käyttö: nopeasti reagoiva lämmityksenohjaus lisää asumismukavuutta ja auttaa säästämään energiaa.
  • Langallinen tai langaton
  • Älykkäät säätöjärjestelmät
  • LK:n omat suunnittelijat suunnitelleet
  • RST Jakotukit
  • Laadukkaat putket (PE-RT, PEX-A tai komposiittiputki)
  • Kokonaisvaltainen toimittaja
  • Ruotsalainen perheyhtiö vuodesta 1910
  • Sopii uudiskohteisiin ja saneerauskohteisiin

Lue lisää LK Huonesäädöstä
LK Huonesäätö tuotteet ja lisätarvikkeet

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö


LVI
lattiat
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77763.jpg
Asenna lämmitetty lattia helposti kodin eri huoneisiin
Kukapa ei rakastaisi lämmitettyä lattiaa paljaiden jalkojen alla, mutta monesti lattialämmityksen asennus voi tuntua ylitsepääsemättömän isolta projektilta ja asia jää hautumaan unelmien tasolle. Mitäpä jos kertoisimme, että lattialämmityksen asennus voi helppoa, nopeaa sekä kustannustehokasta Tycroc-aluslevyjen avulla. Asennus onnistuu jopa yhdessä päivässä, eikä kuivumisajoista tarvitse huolehtia.
20198_59420.jpg
Pientalo ansaitsee arvoisensa lattian
Mitä ominaisuuksia sinä arvostat kotonasi? Raikasta sisäilmaa, lämpömukavuutta, kodikkuutta, hyvää ääniympäristöä, turvaa… Ainakin osa näistä luultavasti lukeutuu listaasi. Lattialla on merkittävä vaikutus kaikkiin näihin – ei siis ole samantekevää, minkälainen lattia kotonasi on. Olemme perinteisesti usean vuosikymmenen ajan tottuneet näkemään Weberin Plaano-lattioita esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin! Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.
201510_44598.jpg
Näin käytät Lupapistettä!
Tiesitkö, että voit tehdä rakennuslupahakemuksen verkossa jo lähes 200 kunnan alueella?Lupapisteen kautta voit olla uudella tavalla yhteydessä viranomaiseen sekä hoitaa rakentamiseen liittyvän lupa-asioinnin – aina ennakkokyselystä hankkeen päättymiseen saakka. Lupapisteessä voit edistää asiointia yhdessä hankkeen muiden osapuolten kanssa. Palvelu neuvoo yksityiskohtaisesti tarvittavan hakemuksen tekemisessä ja pitää osapuolet tietoisina hankkeen etenemisestä. Vuorokauden ympäri.Tarkista palvelut oman kuntasi alueella: www.lupapiste.fi
20149_40740.jpg
Tarvitseeko remontoija luvan työlleen?
Kiinteistön omistaja saa omassa kiinteistössään tehdä kaikkia rakennuksen ylläpitoon liittyviä töitä. Osa tehtävistä töistä on kuitenkin luvanvaraisia, joten oman kunnan rakennusvalvontaviranomaiselta kannattaa tarkistaa tehtävän työn luvanvaraisuus. Paikallinen rakennustarkastaja osaa parhaiten ottaa kantaa tehtävän työn luvanvaraisuuteen sekä antaa asemakaavan pohjalta tietoa korjaamiseen liittyvistä reunaehdoista.Yleensä lupa tarvitaan silloin, kun muutetaan rakennuksen käyttötarkoitusta tai kosketaan rakennuksen kantaviin rakenteisiin. Myöskään palo-osastoja ei saa muuttaa ilman lupaa. Toisin sanoen lupa tarvitaan sellaisiin korjaus- ja muutostöihin, jotka ovat verrattavissa uuden rakennuksen rakentamiseen. Siinä vaiheessa, kun jo olemassa olevaan kiinteistöön ollaan aikeissa rakentaa lisärakennus tai muuttaa sen käyttötarkoitusta, tulee tarkistaa, että asemakaavamääräykset sekä tontin rakennusoikeus sallivat kyseisen toimenpiteen.
42_P_152962_1.jpg
Keskuspölynimurin asennus uuteen omakotitaloon - katso video
Katso video Allaway-keskuspölynimurin, imurasian ja pölypussin asennuksesta. Asennuskohde on yksilöllinen omakotitalo, jonka suunnittelussa asukas on ollut alusta alkaen mukana. Perheen edellisessäkin kodissa oli Allavay-keskuspölynimuri, johon oltiin oltu tyytyväisiä, joten Allaway oli luonnollinen valinta uutta kotia rakentaessa.Yksiköksi valikoitui moderni Z45i, joka asennetaan videolla pölypussisarjan kanssa. Z45i on hyvä ratkaisu älytoimintojensa takia; imurin toimintoja ja pölypussin täyttöastetta voi seurata helposti Allaway-sovelluksen kautta. Optima-imurasia on nopea asentaa ja huomaamaton lisä valonkatkaisijoiden vierellä.
20183_52333.jpg
Messukävijät tähyävät urbaaniin puumajaan
Piha & Puutarha -messuilla Turun Messukeskuksessa kurkistetaan kevääseen ja tulevaan kesään 6.-8.4.Messuilla on kattavasti esillä mm. pioneja, joista kuullaan mm. Luonnonvarakeskuksen esityksiä. Pionien Koti myy messuilla mm. harvinaisempia pionilajikkeita. Messuilla tutustutaan ensimmäistä kertaa mm. myrkkykasveihin ja puutarhan tuholaisiin.Kävijät pääsevät katsomaan visuaalisesti mielenkiintoista toteutusta, kun Kukkakauppa Bronco rakentaa messuhalliin urbaanin puumajan. A-hallin takaseinälle kohoaa urbaani puumaja-näyttely, josta löytyvät ideat puutarha-, terassi- ja parvekehyggeilyyn. Kokonaisuus on rakennettu sisustukselliseksi viherkeitaaksi, joka kohoaa kahdeksan metrin korkeuteen.−Viherkasvit valtaavat pihat ja parvekkeet. Sisä- tai ulkokasvien rajat rikkoutuvat tämän trendin hiipiessä hiljalleen myös suomalaisiin ulkotiloihin Ruotsista, kertoo puumajan toteuttava Niina Autti, Kukkakauppa Broncosta.−Esille on nostettu useita hauskoja kierrätysideoita sekä oivaltavat vinkit viherkasvien kesälomailuun, kuvailee Autti.Pienet ja miksei hieman isommatkin messuvieraat on otettu huomioon ja näyttely tarjoaa elämyksellisen äänimaailman, kilpailupisteineen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton