• Etusivu
  • Talo

SEPA-kattoristikot mittatilaustyönä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.04.2014
201110_28320.jpg

SEPA -kattotuolit valmistetaan aina asiakkaan mittatietojen perusteella.

Kantavat rakenteet tekevät rakennuksesta vahvan, tukevan ja turvallisen. SEPA:n vankat kattoristikot soveltuvat erinomaisesti kantaviksi rakenteiksi esimerkiksi omakotitaloihin. Kattotuolit toimivat rakennusten kantavina yläpohjarakenteina. Sepa Oy on Suomen ainoa kattoristikkovalmistaja, jolle on myönnetty kansainväliset sertifikaatit.

Lue lisää SEPA-kattoristikoista

Kantavia ratkaisuja

SEPA-kattoristikoita valmistetaan yhdeksää erilaista perustyyppiä. Jokainen ristikko suunnitellaan ja valmistetaan yksilöllisesti asiakkaan, mieluiten kohteen rakennesuunnittelijan piirtämän ristikkokaavion perusteella. Kehä- ja mansardiristikoilla saadaan helposti lisää huonetilaa puolitoistakerroksisiin rakennuksiin. Ullakkoristikot on tarkoitettu tavaran säilytystä varten. Massiivipuisia vaarnapalkkeja käytetään yleisesti ns. kurkihirsiasuinrakennuksissa. Niitä käytetään myös yhä enemmän esim. taloyhtiöiden autokatoksissa liimattujen palkkien korvaajana.

Laatua ja toimitusvarmuutta

Suuri kapasiteetti, tuotannossa käytettävä nykyaikaisin teknologia ja ammattitaitoinen henkilöstö varmistavat laadukkaiden kattoristikoiden valmistuksen. Puurakenteet, naulalevyt ja laskelmat kuuluvat Inspecta- Sertifiointi Oy:n laadunvalvonnan piiriin. Saumaton yhteistyö myynnin, suunnittelun, tuotannon ja kuljetuksen kanssa takaa, että kattoristikot ovat rakennuspaikalla sovittuna aikana.

SEPA-kattoristikot ovat rakennuspaikalla sovittuna aikana.
SEPA-kattoristikot ovat rakennuspaikalla sovittuna aikana.

Hyvän ristikon ABC

Kattoristikoita valmistetaan yhdeksää erilaista perustyyppiä.
Kattoristikoita valmistetaan yhdeksää erilaista perustyyppiä.

Seuraavat asiat huomioimalla varmistat, että kohteeseesi syntyy laadukas kattorakenne:

1. Kattorakennetta suunniteltaessa ole ajoissa yhteydessä kohteesi päärakennesuunnittelijaan, joka antaa ristikon mitta- ja kuormitustiedot. Tietoja käytetään tarjousvaiheessa ja myös lopullisessa ristikkosuunnittelussa.

2. Sepa Oy:n tekninen neuvonta voi avustaa päärakennesuunnittelijaa ristikon suunnitteluun liittyvissä ongelmatilanteissa.

3. Kohteen päärakennesuunnittelija vastaa katon kokonaisjäykistyksestä.

4. Ennen toimitusta kannattaa tutustua SEPA Oy:n sivuilla oleviin varastointiohjeisiin.

5. Tutustu ehdottomasti ristikoiden mukana tuleviin tai netissä oleviin asennus- ja käsittelyohjeisiin

Ammattitaitoa ja huipputekniikkaa

Sepa Oy on vuonna 1982 perustettu perheyritys, joka on kasvanut Suomen merkittävimmäksi ja nykyaikaisimmaksi kattoristikoiden valmistajaksi sekä yhdeksi alan suurimmaksi koko Euroopassa. Yrityksen tehtaat sijaitsevat Keiteleellä ja Porvoossa. Sepa Oy on Suomen ainoa kattoristikkovalmistaja, jolle on myönnetty kansainväliset sertifikaatit. Yritys kiinnittää paljon huomiota myös ympäristöpolitiikkaan ja kehittää sitä jatkuvasti. Toimintaperiaatteisiin kuuluu tiivis yhteistyö alan tutkimus- ja oppilaitosten kanssa.

Lue lisää SEPA-kattoristikoista

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20212_68666.jpg
Tiedätkö, paljonko on asumisesi hiilijalanjälki?
Valtaosa meistä tietää, millaisilla melko helpoilla teoilla voimme itse kukin pienentää omaa hiilijalanjälkeämme. Ne ovat niitä tavallisia ja arkisia, mutta tärkeitä tekoja: kierrätä, pienennä lämpötilaa, älä turhaan juoksuta vettä, vaihda vihreään sähkösopimukseen. Sen sijaan suurelle joukolle on ihan uutta tietoa se, kuinka paljon oman asumisen hiilidioksidipäästöt mahtavatkaan olla ja mitä niille sitten on tehtävissä.
20186_53678.jpg
Runsaasti palkittu kerrostalokohde
Espoon Asunnot Oy:n Magneettikatu 14 on saanut vuoden mittaan lukuisia asuntorakentamisen palkintoja, mutta mitkä tekijät tekevät kohteesta palkitsemisen arvoisen?
20175_49204.jpg
Luo tunnelmallinen oleskelutila puutarhaan - rakenna oma pergola
Pergolasta on moneksi. Se on paitsi puutarhan kaunistus myös katosrakenne, joka tarjoaa suojaisan paikan esimerkiksi kesäkeittiölle, puutarhajuhlille, yhdessäololle tai multasormen vehreäksi keitaaksi. Pergola toimii myös käytännöllisenä sää- ja näkösuojana. Pergola tuo pihaan näyttävyyttä ja ryhdikkyyttä sekä jakaa kauniisti osiin suuren piha-alueen.
20212_68792.jpg
Raikkaampi sisäilma kotiin - lue LVI-Tohtorin mietteet Wive-venttiilistä
VILPE Wive -korvausilmaventtiilit saavat kehuja LVI-Tohtori Lassi Pirttikoskelta. Pirttikoskella on yli kymmenen vuoden kokemus alalta ja erityisesti vanhempien omakotitalojen LVI-töistä. Hänen yrityksensä LVI-Tohtori tarjoaa LVI-palveluja Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueella.Varsinkin tuuletusluukkuun asennettava Wive-venttiili saa kehuja ammattilaiselta.- Tuuletusluukkuun asennettava Wive on todella helppo asentaa. Asiakas voi jopa asentaa sen itse. Katsot vain, että luukku on oikean mallinen ja valitset sopivan paikan porattavalle reiälle. Hyvistä ohjeista saa myös apua, Pirttikoski toteaa.Pirttikoski on asentanut Wive-venttiilin yhteen kohteeseen ja kahdessa muussa kohteessa asukas huolehti itse asennuksesta. Tuotetta on tarvittu 1950–1980-luvun omakotitaloissa, joissa asukkaat olivat huomanneet sisäilman tunkkaisuuden. Muiden LVI-töiden ohessa oli kätevä laittaa korvausilman saanti kuntoon.Helpon asennuksen lisäksi Wive-venttiilissä on hyvä ilmanohjaus, joka vähentää vedon tunnetta.- Venttiili on avoin vain ylhäältä, eli kylmä ilma puhalletaan yläviistoon, jolloin se saadaan sekoittumaan lämpöisen huoneilman kanssa, Pirttikoski kertoo.
20237_82637.jpg
Aki testasi henkilö­nostinta: Ulottuva ja yllättävän ketterä
Katolle pitäisi päästä. Siihen tarvitaan turvavaljaat, turvalliset tikkaat tai peräti rakennustelineet, turvavarusteet, tuulettomat sääolosuhteet ja mitä muuta vielä. No ei nyt aivan näinkään. Helpommallakin pääsee.Omakotitalossa Turussa piti päästä katonpesuun, sadevesikourujen puhdistukseen ja lisäksi piti maalata räystäät sekä ikkunapellit. Tähän kaikkeen tarvittiin helppokäyttöinen ja näppärä tapa päästä korkealle turvallisesti. Niinpä Aki marssi Janneniskan Turun toimipisteelle katsomaan, löytyisikö apu ongelmaan sieltä.Sieltähän löytyi henkilönostin, mallia JN24!
201110_28163.jpg
Sähkölämmitys on energiatehokas ja mukava
Mukavuus, turvallisuus ja taloudellisuus ovat vaatimuksia, joihin sähkölämmitys vastaa nyt paremmin kuin koskaan aiemmin. Uuteen ajatteluun pohjautuvien lämmitysratkaisujen taustalla on perusteellista sähkö- ja rakennustekniikan kehitystyötä sekä mittaus- ja materiaaliosaamista.Viihtyisän ja taloudellisen asumisen lisäksi uudet sähkölämmityksen ratkaisut tarjoavat aiempaa helpomman asennuksen ja vaivattoman käytön. Rakentajan ja remontoijan kannattaa tutustua eri tuotteisiin varsinkin, jos edellisistä hankkeista on jo ehtinyt kulua jonkin aikaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton