• Etusivu
  • Talo

Taidekeskus Salmela

Rakentajan toimitus
Julkaistu 14.06.2011
20116_26564.jpg

Taidekeskus Salmelan tilat on entisöity vanhaa kunnioittaen.

Mäntyharjun tunnetuin matkailukohde, Taidekeskus Salmela, sijaitsee Mäntyharjun arvokkaassa kirkonkylämiljöössä Pyhäveden rannalla. Salmela on jokaisen taiteenystävän ykköskäyntikohde. Vuonna 2010 kotimaan matkailun kärkikohteena palkittu Taidekeskus Salmela on yksi Suomen suurimmistä kesäaikaisista kulttuuritapahtumista.

Monitaiteelliseen kesään kuuluvat muun muassa upeat näyttelyt ja koskettavat konsertit. Kesällä 2011 Salmela on mukana loma-asuntomessuhengessä paitsi messualueella myös omassa tarjonnassaan. Näyttelytilaa Salmelalla on yhteensä noin 1000 m². Vanhimpana näyttelytilana toimii 1850-luvulla rakennettu vanha pitäjäntupa, Salmela.

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6.-10.7.2011

Monitaiteellista ohjelmaa

Salmelan monitaiteelliseen ohjelmaan kuuluvat kuvataidenäyttelyt, konsertit, laulu- ja kuvataidekilpailut, luennot ja runotapahtumat. Näytteilleasettajina on jo nimensä vakiinnuttaneita suomalaisen nykytaiteen kärkinimiä sekä runsaasti nuoria lahjakkuuksia. Näyttelytiloina toimivat Salmelan päärakennus, Domanderin näyttelyalue, jossa näyttelytiloina toimivat apteekki- ja postitalo, palvelijan asunto ja piharakennukset sekä kahvila-ravintola Kesäheinä.

Konserteissa kuullaan tunnettuja suomalaisia esiintyjiä. Korkeatasoinen ja monipuolinen ohjelmisto sisältää mm. sinfoniaorkestereita sekä kuoro- ja liedmusiikkia. Konsertit järjestetään 1820-luvulla rakennetussa Mäntyharjun kirkossa, vastapäätä Salmelan päärakennusta.

Taidekeskus Salmela on avoinna 11.6.-7.8.2011 joka päivä klo 11-18 (myös juhannuksena).

Salmela mukana loma-asuntomessuilla

Taidekeskus Salmela vastaa messujen toisesta teemasta, taiteesta. Messukohteissa ja koko Pähkinälehdon alueella on esillä runsaasti nykytaidetta kävijöiden ihailtavana.

Salmelan taiteilijoiden taidetta on esillä kohteissa:

  • Luhtatähtimö (kohde 5)
  • Kastelli Luonto (kohde 7)
  • Omatalo Rantakukka (kohde 9)
  • Heta (kohde 14)
  • Akusti (kohde 16)
  • Kyminniemi (kohde 18)
  • Kontio Pyry (kohde 19)
  • Kivitasku 150 (kohde 20)
  • Villa Metsämaitikka (kohde 21)
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Viikon kysymys: 1. harkkorivi kiinni märkään betonivaluanturaan?
Kysymys:Onko sallittua kiinnittää ensimmäinen harkkorivi suoraan kiinni märkään betonivaluanturaan ilman muurauslaastia? Olen nähnyt monien tekevän näin. Itse en ole niin, mutta olisi hyvä tietää. En ole nähnyt missään muurausohjeessa, että näin sallitaan, tai suositellaan tehtäväksi. Betoni tuskin on oikea aine harkkojen kiinnittämiseen? Myös tuotteiden yhteensopivuus arveluttaa.
Vesilasit
Kaivovesi juomakelpoiseksi kotimaisella tekniikalla
Arvioiden mukaan noin puolet Suomen juomavesikaivoista on kunnostuksen tarpeessa. Yksi yleisimmistä tarpeista on kaivoveden puhdistus raikkaaksi ja puhtaaksi. Kaivon puhdistus ja desinfiointi ei kuitenkaan läheskään aina paranna tilannetta, korkeintaan väliaikaisesti. Jatkuva kaivon puhdistus, kunnostus ja desinfiointi ei ole myöskään ilmaista. Kaivovesi, kuten muutkin raakaveden lähteet sisältävät omat haasteensa, jotka on syytä ottaa huomioon ennen vedenpuhdistuslaitteiston hankintaa.
20221_74425.jpg
Kolhuilta ei voi välttyä - ei niin ihmiset kuin seinätkään
Koti on meille jokaiselle tärkeä paikka. Siellä tapahtuu elämä: arjen ilot ja surut sekä kaikki siltä väliltä. Kolhuiltakaan ei voi välttyä – ei niin ihmiset kuin seinätkään.Kokemukset tekevät ihmisistä vahvoja ja kasvattavat kestämään sen, mitä eteen tuleekaan. Mutta kodin seinissä kestävyyttä pitää yllä vuosikymmenten aikana tapahtunut tuotekehitys sekä erilaiset tuote- ja rakenneratkaisut. Näin on myös kipsilevyjen kohdalla.
Talon piirustukset
Professori Lea Pulkkinen:
Psykologista ajattelutapaa edustava uusi talosuunnittelu keskittyy siihen, miten perhe toimii talossa. Muunneltavuus eri sukupolvien tarpeisiin ja lapsiperheen arjen hallinta tilaratkaisujen avulla ovat talosuunnittelun avain.Psykologian professori Lea Pulkkinen Jyväskylän yliopistosta osallistui Kastelli-talojen uuden AIKA-malliston suunnitteluun."Se oli hyvin kiinnostava kokemus. Rajasin työkenttäni ulkopuolelle kaiken sen, mikä liittyy rakennuksen ulkonäköön. Se on arkkitehtien esteettisen silmän ja asiantuntemuksen aluetta, johon en ole ottanut kantaa. Minä tarkastelin sitä, miten perhe elää tilassa", Pulkkinen kertoo.Psykologian tutkijan tausta antoi Lea Pulkkisen ratkaisuille erityisen painoarvon. Hän tarkasteli kotia lapsiperheen arjen näkökulmasta. Pulkkinen on itse suunnitellut oman perheensä käyttöön kaksikin rakennusta. Kesäasunnon tutkijan torni on hänen oman suunnittelutyönsä perusteella rakennettu.
Tulikivi Karelia-malliston Saramo Classic pinnalla
Rauhoittava ruutuaika – lempeä ja lämpöinen takkatuli
Tuli on aina merkinnyt elämää. Sen lämmössä on laitettu ruokaa, siinä on lämmitelty ja kuunneltu vanhempien ihmisten viisauksia ja tarinoita elämästä. Tulen äärellä istuessa kiire katoaa ja ajatukset keskittyvät vain hetkeen eivätkä mieti tulevaa.Nykypäivän ihminen voi sytyttää tulen takkaan, istua sen äärellä ja nauttia takkatulen ruutuajasta kuten menneiden aikojen ihmiset nuotiostaan. Sama rauhoittumisen tunne ja keskittyminen hetkeen ovat yhä läsnä.
202210_79729.jpg
Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?
Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton