• Etusivu
  • Rakentaminen

Sisustukset ja rakenneratkaisut kiinnostavat asuntomessuvieraita

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.07.2007
20077_5770.jpg

Kuva: Antero Tenhunen

93 prosenttia messukävijöistä on tyytyväinen Hämeenlinnan asuntomessuihin


Asuntomessut Hämeenlinnassa kiinnostavat useista syistä. Yli puolet messukävijöistä lähtee messuille katsomaan uusia ja erilaisia sisustusratkaisuja. Rakenneratkaisut kiinnostavat yli 40 prosenttia kävijöistä. Yli kolmannes kokee asuntomessut myös mielenkiintoiseksi ajanvietteeksi. Messukävijän keski-ikä on 42 vuotta, ja valtaosalla on edessään rakennus- tai korjaushanke. Peräti 93 prosenttia kävijöistä antaa Hämeenlinnan asuntomessuille yleisarvosanan erinomainen tai hyvä. Tiedot käyvät ilmi Suomen Asuntomessujen teettämän kävijätutkimuksen alustavista tuloksista. Tutkimukseen vastasi ensimmäisen viikon aikana 1 078 messukävijää.

Lähes kolmannes kävijöistä on saapunut Hämeenlinnan asuntomessuille Uudeltamaalta. 16 prosenttia kävijöistä on Hämeestä ja 15 prosenttia Pirkanmaalta. Messuille lähdetään usein yhdessä puolison kanssa, henkilöautolla. 75 prosenttia kävijöistä on 30–60-vuotiaita, keski-iän ollessa 42 vuotta. Naisia kävijöistä on kaksi kolmasosaa, ja miehiä yksi kolmasosa. 60 prosenttia kävijöistä asuu omakotitalossa. Peräti 84 prosenttia vastaajista on kiinnostunut Hämeenlinnasta asuinpaikkana.

Suurimmat syyt messuille lähtemiseen ovat sisustus- ja rakenneratkaisut. Messuja pidetään myös mielenkiintoisena ajanvietteenä, ja yli kolmannes kävijöistä listaa syyksi sen, että remontoiminen on ajankohtaista. Yhteensä 86 prosenttia kävijöistä aikoo tehdä rakennus- tai korjaustoimenpiteitä. Remonttilistan kärjessä ovat sisustus, keittiö, kylpyhuone ja sauna. Yksittäisistä tuotteista kiinnostavimpina pidetään valaistuksia ja kiukaita.

Vastaajat ovat messuihin ja järjestelyihin varsin tyytyväisiä. 93 prosenttia antaa messuille yleisarvosanan erinomainen tai hyvä. Myös esimerkiksi opasteet niin alueelle tultaessa kuin alueen sisälläkin koettiin hyviksi. Järjestäjät ottavat palautteen vastaan hyvillä mielin. – Olemme oikein tyytyväisiä tähänastisiin kävijämääriin. Tosin Turun suunnalta ei ole lähdetty messuille niin vilkkaasti kuin toivoimme mutta odotamme sieltäkin saavuttavan runsaammin joukoin elokuussa, kunhan lomakausi on pääosin ohi, kertoo Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen

Oheiskohde Vanhassakaupungissa kiinnostaa messuvieraita


Kruunuasuntojen oheiskohde Linnanniemen Vanhassakaupungissa on kiinnostanut kävijöitä. Vieraita on riittänyt yli odotusten, tähän mennessä jo noin 8 000.


– Jos tahti jatkuu tällaisena, pääsemme jopa yli 20 000 kävijään. Määrä on suurempi kuin olisin uskaltanut toivoa, kertoo Kruunuasuntojen toimitusjohtaja Reijo Savolainen.


– Oikeastaan määrä on optimi. Jos päivittäinen kävijämäärä vielä nousisi tästä, alkaisi tulla ongelmia kävijöiden palvelemisessa. Hämeenlinnalaisten keskuudessa eniten kiinnostusta on herättänyt rantasauna. Ulkopaikkakuntalaiset tulevat katsomaan kokonaisuutta, johon kuuluu rantasaunan lisäksi 1800-luvun lopun tyyliin sisustettu perusparannettu näyttelyhuoneisto, kiinteistötaidenäyttely, perinneleikkimökkinäyttely sekä viinikellari.


– Palaute on ollut sielua lämmittävän positiivista, sanoo Savolainen.

Toinen oheiskohde, Kiinteistöliiton ja Kone Hissien perusparannuskohde Harakkamäessä sen sijaan kerännee kävijöitä pääosin elokuussa, sillä kohde on suunnattu erityisesti ammattilaisille.
– Tähän mennessä kävijöitä on ollut aika maltillisesti, mutta odotuksemme kohdistuvatkin elokuuhun, jolloin pidetään myös asuntomessujen ammattilaispäivät. Jo nyt tiedossamme on useita ryhmiä, esimerkiksi isännöitsijöitä, jotka ovat tulossa katsomaan oheiskohdetta, kertoo messukoordinaattori Aksel Hallama Kone Hissit Oy:stä.

Ministeri Brax ihastui messualueen yhteisöllisyyteen


Maanantaina messuilla vieraili oikeusministeri Tuija Brax. Brax piti Harvoilanmäen alueen suunnittelua hyvänä mallina myös tiiviimpään rakentamiseen kaupungeissa.


– Pidän alueen kaupunkitilasta ja kaduista. Täällä huomaa, kuinka hyvä suunnittelu ja rakentaminen edesauttavat yhteisöllisyyttä. Arjen kohtaamistilanteet ovat tärkeitä. Harvoilanmäen tiet vievät toreille ja ihaniin puistoihin, ja kokoavat näin ihmisiä yhteen, sanoi Brax.

Brax kertoi käyneensä asuntomessuilla aiemminkin. Asumiseen ja rakentamiseen liittyy hänen mukaansa erittäin ajankohtaisia kysymyksiä.
– Uskon, että kaikki yhteiskunnan päättäjät pohtivat samaa: kuinka voitaisiin rakentaa halvemmalla parempia asuntoja tavallisille ihmisille.

Rakentaminen
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20227_79054.jpg
Älä tingi unelmasta - laatua saa myös kohtuuhintaan
Naantalin Asuntomessukohteet ovat täynnä pienien, mutta niin tärkeiden yksityiskohtien ideoita. Harkittuja yksityiskohtia löytyy muun muassa Villa Lillasta ja saunarivitalosta sekä Villa Pintasta. Yksityiskohdissa on otettu huomioon niin merien suojelu kuin tuotteiden helppo saatavuus, kohtuu hinta ja tyylikkyys.
talon pohjapiirustukset kuvan alalaidassa ja sen päälle on piirretty moderni kolmiulotteinen talo
Pääsuunnittelijan tehtävä rakennushankkeessa
Rakentamisen laatu lähtee taitavasta suunnittelusta. Pientalonkin suunnittelua koordinoi pääsuunnittelija. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan pääsuunnittelija vastaa suunnittelun kokonaisuudesta ja sen laadusta. Pääsuunnittelijan kelpoisuusvaatimuksista on asetuksessa (MRA 48 §) mainittu "asianomaiseen suunnittelutehtävään soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto taikka aikaisempi rakennusalan ammatillisen korkea-asteen tai sitä vastaava tutkinto sekä riittävä kokemus kyseisen suunnittelualan tehtävistä" sekä lisäksi "hyvät ammatilliset edellytykset huolehtia suunnittelun kokonaisuudesta".Espoolaisen Doventus Oy:n toimitusjohtaja, arkkitehti SAFA Tero Seppäsen mukaan pääsuunnittelija on rakennuttajan luottamushenkilö.– Näkisin myös, että rakennuttajan ja pääsuunnittelijan tulisi aloittaa yhteistyö jo ennen tontin ostopäätöstä, jolloin pääsuunnittelija voisi tutkia tontin maasto-olosuhteet peilaten sitä kaava- ja rakennusmääräyksiin. Mutta jos tontti on jo hankittu, tulee pääsuunnittelijan selvittää aluksi suunnittelun ja rakentamisen reunaehdot: aikataulu ja resurssit.
9_P_13262.jpg
Lapset ja nuoret asuntomessuilla
Lapset sisustavat yhden messuasunnonLapset ja nuoret on huomioitu monella tapaa Hämeenlinnan asuntomessuilla. Messualueella lapsille on keksitty monenlaista tehtävää muun muassa Muksulassa ja Pikkutaitaja talossa. Lapset ja nuoret ovat myös saaneet oman asunnon sisustettavakseen pienkerrostalokohteessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton