• Etusivu
  • Energia

Valtakunnallinen matkakortti voidaan toteuttaa Matkahuollon korteilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.10.2008
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Matkahuolto kannattaa ajatusta valtakunnallisen matkakortin käyttöönotosta. Ensi keväänä käyttöön otettavilla Matkahuollon uusilla matkakorteilla on teknisesti mahdollista maksaa muidenkin yhtiöiden sekä kuntien palveluita. Kunnilla ja kaupungeilla on mahdollisuus liittää Matkahuollon korttien kautta joukkoliikenteensä valtakunnalliseen matkakorttijärjestelmään ilman suuria tai kalliita järjestelmäuudistuksia.

Viime aikoina julkisessa keskustelussa usein mainitut tavoitteet valtakunnallisista matkakorteista voidaan teknisesti toteuttaa Matkahuollon ensi keväänä käyttöön ottamilla uuden sukupolven matkakorteilla. Matkahuolto kannattaa ajatusta valtakunnallisesta matkakortista. Matkahuollon näkemyksen mukaan eri toimijoiden kortit kannattaisi laajentaa yhteiskäyttöisiksi, jolloin Matkahuollon kortilla voi esimerkiksi maksaa myös VR:n matkan.

Etälukutekniikalla toimiviin uusiin kortteihin voidaan liittää muiden palveluntarjoajien matkoja sekä maksaa kunnallisia palveluita. Matkahuollon yhteiskäyttöinen matkakortti voitaisiin toteuttaa joko niin, että Matkahuollon lipputuotteella matkustetaan eri yhtiöiden kulkuneuvoissa tai niin, että Matkahuollon matkakortille ladattaisiin eri yhtiöiden omia lipputuotteita. Uusi matkakortti mahdollistaa yhteistyön esimerkiksi YTV:n ja VR:n kanssa. YTV on ottamassa käyttöön saman standardin mukaisen kortin ensi kesänä.

Matkahuollon kortteja käyttävien kuntien ja kaupunkien ei tarvitse itse ryhtyä suuriin ja mahdollisesti kalliisiin järjestelmäuudistuksiin, sillä palveluntarjoajana Matkahuolto huolehtii uuden järjestelmän käyttöönotosta. Kuntien ja kaupunkien kannattaa liittää joukkoliikenteensä valtakunnalliseen järjestelmään Matkahuollon korttien kautta. Matkahuolto vastaa matkakorttien myynnistä ja hallinnoinnista 250 kunnan alueella, jotka muodostavat yhteensä 36 seutulippualuetta. - Matkahuollon matkakortteja jo käyttävillä kunnilla ja kaupungeilla voidaan sanoa olevan etumatka tässä asiassa. Kannatamme lämpimästi ajatusta matkustamisesta yhdellä kortilla koko Suomessa. Meidän seuraavaan korttisukupolveemme voidaan liittää helposti maksumahdollisuus muillekin palveluntarjoajille, kertoo Matkahuollon henkilöliikennepäällikkö Jukka Ylitalo.

Tällä hetkellä Matkahuollon matkakortilla voi matkustaa Suomessa kaikkien 350 yksityisen bussiyrityksen autoissa kauko-, lähi- ja paikallisliikenteessä sekä Tampereen ja Turun paikallisliikenteessä. Matkahuollon matkakortin käyttö lisääntyy yhä enemmän myös takseissa: kortti kelpaa maksuvälineeksi jo sadoissa taksiyrityksissä.

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20195_57831.jpg
Kastellin uusi talokirja on ilmestynyt
Kastelli juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan ja on julkaissut nyt uuden talokirjan suosituista mallistoistaan. Kastelli on ollut 25 vuotta Suomen ostetuin talomerkki.
20111_24164.jpg
Ammattitaitoisista elementtiasentajista kysyntää
- NCC Rakennus Oy:n ja TTS:n elementtiasentajien TäsmäKoulutuksen asennusharjoitukset käynnistyivät TampereellaNCC Rakennus Oy on aloittanut yhdessä TTS:n (Työtehoseura) rakennusalan koulutusyksikön kanssa elementtiasentajien TäsmäKoulutuksen. Koulutusjaksot toteutetaan sekä Tampereella että Vantaalla. Ajatus elementtiasentajien koulutushankkeesta heräsi kun huomattiin, että varsinkin nuoremmat rakennusalan työntekijät tarvitsevat koulutusta ja harjoitusta ennen ryhtymistään asennusryhmän jäsenenä asentamaan tuhansia kiloja painavia betonielementtejä. Koulutuksen kautta haluttiin varautua myös tulevaan ja kouluttaa alalle uusia ammattilaisia, sillä tulevina vuosina suuri määrä elementtiasentajia on eläköitymässä. Myös rakennushankkeiden määrän kasvaminen ja pula alan osaajista toi välittömän tarpeen koulutuksen toteuttamiselle.
20077_5733.jpg
Maailmanmestarin Kastelli-koti
Yhdistetyn hiihdon maailmanmestari Hanni Mannisen ja Heli-vaimon tyylikäs koti on nyt valmis ja täyttää sille asetetut toiveet täydellisesti.
201811_55376.jpg
Millainen keskuspölynimuri sinulle soveltuu?
Sisäilman huono laatu on tutkimusten mukaan yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Vietämme ajastamme yli 90 % sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää, millaista ilmaa imuri jälkeensä jättää. Keskuspölynimurilla poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista. Siksi se on suositeltava valinta jokaiseen kotiin.
202111_73881.jpg
Näin pakkanen vaikuttaa kotiisi: lämpöpumppu ei toimi, takka kuumenee, runko paukkuu..
Kun pakkanen kiristyy tarpeeksi, voi arkeen ilmaantua kaikenlaisia ongelmia. Omaan ja lasten pukeutumiseen kuluu yllättävän paljon aikaa, autot eivät käynnisty, kuiva sisäilma kiusaa ja tekisi mieli vain lämmitellä takkatulen ääressä.
20196_58697.jpg
Yhden luukun mallia koskevat lait
Yhden luukun mallia koskevat lait vahvistettiin tänään 19.6. tasavallan presidentin esittelyssä. Uudistuksen tavoitteena on, että tiettyjen ympäristöä koskevien lupamenettelyjen yhteensovittaminen tekee lupa-asioinnista asiakkaalle mahdollisimman sujuvaa.Laki eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta tekee mahdolliseksi ns. yhden luukun mallin. Luvanhakija asioi eri viranomaisten kanssa yhdellä asiointipisteellä, josta voi hoitaa keskeiset tiettyyn hankkeeseen tarvittavat luvat kerralla. Lisäksi yhteensovittaminen tarkoittaa sitä, että vireillä olevien eri lupahakemusten käsittelyvaiheet tapahtuvat yhtä aikaa. Yhden luukun menettely pohjautuu sähköiseen asiointiin. Hakija toimittaa lupahakemuksen viranomaisille sähköisen asiointijärjestelmän kautta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton