• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee Se Itse Pyykkiteline

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.04.2021
200611_1291.jpg

Helpota pyykkitaistelua käyttämällä hyödyksi myös katonrajan vapaa tila. Tämän pyykkitelineen voit nostaa ylös kuivauksen ajaksi ja tyhjänä se säilyy seinää vasten vieden minimaalisen tilan.

Tarvikkeet

  • 21 x 45 mm listaa
  • 2 kehyslistaa (A), 150 cm
  • 2 välilistaa (C), noin 30 cm
  • (huonekorkeuden mukaan)
  • 2 tukilistaa (D), 25 cm
  • 21 mm puutankoa
  • 3 poikkitankoa (B), 150 cm

Lisäksi:

  • 5 mm lippunarua
  • 23 juoksupyörää
  • 23 koukkua
  • 2 puunuppia
  • puuliimaa
  • 4 vähintään noin 40 mm
  • ruuvia
  • 2 kulmasaranaa
  • lakkaa tai maalia

Vinkki


Jos telineen vapaa pääty sijaitsee aivan lähellä seinää, voit asentaa sen kumpaankin vapaaseen kulmaan pyörän ja nostonaruille kiinnityskoukut. Jos telineen pääty on etäällä seinästä, joudut asentamaan seinän vierelle kolmannen johtopyörän, jonka kautta molemmat narut vedetään.


Kiinnitä seinälle pyörän alapuolelle kaksi puunuppia, joihin saat kiinnitettyä narun telineen eri asennoissa. Alempaan nuppiin kiinnität telineen sen ollessa yläasennossaan, ylempään, kun lasket telineen vinoon.

Työvaiheet


Poraa 6 mm reikiä kolmeen pitkään puutankoon (B) pyykkinarua varten. Poraa vastaavasti tangoille 21 mm reiät kahteen kehyslistaan (A) ja liimaa osat yhteen. Sahaa vielä 21 x 45 mm lovet molempiin tukilistoihin (D) ja liimaa ja ruuvaa välilistat (C) niihin kiinni.

Telineen paras sijaintikorkeus on noin 2 m lattiatason yläpuolella, joten mittaa, mikä on sopiva välilistojen pituus omissa tiloissasi.

Hio osat ja lakkaa ne kahteen kertaan. Hio kevyesti myös lakkauskertojen välillä. Pujottele pyykkinaru kehikon reikiin, kiristä ja solmi kiinni. Yhdistä kehikko välilistoihin kulmasaranoilla ja kiinnitä teline tukilistojen läpi kattoon ruuveilla (tarvittaessa ruuvitulppien avulla).

200611_1286.jpg

Ja eikun pyykkäämään!

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20077_5768.jpg
Fastlock Uni-valokate
Icopalin Fastlock Uni-valokate on mukana Hämeenlinnan Asuntomessuilla kohteessa 45.Fastlock Uni-valokate on kestävä ja näyttävä valokate, jonka nerokkaan kiinnitystavan ansiosta valokatteeseen ei tarvita läpireikiä. Valokate kiinnitetään alapuolelta putkisaumoistaan kiinni ruoteisiin. Fastlock Uni valmistetaan polykarbonaatista, joten se säilyttää kirkkautensa pitkänkin ajan kuluttua.Lisätietoa valokatteesta...
201111_28574.jpg
Vesikatto – kattoturvatuotteet
Hyvä vesikatto suojaa taloa sen koko elinkaaren ajan. Vesikatteen pintamateriaalina käytetään esimerkiksi tiiltä ja terästä. Kokonaisuuden täydentävät kestävät kattoturvatuotteet kuten talotikkaat, kattosillat ja lumiesteet. Vesikaton turvavarusteet tehdään hyvin hitsattavista teräksistä tai muista tarkoitukseen soveltuvista metalleista. Rakennuksessa pitää olla turvallinen pääsy vesikatolle. Tämä voidaan järjestää rakennuksen sisäpuolisena yhteytenä, ulkopuolisena yhteytenä tai tarvittaessa molemmin tavoin.
20099_18791.jpg
Rudus perusti turvapuiston
Rakennusmateriaaliteollisuusyritys Rudus Oy avaa tänään 23.9.2009 Espoon Ämmässuolla Euroopan ensimmäisen rakennusalan työturvallisuuden käytännön harjoituksiin perustuvan turvapuiston. Se on innovaatio työturvallisuusrintamalla. Ruduksen tavoitteena on turvapuiston rakentamisen myötä saavuttaa yhtiön oma "nolla tapaturmaa, ei kuolemantapauksia" -turvallisuustavoite ja samalla osaltaan auttaa koko rakennusalaa Suomessa pääsemään eroon työtapaturmista ja tapaturmaisista kuolemista.
201412_41866.jpg
Puukoulu osa 14 - Puuaita
Ennen aidan rakentamisen aloittamista on selvitettävä tarvittavat luvat. Kaupungin rakennusjärjestyksessä on kerrottu vaaditaanko aidalle rakennuslupa, toimenpidelupa tai toimenpideilmoitus. Aidan korkeudelle ja muodolle voidaan myös asettaa ehtoja. Ennen luvan hakemista on suunnitelmat oltava kuitenkin valmiina.
200611_670.jpg
Tee Se Itse - Savustusuuni
Tämä savustusuuni valmistuu kätevästi neljästä piipun hohkakivielementistä. Savustusuunissa on helppo savustaa vaikkapa vasta saatu kalasaaliis. Käytettävä kala ei kuitenkaan saa olla märkä, koska silloin se ei varsinaisesti savustu. Savustusuunissa käytetään polttoaineena tavallisia grillihiiliä, koska briketeillä kuumuus nousee helposti liian suureksi ja kypsymisenhallinta tulee vaikeaksi. Hohkakivinen hormielementti kestää ulkona ja ainoa vakava rasite onkin kostuminen ja jäätyminen, joten uuni on järkevää pitää talvisin peitettynä.
20083_9334.jpg
Kurastoppari stoppaa kuran
Mikäli Suomen talvi muuttuu ilmastonmuutoksen myötä plusmiinus nollakeliseksi läpi talven, kaivataan mitä suuremmassa määrin kotiovelle kuran; kosteuden ja hiekan pysäyttäjää. Hyvä ovimatto pitää lattiat puhtaana ja takaa näin eteiseen siistin ensivaikutelman.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton