• Etusivu
  • Rakentaminen

Suunnitteluryhmä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Suunnittelutehtävän käytännön läpivientiä varten on koottu suunnitteluryhmä.
Suunnitteluryhmän puheenjohtajana toimii tilaajan edustaja ja ryhmän muodostavat rakennuttajan ja käyttäjän edustajien lisäksi eri alojen erikoissuunnittelijat. Erikoissuunnittelijoita ovat esimerkiksi arkkitehti-, rakenne-, lvi- ja sähkö-suunnittelijat.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20213_68914.jpg
Milloin vanha ilmanvaihto­laite kannattaa vaihtaa uuteen?
Uuden tekniikan avulla voit säästää enemmän energiaa ja saavuttaa huomattavasti paremman ilmanlaadun. Ilmanvaihtokoneet ovat kehittyneet valtavasti viime vuosien aikana ja uusi kone tarjoaa monia etuja.
kipsilevyn kierrätys gyproc
Tiesitkö, että kipsilevyn voi kierrättää?
Gyproc-levyjen kierrätys on luonnonvaroja säästävää toimintaa. Kun uusia Gyproc-levyjä valmistetaan, luonnonkipsin lisäksi käytetään myös kierrätyskipsiä. Valmistettavan levyn ominaisuudet eivät heikkene puhdasta kierrätyskipsijaetta käytettäessä. Kierrätyskipsin käyttäminen valmistuksen yhteydessä säästää luonnonvaroja sekä edistää samalla kokonaishallintaa tuotteen elinkaariajattelussa.Vuosien saatossa puhtaan kierrätyskipsijakeen keräystoiminta on kehittynyt Kirkkonummen tehtaan laiteinvestointien, hyvien yhteistyökumppaneiden avulla sekä tiiviillä yhteistyöllä talotehtaiden sekä asiakkaiden kanssa.Miten siis kierrätys tapahtuu?
200710_6906.jpg
Selkeästi hinnoiteltu ValmisKastelli
Kastelli-talot Oy on tuonut markkinoille muuttovalmiin ValmisKastellin. Mallistoon kuuluu 12 talomallia, jotka rakennetaan teollisesti esivalmistetuista osista paikan päällä. Asiakas saa huolella tehdyn energiatehokkaan talon, joka täyttää tiukat laatuvaatimukset.
20088_12475.jpg
Asuntomessujen löylyissä
Vaasan Asuntomessujen saunat ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta vaaleasävyisiä. Lauteiden muotoilussa on kaarevuutta, kalusteiden sijoittelussa on käytetty luovuutta, jotta pienehkössä löylyssä olisi tilaa mahdollisimman monelle saunojalle. Paitsi muodolla sisustuksellisuutta on luotu eri sävyisillä selkänoja- ja laudelaudoilla, kuvioiduilla paneeleilla ja luonnollisella lainereunalla lauteissa sekä käyttämällä kaakeleita myös löylyn puolella. Sisustuskiveä käytetään elävöittämään kiukaan taustaa. Löyly- ja pesuhuoneen väliseinä on lasia, mikä lisää avaruutta. Kuituvaloa on sijoitettu istuinosan alapintaan, selkänojaan ja alaslaskettuun katon keskiosaan, jossakin tuikkii tähtitaivas. Löylyä heitetään monenmoisille kiukaille. Tuuletuksesta huolehditaan löylyhuoneiden ikkunoista, joista saunoessa ihaillaan merimaisemaa.
201110_28371.jpg
Suunnittelijan vaatimukset
Kun rakennusprojektissa "lupakuvien" ja muiden suunnitelmien piirtäminen on ajankohtaista, tulee pohdittua kuka saa piirtää kyseiset piirustukset. Saako kuka tahansa piirtää piirustukset omakotitaloon, pitääkö olla insinööri, jotta voi suunnitella leikkimökin.Kaikista näistä säädetyt lait, määräykset ja ohjeet selventävät asiaa.Omakotitalon suunnitteluJokaisessa omakotirakennushankkeessa pitää olla nimettynä hankkeen pääsuunnittelija, joka vastaa suunnittelun kokonaisuudesta.
20095_16591.jpg
Pihakoulu: 1.2 Pihakiveyksen suunnittelu
Kiveysalueiden suunnittelua ohjaavat ennen kaikkea toiminnalliset tarpeet: Tuuletus- ja kuivaustelineelle on miellyttävää kulkea siistiä ja turvallista käytävää pitkin, ja pöytäryhmä tai aurinkotuolit pysyvät mukavasti aloillaan tasaisella kiveyksellä. Kiveyksen avulla saadaan vähennettyä myös soran kulkeutumista sisälle. Niinpä sisäänkäynti tyypillisesti päällystetään pihakivillä. Pihan kivipintoina käytetään useimmiten betonikiviä. Kestävä ja muodoiltaan mielenkiintoisempi luonnonkivi on myös mainio vaihtoehto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton