• Etusivu
  • Rakentaminen

Tuotetalo havainnollistaa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.07.2012
20127_31634.jpg

Tuotetalon ulkoasu on monenkirjava erilaisten rakenneratkaisujen takia.

Asuntomessujen kohde numero 1 on kenties poikkeuksellisin esittelykohde. Kyseessä ei ole asuintalo, vaan rakenteita ja talotekniikkaa havainnollistava Tuotetalo, jossa on käytetty lukuisia eri rakenneratkaisuja.

Voitto Ahopelto, Tuotetalon suunnittelija, kertoo kohteen tarkoituksen olevan pyrkiä havainnollistamaan rakentamisen vaihtoehtoja. Ahopellon mukaan Tuotetalo palvelee erityisesti ensimmäisen talonsa rakentamista suunnittelevia perheitä. Rakenteet on toteutettu niin, että kerroksittain lomittuvat rakennekerrokset ovat kaikki näkyvissä. Tämä paitsi auttaa hahmottamaan kaikki piiloon jäävät osat, niin myös selkeyttää eri työvaiheiden määrää ja järjestystä. Mikä parasta, Tuotetalossa on esillä täysin tai osittain samoja rakenneratkaisuja kuin esitteillä olevissa valmiissa messukohteissa.

Rakenteet näkyvät valmiista pinnasta syvemmällä oleviin eristekerroksiin.
Rakenteet näkyvät valmiista pinnasta syvemmällä oleviin eristekerroksiin.

Matalaenergiarakenteita ja lämmitysratkaisuja

Tuotetalon rakenteet ovat nykyisten normien mukaisia matalaenergiarakenteita. Esillä ovat tärkeimmät lämmöneristysratkaisut. Tuotetalosta löytyvät myös kaikki lämmitysratkaisut, kuten maa- ja aurinkolämpö, hybridilämmitys ym. Myös lämmönjakotavat ovat esillä.

Tuotetalo löytyy Sisustus- ja rakentajahallista.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Kylpyhuoneessa ruskeat laatat ja led-valaistus
Kosteiden tilojen valaistussuunnittelu - muista nämä
Kylpyhuone ei ole vain peseytymistä varten. Siellä rentoudutaan ja virkistäydytään arjen huolista. Hyvin suunniteltu kokonaisuus ja oikeanlainen valo auttavat luomaan tilaan rentouttavan tunnelman. Tehokkaalla yleisvalasituksella on väliä siivouksen kannalta, mutta myös tunnelma on tärkeä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Keittiö on kodin paloriskialuetta
Käykö kotiliesi kuumana?Keittiö on kodin paloturvallisuuden haaste. Keittiössä on kuumenevia ja pölyä kerääviä laitteita, jotka vaativat jatkuvaa silmälläpitoa ja säännöllistä huoltoa. On hyvä opetella uusia, turvallisuutta edistäviä tapoja, joilla ehkäistä keittiöpalot, koska keittiössä on tänäkin vuonna syttynyt satoja tulipaloja ja osa niistä on ollut kohtalokkaita. Kaikkiaan tulipaloissa on lokakuun loppuun mennessä kuollut 74 ihmistä.
20204_64168.jpg
Sammaloitunut, epätasainen tai huonosti kasvava nurmikko - katso ratkaisut pulmiin
Nurmikko vaatii menestyäkseen säännöllistä hoitoa aivan kuten kasvitkin. Hyvä hoito-ohje on, että kalkitsemalla ja lannoittamalla autat nurmikkoa kasvamaan kauniin tuuheaksi ja elinvoimaiseksi. Hyvinvoiva nurmikko vastustaa rikkakasveja ja sammalta sekä kestää paremmin kulutusta ja vaihtuvia säätiloja.
20087_11836.jpg
3 Eikka-mökki
Näytteilleasettaja: Rakentaja.fi Pihasuunnittelija: Puutarha.net / Marita Wallin Loma-asuntomessujen kohde 22Eikka-mökki sijaitsee messualueen kalastajamökkialueella, kokonaisuus muodostuu kahdesta rakennuksesta, huvilasta ja venetalaksesta. Rannan läheisyys tekee mökistä todellisen rantakohteen, meri avautuu aivan mökin terassin edestä. Mökin rantaviiva on reunustettu luonnonkivillä. Laiturilla on mukava istua katselemassa ulapalle tai pulahtaa uimaan virkistävään meriveteen. Vene voidaan haluttaessa säilyttää talaassa, johon se hinataan suojaan. Rakennukset on tuotu meren läheisyyteen. Eikan toiveiden mukaan toteutettu piha ja ranta-alue on luonnonmukainen, helppohoitoinen ja merihenkisyyttä huokuva.
20123_29976.jpg
Kattotarvikkeilla toimiva vesikatto
Kattotiilien alle kertyvä roska tukkii kattorakenteen tuuletuksen, mikä voi pahimmassa tapauksessa saada kattotiilet halkeamaan kovalla pakkasella. Metalroll ja Figaroll plus ovat ulkotaitetiivisteitä, jotka estävät lehtien, roskan ja sadeveden tunkeutumisen kattorakenteeseen harjan kautta. Tuuletuskapasiteetiltaan erinomaiset tiivisteet ovat muotoiltavia ja sopivat kaikille kattotiilityypeille.Katon läpi viedään ilmanvaihtokanavia, jotka täytyy tiivistää hyvin sekä aluskatetta että kattotiiliä vasten. Ormax valmistaa erityisiä läpivientitiivisteitä lämpimien ja kylmien putkien läpivientien tiivistämiseen aluskatteeseen sekä ulkokaton ilmanvaihtoputkien ja viemäri tuuletusputkien tiivistämiseen varsinaiseen katteeseen.
20115_25991.jpg
Takkaluukun ympäriltä rappaus irtoilee
Kysymys:Hei! Talossamme on muutama vuosi sitten paikalleen muurattu takka. Nyt takkaluukun ympäriltä on rappaus alkanut niin sanotusti rapautua ja haluaisimme saada takan taas siistin näköiseksi.Pitäisikö meidän rapsutella kaikki irtonainen laasti luukun reunoilta pois ja paikata se uudella tavaralla vai mitä tulisi tehdä? Entä mikä olisi sopiva paikka-aine ja muuriin sopiva maali, sen ei tarvinne olla mitään tulenkestävää, sillä muurihan ei kuumene ulkopuolelta tulikuumaksi?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton