• Etusivu
  • Rakentaminen

Urakkasopimusasiakirjojen valmistelu

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Urakkapäätösten ja sopimusneuvottelujen jälkeen tarjouspyyntöasiakirjat, urakkaneuvottelupöytäkirja, sopimusneuvottelupöytäkirja, urakkatarjous ja sen mahdolliset täsmennykset kootaan urakkasopimusasiakirjoiksi.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Urakkasopimukset

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202010_66930.jpg
Maalauskoulu alkaa: Yleistä maalauksesta
Maalaaminen tuo useimmille mieleen maalipurkin, siveltimen ja telan. Maalaus on kuitenkin paljon muutakin kuin maalin levittämistä. Kunnolla toteutettu, kestävä ja näyttävä maalipinta edellyttää hyvää pohjatyötä ja oikeaa maalausmenetelmää. Maalattavan pinnan tulee olla kuiva, puhdas ja tarkoituksenmukainen. Lisäksi on tärkeä osata valita oikea maali oikeaan paikkaan.
20113_24753.jpg
Katon vaihto kannattaa
Katto on talosi suoja. Sen toimivuus on mitä tärkein koko talon toiminnallisuutta ajatellen. Katto joutuu vuosien kuluessa alttiiksi sään vaihteluille ja vähitellen tulee aika arvioida kattoremontin tarve. Katto on myös talon viides julkisivu, joka vaikuttaa oleellisesti koko talon ulkoasuun. Katon uusimisella voi kohentaa oleellisesti talosi ilmettä ja samalla nostaa sen arvoa.Kattotiiliä on asennettu katoille tuhansien vuosien ajan. Ja hyvällä syyllä. Kattotiili toimii ja kestää pitkään. Eikö sinunkin kotisi olekin aidon betoni- tai savitiilikaton arvoinen? On tietysti ja tiilikatto sopii jokaiseen taloon.Lisätietoa tiilikatteesta...
20143_38532.jpg
Pinnoita vanha lattia väritasoitteella
weber.floor CASADesing on ilman erikoistyövälineitä levitettävä pinnoite betoni-, klinkkeri-, rakennuslevy-, tasoitepinta- tai parkettilattioille. Pinnoite soveltuu lopulliseksi lattiapinnaksi olohuoneisiin, makuuhuoneisiin, keittiöihin, kodinhoitotiloihin... CASA sopii erityisesti lattioihin, joilta vaaditaan erityistä suoruutta tai joihin kohdistuu kevyt tai keskiraskas rasitus.
20076_5523.jpg
Huomioi keskuspölynimuri väliseinävaiheessa
Keskuspölynimuri alkaa uudisrakentamisessa olla yhtä yleinen kuin muutkin kodinkoneet. Putkiston asentaminen käy helpoimmin väliseinien rakentamisen yhteydessä.
20148_40463.jpg
Muista vakuuttaa rakennustyömaasi
Oman kodin rakentaminen tai kunnostaminen on perheelle aina suuri sijoitus. Niinpä siihen liittyviin riskeihin kannattaa varautua hyvissä ajoin. Taloudellisin menetyksiin voi varautua vakuutuksilla, jotka voidaan hoitaa kuntoon jo ennen rakentamisen aloittamista. Rahoittaja vaatii ainakin palovakuutuksen, mutta vaikka rahoitus olisi omasta takaa, osa vakuutuksista on lakisääteisiä, kuten palkatun työvoiman vakuuttaminen.Sopivimman vakuutuksen omaan rakennusprojektiinsa saa pyytämällä tarjousta eri vakuutusyhtiöiltä. Vertailu kannattaa, sillä vakuutusyhtiöiden vakuutusten hinnoissa ja sisällöissä on eroja.
53_P_29025.jpg
Energiatodistukset hyvin esillä
Energiatodistukset ovat eri puolella Suomea tehdyn selvityksen mukaan kattavasti esillä asuntonäytöissä. Todistus puuttui kokonaan vain 11 prosentissa näytöistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton